Termékeink

CETEBE RETARD KAPSZULA 60X 60X

cetebe 30x.jpg
Cikkszám: CV963
3 870 Ft
3 686 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 64 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRACetebe 500 mg retard kapszula

aszkorbinsavOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Cetebe 500 mg retard kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Cetebe 500 mg retard kapszula szedése elott

3. Hogyan kell alkalmazni a Cetebe 500 mg retard kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Cetebe 500 mg retard kapszulát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TIPUSÚ GYÓGYSZER A CETEBE 500 MG RETARD KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Cetebe 500 mg retard kapszula C-vitamin hiányos állapotok megelőzésére és kezelésére alkalmas készítmény.

A Cetebe 500 mg retard kapszulából a C-vitamin lassan és egyenletesen szabadul fel, ezért 8-12 órán át állandó C-vitamin szintet biztosít a vérben és a szövetekben.

2. TUDNIVALÓK A CETEBE 500 MG RETARD KAPSZULA SZEDÉSE ELŐTTMi jellemző a Cetebe 500 mg retard kapszulára?A Cetebe 500 mg retard kapszula hatóanyaga a C-vitamin, mely különösen fontos:-Fokozott fizikai megterhelések/igénybevétel során segít a szervezetnek az izmok, kötőszövetek, csontok és porcszövetek felépítésében.

- Hideg, hűvös, átmeneti évszakokban, amikor a szervezetnek fokozott ellenállóképességre van szüksége. A C-vitamin szedése csökkenti a meghűléses betegségek kockázatát azáltal, hogy erősíti az immunrendszert.

- Erős dohányosokban a C-vitamin méregteleníti a füstből származó mérgező anyagok egy részét, ezért a dohányzók szervezetének nagyobb C-vitamin ellátásra van szüksége.

- Mivel a C-vitamin elengedhetetlen a stresszhormonok előállításához, fontos, hogy megfelelő C-vitaminszintet biztosítsunk ezen anyagok előállításához.

- Műtéteket követően a sebgyógyulás alatt a C-vitamin biztosítja a megfelelő mennyiségű kollagén előállítását a bőrben, mely elősegíti a sebgyógyulás folyamatát.

Mikor nem alkalmazható a gyógyszer?

· A készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén.

· A vasfelhasználás, ill. a vasraktározás zavarával járó betegségekben.

· Húgykőbetegségben.A Cetebe 500 mg retard kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

-Bizonyos enzimhiányos betegségben (glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiányban) mert nagy adag C-vitamin vérszegénységet (hemolítikus anaemiát) okozhat.

- Vasraktározási zavarban,

- vérszegénységben (sideroblastos anaemia, thalassaemia) szenvedő betegeknél, mert nagy adagok megnövelhetik a vas felszívódását.

- Vesebetegeknél, vesekő, vesekőképződésre való hajlam esetén, mert nagy adagok alkalmazása után emelkedett az oxalátszint a vizeletben és az oxalát kövek kicsapódásának veszélye megnő.

- Súlyos, előrehaladott állapotban lévő rákbetegeknél, mert ronthatja az állapotukat.A Cetebe 500 mg retard kapszula szedése előtt kérje ki orvosa tanácsát, amennyiben a fenti betegségek bármelyikében szenved.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CETEBE 500 MG RETARD KAPSZULÁT?Hogyan kell adagolni a gyógyszert?

Szokásos adagja felnőtteknek 1-2 kapszula naponta. A kapszulákat szétrágás nélkül, bő folyadékkal kell bevenni reggel, illetve reggel és este.

Az előírt adagot nem szabad túllépni!

Ha a panaszok továbbra is fennállnak, mindenképpen beszéljen kezelőorvosával!Ha az előírtnál több Cetebe 500 mg retard kapszulát vett be

Eseti közlések alapján nagyobb adagok (napi 1000 mg felett) hosszú ideig történő alkalmazása során hasmenés, gyomorirritáció előfordulhat, a vesekő képződésének kockázata nagyobb lehet.

Átmeneti hasmenés jellemző hasi tünetei léphetnek fel esetenként 3 g-nál (6 kapszula) nagyobb egyszeri adag – és szinte minden esetben egyszeri 10 g vagy nagyobb adag – bevitelét követően.

Amennyiben a túladagolás gyanúja áll fenn, forduljon orvoshoz!

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKA legtöbb embernél a Cetebe 500 mg retard kapszula szedése nem okoz semmiféle panaszt. Azonban mint más gyógyszernél is, esetenként nemkívánatos mellékhatások előfordulhatnak.

Forduljon orvoshoz, ha bármilyen szokatlan hatást tapasztal.

5. HOGYAN KELL A CETEBE 500 MG RETARD KAPSZULÁT TÁROLNI?

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne ne alkalmazza a Cetebe 500 mg retard kapszulát!

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmísíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elosegítik a környezet védelmét6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz Cetebe 500 mg retard kapszula

A készítmény hatóanyaga: 500 mg aszkorbinsav kapszulánként.

Egyéb összetevők: sztearinsav, borkősav, talkum, kukoricakeményítő, szacharóz, sellak.

Kapszulahéj: nátrium-dodecil-szulfát, riboflavin (E 101), tisztított víz, zselatinMilyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Alul átlátszó, felül átlátszatlan, narancssárga színű kapszulák.

A kapszulák buborékfóliában és dobozban, vagy műanyag kupakkal lezárt barna színű üvegben és dobozban kerülnek forgalomba.Egy dobozban 20, 30, 50, 60 vagy 120 db retard kapszula található.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

GlaxoSmithKline Export Ltd

Brentford,

TW8 9GS

Egyesült KirályságGyártó:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH and Co.

Herrenberg,

NémetországA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Budapest

Csörsz u. 43.

1124

Tel.: 06-1-22-55-801A Cetebe a GlaxoSmithKline vállalatcsoport védjegyzett neve.OGYI-T-5733/01 Cetebe 500 mg retard kapszula 20x

OGYI-T-5733/02 Cetebe 500 mg retard kapszula 30x

OGYI-T-5733/03 Cetebe 500 mg retard kapszula 50x

OGYI-T-5733/04 Cetebe 500 mg retard kapszula 60x

OGYI-T-5733/05 Cetebe 500 mg retard kapszula 120x (üveg csomagolásban)

OGYI-T-5733/06 Cetebe 500 mg retard kapszula 120x (buborékfólia csomagolásban)A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007.01.11.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!