Termékeink

VITAMIN BOTTLE GANODERMA+SHITAKE GOMBA KAPSZULA 30X

GFC ganoderma+shitake.jpg
Cikkszám: CV53292
3 360 Ft
2 646 Ft + ÁFA
Egység: 30 kapszBruttó egységár: 112 Ft / 1 kapsz

Termékismertető / Betegtájékoztató

A Ganoderma lucidum, vagy más néven Reishi gomba, illetve Pecsétviszagomba néven is ismert gombáról könyv terjedelemben lehetne írni, hatásspektruma rendkívül széles, már a nyugati tradícionális medicínák is széleskörben alkalmazzák. Adaptogén hatású, mely annyit jelent, hogy csak akkor hat és olyan mértékben, melyre a szervezetnek az adott pillanatban szüksége van. Kínai nevének a jelentése „Halhatatlanság növénye”, míg japán nevének fordítása „Isteni gyógyfű”.

A teljesség igénye nélkül az alábbi gyógyhatásai igazoltak orvosilag, tudományosan:

  • hatóanyagai (az oxigenizált szterolok) gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik,
  • epidemiológiai vizsgálatok bizonyították, hogy a gombát fogyasztók esetében, szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek,
  • a gomba hatóanyagai serkentik az immunrendszer működését, védőhatást fejtenek ki oxigénhiányos és reoxigenizációs sérülésekben,
  • bizonyos idegrendszeri folyamatokban, hatóanyagai gátolják a sejtsérülést, védik a sejteket (a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja).

A Shiitake gomba, vagy más néven Lentinus edodes a kínai-, és japán kultúra része, már több mint 2000 éve használják gyógyító hatásait, a Ming dinasztia idején csak a császár és családja fogyaszthatta. Manapság leginkább vírus-, baktérium pusztító, tumorsejt ölő hatásai miatt alkalmazzák. Rendkívül erős antioxidáns, egyik hatóanyaga, a lentinán révén erősíti az immunrendszert, segít a fertőzések legyőzésében. Számtalan, főleg Japánban végzett tudományos kísérlet igazolta daganatellenes jótékony hatásait több daganattípus, illetve a HIV vírus esetében. Rostokban, fehérjékben, aminosavakban rendkívül gazdag, egyik, benne található aminosav, az eritadine révén tudományosan igazoltan csökkenti a koleszterin szintet. Rendkívül gazdag A-, B1-, B12-, C-, D-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban (vas, kálium, kalcium, mangán, magnézium, réz, cink, szelén).

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!