Termékeink

PERMAFOAM 10CMX20CM 1X

PERMAFOAM74.jpg
Cikkszám: CV24237
2 578 Ft
2 030 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 2 578 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Habszivacskötszer tisztulási és granulációs szakaszban lévő sebek kezeléséhez
Jellemzők
Habszivacskötszer vízpáraáteresztő poliuretán fedőréteggel. A változó cellaméretű hidrofil habszerkezet felerősített kapilláris hatással gondoskodik a sebváladék gyors elszállításáról és tölcsérszerű elosztásáról, így minimalizálja a sebkörnyék macerációját és kiegyenlített nedves sebkörnyezetet teremt. Micro-debridement hatásának köszönhetően segíti a sebalap tisztulását. A baktériumokat és sejttörmelékeket biztosan felszívja, és
kompressziós terápia esetén is megkötve tartja. Lágy és jól alakítható, jó a párnázó hatása, a seb irritációja nélkül eltávolítható.
Alkalmazási terület
Fertőzés klinikai tüneteit nem mutató, tisztulási illetve granulációs szakaszban lévő, az erőstől a mérsékeltig váladékozó sebek kezeléséhez. Különösen krónikus problémás sebeknél, mint pl. ulcus cruris vagy dekubitusz. Alkalmas vénás eredetű fekélyek kezeléséhez kompressziós terápiával kombinálva. Égési sérülések kezeléséhez a II.a fokozatig. Mélyebb sebek vagy nehezen ellátható problematikus zónák kezeléséhez az erre a célra
speciálisan kialakított kötszereink nyújtanak tökéletes megoldást.
PermaFoam®
Széles méretválasztékban kapható. Szükség esetén vágható.
Rögzítőkötésként Omnifix elasticot, Peha-haftot vagy Hydrofilmet javaslunk.

PermaFoam

 

Használati utasítás

A PermaFoam gázáteresztő, de a nedvesség és a baktériumok számára átjárhatatlan poliuretánból készült fedőréteggel rendelkező szivacsos kötszer. A PermaFoam comfort öntapadó szivacsos kötszer, amely gázáteresztő, de a nedvesség és a baktériumok számára átjárhatatlan poliuretánból készült fedőréteggel rendelkezik. A PermaFoam comfort emellett körbefutó, öntapadó, poliakrilát ragasztóval bevont ragasztósávval is rendelkezik. A PermaFoam cavity egy poliuretánból készült fedőréteg nélküli szivacsos kötés, mely így mindkét oldalán egyaránt kifejti hatását.

 

Tulajdonságok és hatásmód

A PermaFoam felszívja a váladékokat és egyidejűleg nedves környezetet biztosít, ezzel stimulálja a seb gyógyulását. A PermaFoam comfort, concave és sacral termékek körbefutó ragasztós széllel rendelkeznek, ezért ezen kötszerek rögzítéséhez nincs szükség külön rögzítőkötésre. A PermaFoamot úgy alakítottuk ki, hogy megakadályozzuk a kötszer beleragadását a sebbe. A kötszerek fájdalommentesen és maradéktalanul eltávolíthatók a sebről.

 

Alkalmazási területek

A PermaFoam és PermaFoam comfort főleg erősen vagy közepesen váladékozó sebek kezelésére alkalmas. A PermaFoam cavity mély, hasított sebek ellátására alkalmas. Tamponcsíkká hajtogatva különösen sebüregek kezeléséhez ajánljuk. A PermaFoam tracheostomy tracheosztomiás kanülök és szondák alkalmazásánál használható.

 

Használati utasítás

Szükség esetén tisztítsuk meg a sebet a kötszer felhelyezése előtt. A PermaFoamot, PermaFoam comfortot, sacralt és concave-ot a seb méretének megfelelően úgy kell kiválasztani, hogy a kötszer a seb szélén túllógjon kb. egy-két centiméterrel. Minél nagyobb a seb, annál inkább túl kell érnie a kötszernek a seb szélén. Ha szükséges, akkor a kötszert a sebnek megfelelő formára kell vágni.

PermaFoam: A PermaFoam fehér oldalát helyezzük a sebre úgy, hogy a bézs színű fedőréteg kifelé nézzen, majd rögzítsük a kötszert.

PermaFoam comfort, sacral és concave: Húzzuk le a védőpapírt, helyezzük a kötszert fehér, szivacsos oldalával a sebre, majd ragasztós szélét jól simítsuk a bőrre. A kötszer eltávolításának megkönnyítése érdekében nedvesítéssel szükség esetén csökkenthető a PermaFoam kötszerek ragasztójának tapadása. Használjon ehhez például Ringer oldatot. A seb komplikációmentes gyógyulása esetén a PermaFoam a váladékmennyiségtől és a kötszer állapotától függően több napig is a seben maradhat. A kötszer cseréje akkor válik szükségessé, ha klinikailag szükséges vagy váladék jelenik meg a kötszer szélén.

 

Ellenjavalatok

Klinikailag manifesztált gombafertőzések esetén a PermaFoam nem alkalmazható.

 

Különleges óvintézkedések

A nehezen gyógyuló sebek kezelése előtt szükséges a seb állapotának és a nem megfelelő gyógyulás okának orvosi értékelése. A PermaFoammal történő kezelés nem helyettesítheti a seb nem megfelelő gyógyulásának oki gyógykezelését. A PermaFoam klinikailag fertőzött sebek, valamint szabadon fekvő csontok és inak esetében csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

2 b és 3. fokú égési sérülések esetén orvosi felügyelet mellett a PermaFoam megtörtént sebészeti nekrektonomia illetve kezelés után alkalmazható. A PermaFoam nem használható olyan oxidációs szerekkel egyidejűleg, mint a hipoklorid oldatok vagy hidrogénperoxid, mivel ezek károsíthatják a szivacs anyagát.

 

Fontos figyelmeztetés

Száraz helyen tárolandó. Tartalma steril, amíg a belső csomagolás sértetlen. Nem sterilizálható újra. Gyermekektől elzárva tartandó.

 

A szöveg ellenőrzésének dátuma: 2009-04

 

Hartmann-Rico Hungária Kft.
Elérhetőség:
2051 Biatorbágy, Paul Hartmann u. 8.
Tel: (+36-23) 530-900
Fax: (+36-23) 530-905

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!