Termékeink

VOLTAREN EMULGEL FORTE 20MG/G GÉL180G

VOLTAREN EMULGEL FORTE 150G.jpg
Cikkszám: CV7331
6 660 Ft
6 343 Ft + ÁFA
Egység: 180 dbBruttó egységár: 37 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

diklofenák-dietilamin

 

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fájdalom és a duzzanat 7 napon belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélés milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél hatóanyaga, a diklofenák, az úgynevezett nem-szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek csoportjába tartozik. Kizárólag a bőrbe való bedörzsölésre szolgál, felszívódása fokozott. A diklofenák a mélyen elhelyezkedő, gyulladt szövetekben fejti ki hatását.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél az ízületek és az izmok fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást.

 

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél következő megbetegedések kezelésére használható:

 

Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülőkorúak:

 • izom és ízületi sérülések (pl. rándulások, húzódások, zúzódások, hátfájás, sportsérülések), csökkenti a fájdalmat, közepes és erős fájdalom esetén is, javítja a betegek mozgékonyságát és segíti a szokásos mindennapi tevékenységhez történő visszatérést,

 • íngyulladás (pl. teniszkönyök), duzzanat a könyök és a térd körül.

 

Felnőttek (18 évnél idősebbek):

 • a térd és az ujjak enyhe ízületi gyulladása.

 

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

 

2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélalkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt

 • ha allergiás a diklofenákra vagy egyéb fájdalom, láz, vagy gyulladás kezelésére szolgáló nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerre, mint pl. az ibuprofén vagy az acetilszalicilsav, vagya gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Amennyiben nem emlékszik pontosan, bizonytalan, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Az ilyen gyógyszerekre fellépő allergiás reakciók tünetei a következők lehetnek: asztma, sípoló kilégzés, légszomj, bőrkiütés, vagy csalánkiütés, az arc vagy a nyelv megduzzadása, orrfolyás;

 • a terhesség harmadik trimeszterében;

 • 14 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülőkorúak esetében.

 

Amennyiben az előbb felsorolt túlérzékenységi reakciók valamelyike már előfordult az Ön esetében, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét és ne használjon Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 • A gél nem használható ekcémás (száraz, viszkető bőr), illetve sérült bőrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bőrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van. Függessze fel a kezelést, ha a készítmény alkalmazása után bőrkiütést tapasztal.

 • Ne alkalmazza az előírtnál nagyobb adagban vagy hosszabb ideig, csak orvosi utasításra.

 • A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt csak külsőleg szabad használni, szájba ne kerüljön, nem szabad lenyelni. Mosson kezet használat után. Ügyeljen arra, hogy a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél ne kerüljön a szemébe. Ha mégis belekerül, bő tiszta vízzel öblítse ki szemét. Keresse fel kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet, ha panaszai a szemébe került kenőcs kimosása után is megmaradnak.

 • A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem lezárt kötéseknél alkalmazható, de légmentesen lezárt (okkluzív) kötések esetén nem szabad használni.

 

Amennyiben bármilyen további kérdés felmerül, kérjük, a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása előtt forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Gyermekek és serdülők

Nincs rendelkezésre álló adat a hatásosságra és biztonságosságra vonatkozóan 14 éves életkor alatti gyermekek és serdülők esetében (lásd: Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt).

14 évesnél idősebb serdülőknél, ha a készítmény alkalmazása fájdalomcsillapítás céljára 7 napnál hosszabb ideig szükséges, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, a beteg/ a serdülőkorú gyermek szülei forduljon/ forduljanak orvoshoz.

 

Egyéb gyógyszerek és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vényköteles vagy vény nélkül kapható gyógyszereiről.

 

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A terhesség utolsó 3 hónapjában a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem alkalmazható, mert árthat a magzatnak vagy gondot okozhat a szülés során. A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható a terhesség első 6 hónapjában a lehető legkisebb adagban és legrövidebb ideig.

 

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható szoptatás ideje alatt, mivel a diklofenák kismértékben átjut az anyatejbe, de nem alkalmazható az emlőkön, vagy nagy bőrfelületen, valamint hosszabb ideig.

 

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélpropilénglikolt és butilhidroxitoluolt tartalmaz

A készítmény 50 mg propilénglikolt és 0,2 mg butilhidroxitoluolt tartalmaz 1 gramm gélben.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilénglikolt tartalmaz, mely bőrirritációt okozhat.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél butilhidroxitoluolt tartalmaz, mely helyi bőrreakciókat (pl.: kontakt dermatitisz) vagy szem és nyálkahártya-irritációt okozhat.

 

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél benzil-alkoholt, citronellolt, kumarint, d-limonént, eugenolt, geraniolt és linaloolt tartalmazó illatanyagot tartalmaz, melyek allergiás reakciókat okozhatnak.

 

3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Mennyi Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazzon?

 

Felnőtteknek és 14 évnél idősebb gyermekeknek:

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt naponta 2 alkalommal kell alkalmazni (reggel és este) a fájdalmas területen, mely így tartós fájdalomcsillapítást nyújt, akár 12 órán át.

 

A gél használata

Csavaros kupak esetén:

 • Az első használat előtt a tubus nyílásán elhelyezett záróelemet el kell távolítani. Ehhez csavarja le a kupakot. A kupak tetejét a tubus nyílásán lévő záróelemre illesztve csavarja el a kupakot, így eltávolítható a záróelem.

 • Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.

