Termékeink

SZENT-GYÖRGYI C-VIT 1000MG RETARD TBL 100X

SZENT-GYÖRGYI C-VIT 1000MG.jpg
Cikkszám: CV55542
5 505 Ft
4 335 Ft + ÁFA
Egység: 100 tabl.Bruttó egységár: 55 Ft / 1 tabl.

Termékismertető / Betegtájékoztató

A legtöbb emlős élőlény szervezete képes a C-vitamint előállítani, néhány kivétellel: például a tengerimalac mellett ilyen az ember is. Génkészletünkben jelen van az a gén, amelyik a C-vitamin termeléséért felelős, viszont az evolúció során ez mutálódott, így már nem látja el ezt a feladatot. Éppen ezért van szükségünk külső C-vitamin-bevitelre – természetes élelmiszerekből vagy kiegészítő-anyagok formájában – egészségünk megőrzéséért. A C-vitamin a természetes élelmiszerekben csak kis mennyiségben fordul elő és a C-vitamin igény egyénileg és időben is nagyon változó. A természetes C-vitamin megtalálható főként a citrusfélék gyümölcseiben (pl.: citrom, narancs, grapefruit) valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben (paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya, stb.). A nagy dózisú C-vitamin-bevitelt növényi források közvetlen fogyasztásával igen nehéz elérni: a csipkebogyó 100 grammjában fajtától és érettségi foktól függően  körülbelül 400 mg található. Amennyiben napi 500-1 000 mg C-vitamint kizárólag természetes úton szeretnénk magunkhoz venni, akkor nagyon tudatosan kell táplálkoznunk. A C-vitamin ma is érvényben lévő ajánlott napi mennyiségét az 1950-es években határozták meg. Ekkoriban elsősorban a skorbut ellenszereként használták, azóta azonban már számos további pozitív élettani hatása ismert. Szent-Györgyi a napi ajánlott mennyiségnél jóval többet szedett, ami azt mutatja, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonított neki, amit azóta számos, a magasabb dózisok pozitív hatásait vizsgáló kutatások eredményei is igazolnak.

 

A C-vitamin néhány pozitív hatása:

 • antioxidáns, fokozza a sejtek regenerálódását,
 • sejtek légzésének alapvető katalizátora,
 • hozzájárul a normál kollagén képződéshez, ezen keresztül az erek normál állapotához, megfelelő működéséhez,
 • hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, melynek kiemelt jelentősége lehet a fertőzések elleni küzdelemben,
 • hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez,
 • hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, a sejtek oxidatív stresszel* szembeni védelméhez,
 • nélkülözhetetlen a fogak, a fogíny és a csontok egészsége szempontjából,
 • fontos szereplője az anyagcsere és a hormontermelés folyamatainak,
 • hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

2014. szeptember 16., Budapest, Szeged – A Goodwill Pharma Kft. szegedi gyógyszeripari vállalat Szent-Györgyi Albert munkásságának elismeréseként szeptembertől C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert C-vitamin néven hozza forgalomba. A sok ismert és alkalmazott vitamin közül az egyik legfontosabb a C-vitamin (aszkorbinsav), hiszen több, jótékony hatása mellett erős antioxidáns, segíti a sejtlégzést, valamint nagy szerepe van a kollagén termelésben is, ami lassítja a bőr öregedési folyamatát. A nemzeti örökségünk részét képező tudományos felfedezés tiszteleteként a cég kezdeményezi, hogy szeptember 16. – a Nobel-díjas kutató születésének napja – a C-vitamin világnapja legyen.

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

 • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
 • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Figyelem!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!