Termékeink

SALONPAS TAPASZ FÁJDCSILLAPÍTÓ 2X

SALONPAS TAPASZ 20X1.jpg
Cikkszám: CV55321
2 195 Ft
1 728 Ft + ÁFA
Egység: 2 csom.Bruttó egységár: 1 098 Ft / 1 csom.

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Salonpas tapasz fájdalomcsillapító készítmény, amely hatékonyan enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat.

A Salonpas tapasz japán készítmény, amelyet a Hisamitsu cég fejlesztett ki és gyárt már 1934 óta. Japánban helyi fájdalomcsillapításra 90%-ban tapaszt használnak, és csak 7%-ban krémeket, géleket. Elmondható, hogy Japánban 100 vásárlóból átlagosan 98 ismeri a Salonpas márkanevet.

A Salonpas tapasz

 • Hatékonyan csillapítja a húzódás és rándulás okozta izom- és ízületi fájdalmakat
 • Hatását a fájdalom helyén fejti ki
 • A tapasz formának köszönhetően pontosan adagolható
 • Jól tapad. Rugalmas, vékony, mozgás során sem jön le
 • Nappal és éjszaka is kényelmes viseletet biztosít
 • Kellemes mentolos illatú

Miért javasolt a fájdalomcsillapító tapasz használata?

A fájdalomcsillapító tapaszok használata nemcsak Japánban, hanem már az Egyesült Államokban és Európában is a népszerű és dinamikusan terjedő fájdalomcsillapítási módszerek közé tartozik.

A fájdalomcsillapító tapaszokat közvetlenül a fájdalom helyén alkalmazzuk, a tapaszt a legfájdalmasabb területre kell felhelyezni.  A helyi fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők nagy előnye, hogy csak kis mennyisségben kerülnek a keringésbe, így az alkalmazás során alig kell mellékhatásokkal és interakciókkal számolni, a külsőleges alkalmazás miatt kímélik a gyomrot. Biztonságos és hatékony megoldást nyújt a fájdalom kezelésére. Fontos a pontos alkalmazás és az helyes felhelyezés. Sérült, károsodott bőrterületen a tapasz nem alkalmazható.

A fájdalomcsillapító tapasz előnyei

A tapasz forma előnye a krémmel és géllel szemben, hogy biztosítja a megfelelő hatóanyag-eloszlást, így  a tapaszból jobb és egyenletesebb gyógyszerfelszívódás érhető el.

A Salonpas tapaszok 8 órán át tartó alkalmazása, illetve a Salonpas  gyógyszeres tapasz 8-12 órán át tartó alkalmazása biztosítja a megfelelő adagolást, ezáltal a folyamatos fájdalomcsillapító hatást.

A tapasz anyaga a kezelt bőrfelület tapintást érzékelő receptorait tartósan ingerli, így akadályozza a fájdalom-ingerületek továbbjutását.

A Salonpas tapasz technológiájának köszönhetően mozgás közben is biztonságosan a helyén marad, ugyanakkor könnyedén eltávolítható. Hatóanyaga nem dörzsölődik le, nem kenődik el, és a kezelt felületen viselt ruházatot sem szennyezi.

Hogyan fejti ki hatását?

A Salonpas tapaszok  főbb hatóanyagai a metil-szalicilát és a levomentol.

A metil-szalicilát az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik, amelyek hatásukat a szervezet ciklooxigenáz (COX) enzimeinek bénítása révén fejtik ki. Ezen enzimek legfontosabb szerepe a prosztaglandinok előállítása, amelyek a szervezetben – több más folyamat mellett – felelősek a gyulladás és a fájdalom kialakulásáért. Végeredményben tehát a metil-szalicilát hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. A metil-szalicilát fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásán túl egyben irritáció csökkentő is.

A levomentol szintén irritáció-csökkentő hatású, emellett a bőrben lévő tapintás-, nyomás-, fájdalom-, meleg- és hidegérzékelő receptorokra is hat. A nem-szteroid gyulladásgátló hatáson túl ez a bőrizgató mechanizmus eredményezi a Salonpas tapasz fájdalomcsillapító, izomlazító és vérkeringést fokozó hatását.

A Salonpas tapasz története

A Salonpas tapasz gyártója, a japán Hisamitsu Pharmaceutical cégelődje egy kis családi vállalkozás volt, mely 1847-ben kezdte meg működését Japán egyik gyógynövényes gyógyításról ismert régiójában. Itt fejlesztették ki az első tapaszt 1903-ban. Ez a termék még inkább egy borogatáshoz hasonlított, melynek alapja egy gyógyhatású kenőcs volt, melyet Japánban őshonos növények felhasználásával készült finom, de erős úgynevezett japán papírba dörzsöltek.

A Hisamitsu cég hamarosan tovább fejlesztette eredeti termékét, és 1934-től már Salonpas márkanév alatt folytatta a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású tapaszok gyártását. A japán vállalat nagy múltra tekint vissza a tapaszgyártást tekintve. A Salonpas 1934-es bevezetése óta több vényköteles és vény nélkül kapható fájdalomcsillapító tapaszt vezettek be világszerte.

Hazánkban a Salonpas készítmények 1991 óta kaphatóak. Jelenleg a Salonpas készítmények harmincnégy országban kaphatók.

Érdekességek a Salonpas tapaszról

Ma Japánban 100 fogyasztóból átlagosan 98 ismeri a Salonpas márkanevet. Mi több, háromnegyed évszázados létezése alatt a márka lassan „elköznevesedett”, azaz a japánok sokszor a Salonpas névvel illetik az összes fájdalomcsillapító tapaszt.

Eladási statisztikák szerint a japán piacon a helyi fájdalomcsillapításra vásárolt termékek több mint 90%-a tapasz, és csak 7%-uk kenőcs alapú. Az elmúlt 20 év során a cég mintegy 20 milliárd tapaszt értékesített, melyek sorba rendezve pontosan harmincegyszer érnék körbe a Földet.

 • 1937  óta gyártja a Japán HISAMITSU
 • 1991 óta van forgalomban Magyarországon
 • 98% -a a fogyasztóknak ismeri a terméket Japánban
 • 34  országában van jelen a világon, (USA-ban, Egyesült Királyságban, Svédországban)
 • 31- szer érné körbe a földet, az elmúlt 20 évben értékesített
 • 20 milliárd tapasz
 


Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!