Termékeink

SZENT-GYÖRGYI C-VIT 1000MG RETARD TBL 100X

SZENT-GYÖRGYI C-VIT 1000MG.jpg
Cikkszám: CV55542
5 505 Ft
4 335 Ft + ÁFA
Egység: 100 tabl.Bruttó egységár: 55 Ft / 1 tabl.

Termékismertető / Betegtájékoztató

A legtöbb emlős élőlény szervezete képes a C-vitamint előállítani, néhány kivétellel: például a tengerimalac mellett ilyen az ember is. Génkészletünkben jelen van az a gén, amelyik a C-vitamin termeléséért felelős, viszont az evolúció során ez mutálódott, így már nem látja el ezt a feladatot. Éppen ezért van szükségünk külső C-vitamin-bevitelre – természetes élelmiszerekből vagy kiegészítő-anyagok formájában – egészségünk megőrzéséért. A C-vitamin a természetes élelmiszerekben csak kis mennyiségben fordul elő és a C-vitamin igény egyénileg és időben is nagyon változó. A természetes C-vitamin megtalálható főként a citrusfélék gyümölcseiben (pl.: citrom, narancs, grapefruit) valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben (paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya, stb.). A nagy dózisú C-vitamin-bevitelt növényi források közvetlen fogyasztásával igen nehéz elérni: a csipkebogyó 100 grammjában fajtától és érettségi foktól függően  körülbelül 400 mg található. Amennyiben napi 500-1 000 mg C-vitamint kizárólag természetes úton szeretnénk magunkhoz venni, akkor nagyon tudatosan kell táplálkoznunk. A C-vitamin ma is érvényben lévő ajánlott napi mennyiségét az 1950-es években határozták meg. Ekkoriban elsősorban a skorbut ellenszereként használták, azóta azonban már számos további pozitív élettani hatása ismert. Szent-Györgyi a napi ajánlott mennyiségnél jóval többet szedett, ami azt mutatja, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonított neki, amit azóta számos, a magasabb dózisok pozitív hatásait vizsgáló kutatások eredményei is igazolnak.

 

A C-vitamin néhány pozitív hatása:

  • antioxidáns, fokozza a sejtek regenerálódását,
  • sejtek légzésének alapvető katalizátora,
  • hozzájárul a normál kollagén képződéshez, ezen keresztül az erek normál állapotához, megfelelő működéséhez,
  • hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, melynek kiemelt jelentősége lehet a fertőzések elleni küzdelemben,
  • hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez,
  • hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, a sejtek oxidatív stresszel* szembeni védelméhez,
  • nélkülözhetetlen a fogak, a fogíny és a csontok egészsége szempontjából,
  • fontos szereplője az anyagcsere és a hormontermelés folyamatainak,
  • hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

2014. szeptember 16., Budapest, Szeged – A Goodwill Pharma Kft. szegedi gyógyszeripari vállalat Szent-Györgyi Albert munkásságának elismeréseként szeptembertől C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert C-vitamin néven hozza forgalomba. A sok ismert és alkalmazott vitamin közül az egyik legfontosabb a C-vitamin (aszkorbinsav), hiszen több, jótékony hatása mellett erős antioxidáns, segíti a sejtlégzést, valamint nagy szerepe van a kollagén termelésben is, ami lassítja a bőr öregedési folyamatát. A nemzeti örökségünk részét képező tudományos felfedezés tiszteleteként a cég kezdeményezi, hogy szeptember 16. – a Nobel-díjas kutató születésének napja – a C-vitamin világnapja legyen.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!