Felpattintható kupak esetén:

 

 

 

 

1. Pattintsa fel a kupak fedelét.

A

vagy

kupak egyszerű nyitásához, a kupak fedelének alsó része ellenében használja valamelyik ujját, hüvelykujját, kézfejének oldalát vagy akár egy asztal szélét. A kupak első felnyitásakor a kupak két oldalán található garanciazárást biztosító fülek eltörnek. Első használat előtt ellenőrizze, hogy a garanciazárást biztosító fülek nincsenek-e eltörve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Nyomja ki a gélt a tubusból és dörzsölje be.

Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bőrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendő terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.

 

 

 

 

 

 

 

3. Nyomja le a kupak fedelét a visszazáráshoz.

A

vagy

mennyiben szükséges, használat után távolítsa el a maradék gélt a kupakról egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral, míg az láthatóan tiszta és száraz nem lesz. A kupak visszazárásához nyomja le a kupak fedelét az ujjaival, kézfejének oldalával vagy akár egy asztal vagy sík felület szélével addig, míg „klikk” hangot nem hall. A kupak nyitásakor és zárásakor tartsa függőlegesen a tubust, hogy a gél ne folyjon ki a tubusból.

 

 

 

 

 

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt kizárólag a bőrön szabad alkalmazni.

 

Használat után törölje meg a kezét egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral, majd ezután mosson kezet, amennyiben nem a kéz a kezelt terület. Használat után a pamutkendőt vagy nedvszívó papírt dobja a szemetesbe. Zuhanyozás, fürdés előtt várjon, amíg a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél megszárad.

 

Mennyi ideig használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?

 

Orvosi javaslat hiányában ne használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt:

Felnőttek és 14 évnél idősebb serdülőkorúak:

 • 2 hétnél hosszabb ideig izom és ízületi sérülések (rándulás, húzódás, ütés), illetve íngyulladás,

Felnőttek (18 év felett):

 • 3 hétnél tovább ízületi gyulladás kezelésére.

 

Hosszabb kezelést a kezelőorvos javasolhat.

Forduljon kezelőorvosához, amennyiben a fájdalom, vagy a gyulladás 7 napon belül nem javul, esetleg fokozódik.

 

Ha az előírtnál több Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazott

 • Ha az előírtnál több gélt alkalmazott, törölje le a felesleget egy pamutkendővel vagy nedvszívó papírral.

 • Amennyiben lenyeli ezt a gyógyszert, azonnal forduljon kezelőorvosához.

 

Ha elfelejtette alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt

Amennyiben elfelejtette a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt a megfelelő időpontban alkalmazni, pótolja, amilyen gyorsan csak lehet. Ezután várja meg a tervezett alkalmazás következő időpontját és használja a gélt a javasolt adagban. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4. Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Egyes ritka, vagy nagyon ritka mellékhatások súlyos következményekkel is járhatnak.

 

Amennyiben a túlérzékenység bármely itt felsorolt jelét észlelné, hagyjaabba a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazását és értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alább felsoroltak közül bármelyik tünet kialakul a kezelés során:

 • a bőr felhólyagosodásával járó bőrpír, csalánkiütés (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet),

 • légszomj, sípoló légzés, feszes mellkas (asztma) (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet),

 • az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv megduzzadása (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet).

 

A többi, esetleg kialakuló mellékhatás rendszerint enyhe, múló és ártalmatlan. Számoljon be kezelőorvosának vagy gyógyszerészének, ha ilyen tünetek kialakulását észleli:

 • Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): bőrkiütés, viszketés, bőrpír, vagy tűszúrásszerű fájdalom az alkalmazás helyén,

 • Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet): fokozott érzékenység napsütésre. Figyelmeztető jele a napsütés során megjelenő viszketés, duzzanat és hólyagképződés.

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Legfeljebb 30 ˚C-on tárolandó.

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél?

A készítmény hatóanyaga: 23,2 mg diklofenák-dietilamint tartalmaz (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben.

Segédanyagok: A készítmény 50 mg propilénglikolt és 0,2 mg butilhidroxitoluolt tartalmaz 1 gramm gélben. Egyéb segédanyagok: karbomerek, kókuszalkohol kaprilát-kaprát, dietil-amin, izopropil-alkohol, folyékony paraffin, makrogol cetil-sztearil-éter, oleil-alkohol, ”Eucalyptus sting” parfüm, tisztított víz.

 

Milyen a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér vagy csaknem fehér színű, lágy, homogén, jellemző illatú gél.

30 g vagy 50 g vagy 60 g vagy 100 g vagy 120 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel és HDPE membránnal ellátott, fehér vagy piros csavaros PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/HDPE-LLDPE). 100 g , 120 g és 150 g gél fehér kupakja kétféle lehet: kerek vagy speciális kialakítású.

100 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel ellátott, felpattintható PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/HDPE-LLDPE). A felpattintható kupak hőre lágyuló elasztomer fedelet tartalmaz, valamint mindkét oldalán PP garanciazárást biztosító fül található.

1 db tubus dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

GlaxoSmithKline-Consumer Kft.

1124 Budapest

Csörsz u. 43.

Magyarország

 

Gyártó

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG

Barthstrasse 4

80339 München

Németország

 

OGYI-T-5572/3330 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/34 30 g,piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/35 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/36 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/37 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/38 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/39 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/40 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/41 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/42 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/43 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/48 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/49 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/50 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/51 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/52 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/53 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/54 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/55 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/56 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/57 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/58 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/59 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/60 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/61 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/62 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/72 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/73 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

OGYI-T-5572/74 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban

OGYI-T-5572/75 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. október.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!