Termékeink

BILOBIL FORTE 80 MG KAPSZULA 20X

Bilobil forte kapszula.jpg
Cikkszám: CV32342
2 570 Ft
2 448 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 129 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 30 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:· Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Bilobil forte kapszula?

· Tudnivalók a készítmény alkalmazása előtt

· Hogyan kell alkalmazni a kapszulát?

· Lehetséges mellékhatások

· Tárolás

Bilobil forte 80 mg kapszula

Hatóanyag: 80 mg Ginkgo bilobae folli extractum siccum (50:1), 19,2 mg (24%) ginkgo-flavonoid glikozidra és 4,8 mg (6%) terpén-laktonokra (gink­­­golidok és bilobalidok) standardizálva. Kivonószer aceton/víz (60/40 v/v %).Segédanyagok: laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, talkum, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát

Kapszulahéj: titán-dioxid (E171), metil-parahidroxi-benzoát, propil-parahidroxi-benzoát, zselatin, sunset yellow (E110), ponceau 4R (E124), brillinásfekete (E151), patentkék V (E131)

Leírás: Keménykapszula: 2-es méretű, rózsaszín, nem átlátszó kemény zselatin kapszulába töltött világos vagy sötétbarna por sötétebb részecskékkel.Forgalombahozatali engedély jogosultja: TEVA Magyarország Gyógyszerforgalmazó Rt., BudapestGyártó: KRKA, d.d., Novo mesto, Szlovénia1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A BILOBIL FORTE KAPSZULA?Központi idegrendszeri zavarok (csökkent szellemi teljesítőképességgel és tudatéberségi szinttel) kezelésére, amelyek az alábbi tünetekkel járnak: szédülés, fülzúgás, fejfájás, memóriazavarok, szorongással kísért hangulati labilitás.

Agyi keringési zavarok és Alzheimer kór okozta elbutulás enyhe és középsúlyos formáiban, elsősorban a memóriakárosodás súlyosbodásának lassítására.

Nyaki eredetű keringési zavarok okozta halláscsökkenés kiegészítő kezelésére.

Végtagi keringési zavarok (claudicatio intermittens) esetében a fájdalommentes járástávolság növelésére.2. TUDNIVALÓK A KÉSZÍTMÉNY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagáraEgyüttes alkalmazás étellel/itallal

A Bilobil forte kapszula étkezések alkalmával és az étkezések közötti időszakokban egyaránt bevehető. Ezidáig nem számoltak be arról, hogy az egyidejűleg fogyasztott táplálék vagy folyadék befolyásolná a Ginkgo-kivonat hatásait.

Nem célszerű alkoholtartalmú itallal bevenni a kapszulát.Terhesség, szoptatás

Feltétlenül kérje orvosa tanácsát, mielőtt gyógyszert venne be.

Terhes nők és szoptató anyák se szedjenek Bilobil kapszulát – jóllehet a kutatási eredmények alapján a Ginkgo-kivonat nem károsítja a magzatot.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem észlelték, hogy a Ginkgo-kivonat befolyásolná ezeket a képességeket.Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

A kapszula 132,0 mg laktózt tartalmaz – a javasolt adag bevételekor ez a mennyiség kerül a szervezetbe. A következő állapotokban nem szedhető Bilobil forte kapszula: tejcukorbontó enzim hiánya, galactosaemia vagy szőlőcukor/galaktóz felszívódási zavar.

Az azofestékek (E110, E124 és E151) fogékony egyéneken (mindenekelőtt az asztmás vagy allergiás kórelőzményűeken) allergiás reakciókat – többek között anafilaxiás tüneteket, hörgőgörcsöt – válthatnak ki.

A parahidroxibenzoátok csalánkiütést idézhetnek elő. Az e vegyületek okozta reakciók általában későiek (pl. bőrgyulladás), az azonnali típusú túlérzékenység (csalánkiütés, hörgő­görcs) ritka.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Ha egyéb gyógyszereket is szed, kérje kezelőorvosa vagy a gyógyszerész tanácsát. Nem tanácsos Bilobil forte kapszulát bevennie, ha rendszeresen szed acetilszalicilsavat vagy véralvadásgátló gyógyszereket.

Műtétek végzése során gondolni kell arra, hogy az előzőleg szedett Gingko biloba készítmény fokozhatja a vérzés kialakulásának veszélyét.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KAPSZULÁT?A Bilobil forte kapszula javasolt adagolása:

• az agyműködés és az agyi vérellátás zavaraiban: 2-3×1 kapszula naponta.

• szédülés és fülzúgás kezelése: 2 kapszula naponta, reggelente és esténként;

• végtagi vérkeringési zavarokban: 2 kapszula naponta, reggelente és esténként.

A kapszulát folyadékkal kell lenyelni.

A javulás első jelei általában már egyhavi kezelés után mutatkoznak. A tartós hatás érdekében – különösen az időskorú betegeknek – legalább 3 hónapon keresztül tanácsos szedni a Bilobil kapszulát.

Gyermekek számára nem javasolt a Bilobil forte kapszula – ebben az életkor-csoportban nem indokolt Ginkgo-kivonatot alkalmazni.Ha az alkalmazás során a hatást túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.Ha az előírtnál több kapszulát vett be:

Ha túlságosan nagy adagot vett be, haladéktalanul forduljon orvosához vagy a gyógyszerészhez.

A Bilobil forte kapszula biztonságos készítmény. Ezidáig még nem számoltak be a Ginkgo-ki­vo­nat túladagolásáról.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Bilobil forte kapszulának is lehetnek mellékhatásai.

Rendkívül ritkán fordulhatnak elő enyhe emésztési panaszok, fejfájás, vagy túlérzékenység miatt jelentkező bőrreakció (viszketés, bőrpír, duzzanat).

Allergiás reakció jelentkezésekor hagyja abba a kapszula szedését és kérje orvosa vagy a gyógyszerész tanácsát.

Bármilyen mellékhatásról – az ebben a tájékoztatóban nem említettekről is – számoljon be orvosának vagy a gyógyszerésznek.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 25 °C-on tartandó.

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

OGYI-T-10148/01-02

Betegtájékoztató OGYI-eng.száma: 9471/41/2005

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!