Termékeink

HERBATREND KISVIR.FÜZ. FILT. 20X2,5G

kisvirágú füzike.png
Cikkszám: CV5384
565 Ft
538 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 28 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Kisvirágú füzike 
(Epilobium parviflorum) 

A ligetszépe félék (oenotheraceae) családjába tartozó, kis termetű, vékonyka szárú, halvány rózsaszín virágú, molyhos levelű növény. A termése szőrös tok, a magok körte alakúak, 1 mm hosszúak. Dél-Ázsiában, Észak-Afrikában őshonos, de nálunk is áttelel. Nedves réteken megtaláható egész Magyarország területén. 

Földfeletti hajtását gyűjtjük júliustól szeptemberig. Gyűjtése szaktudást igényel, mert van egy hasonmása, a deréce, ami nem gyógynövény, mérgező!

Hatóanyagai flavonoidok, szterolok és polifenolok.

A prosztata karbantartója. Ez a gyógynövény a férfiak megmentője lehet, ha időben elkezdik rendszeresen fogyasztani a teáját. Negyven éves korában minden férfinak el kellene kezdeni ezt a teát inni, hetente egy csészével. Későbbi használata attól függ, hogy milyen gyakori az éjszakai vizelési inger. Ha kétszer kell felkelni éjszaka, elég három naponta egy csésze füzike teát inni reggel éhgyomorra. A kettőnél többszöri éjszakai vizelési ingernél már naponta egy csésze teát kell inni belőle. Rendszeres használatával a prosztata-megnagyobbodás nem válik rosszindulatú daganattá.

Csökkenti az éjszakai vizelések számát, lehetővé téve a nyugodt pihenést. Az ürített vizelet mennyiségét is növeli. Gyulladáscsökkentő hatása miatt hólyaggyulladás, hólyagműködési elégtelenség esetén is kiválóan használható, nőknek is ajánlott ezekre a problémákra. Folyamatosan fogyasztható, hozzászokni nem lehet. Ismert káros mellékhatása nincs. 

Elkészítési módja: egy csapott evőkanál füzikét egy porcelán csészébe teszünk, leöntjük 2,5 dl forró vízzel, letakarva állni hagyjuk 15-20 percig. Leszűrés előtt a tea tetején kialakult színes hártyát, melyben sok hasznos hatóanyag van, egy kiskanállal leszedjük és megisszuk, vagy leisszuk a tea tetejéről, és csak ezután szűrjük le az egész teát. Minden esetben reggel éhgyomorra igyuk meg. (Gyuri bácsi így ajánlja)

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!