Termékeink

COLDREX MAXGRIP CITROM ÍZŰ POR 10X

coldrex maxgrip citrom ízű por.jpg
Cikkszám: CV2361
3 115 Ft
2 967 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 312 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

COLDREX MAXGRIP CITROM ÍZŰ POR FORRÓITALHOZ

paracetamol

fenilefrin-hidroklorid

aszkorbinsav (C-vitamin)Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót!

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei egy hét múlva sem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma

1. Milyen típusú gyógyszer a Coldrex MaxGrip citrom ízű por és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Coldrex MaxGrip citrom ízű por alkalmazása előtt.

3. Hogyan kell alkalmazni a Coldrex MaxGrip citrom ízű port?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Coldrex MaxGrip citrom ízű port tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A COLDREX MAXGRIP CITROM ÍZŰ POR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Coldrex MaxGrip citrom ízű por a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésére szolgál. Három hatóanyagot tartalmaz:· paracetamolt: mely fájdalom- és lázcsillapító hatással rendelkezik,

· fenilefrin-hidrokloridot: mely szabaddá teszi a náthásan eldugult orrot illetve az orrmelléküregeket és könnyíti a légzést,

· C-vitamint (aszkorbinsav): a megfázás és influenza kezdeti szakaszában fellépő C-vitamin veszteség pótlásában segít.

2. TUDNIVALÓK A COLDREX MAXGRIP CITROM ÍZŰ POR ALKALMAZÁSA ELŐTTA Coldrex MaxGrip citrom ízű por paracetamolt és az orrdugulás csökkentésére szolgáló hatóanyagot tartalmaz.

Ezért, ne alkalmazza egyéb paracetamol-tartalmú, vagy a megfázás és influenza kezelésére szolgáló más készítményekkel együtt!

Ne alkalmazza a Coldrex MaxGrip citrom ízű port

- ha allergiás (túlérzékeny) a paracetamolra, a C-vitaminra, a fenilefrin-hidrokloridra, vagy a készítmény bármely más összetevőjére.

- ha máj-, vagy vesebetegsége van.

- ha pajzsmirigy túlműködése van.

- ha szívbetegségben szenved.

- ha cukorbeteg.

- ha enzimhiányos betegségben szenved (un. glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz enzim hiány).

- 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében.

- ha más gyógyszereket is szed (további információért lásd „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek”).

- ha bizonyos cukrokra érzékeny.Beszéljen orvosával, ha a felsoroltak bármelyike igaz Önre.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Ne alkalmazza:

· más paracetamol-tartalmú gyógyszerekkel együtt.

· az orrdugulás csökkentésére vagy a megfázás kezelésére szolgáló más gyógyszerekkel együtt.

· ha depresszió kezelésére szolgáló gyógyszereket pl. monoaminooxidáz gátló szereket szed vagy szedett az elmúlt két hétben.

· szívproblémák és magas vérnyomás kezelésére szolgáló ún. béta-blokkoló gyógyszereket szed.

Beszéljen orvosával a Coldrex MaxGrip citrom ízű por alkalmazása előtt:

· ha kloramfenikol vagy doxorubicin tartalmú gyógyszert szed.

· ha véralvadásgátlót (warfarin) szed.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket és a gyógynövény-tartalmú készítményeket is.Terhesség és szoptatás

Amennyiben terhes, vagy szoptat, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beleértve a Coldrex MaxGrip citrom ízű port is!A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A Coldrex MaxGrip citrom ízű por nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket.Fontos információk a Coldrex MaxGrip citrom ízű por egyes összetevőiről

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

A készítmény 0,12 g nátriumot tartalmaz tasakonként, amit kontrollált nátrium diéta esetén figyelembe kell venni.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A COLDREX MAXGRIP CITROM ÍZŰ PORT?Ne adjon Coldrex MaxGrip citrom ízű forróitalt 12 évesnél fiatalabb gyermekeknek. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét ha nem biztos abban, hogy adhatja-e ezt a gyógyszert gyermekének!A szokásos adag 12 éves kortól 4-6 óránként 1 tasak. 24 órán belül 4 adagnál többet ne alkalmazzon.A Coldrex MaxGrip citrom ízű porból készítsen meleg italt és igya meg:

1. Öntse a tasak tartalmát egy bögrébe, majd töltsön hozzá forró vizet és jól keverje össze.

2. Ha szükséges, adjon hozzá hideg vizet.

3. Ízesítse cukorral, vagy mézzel ahogy szereti.Ha a tünetek egy hét múlva sem enyhülnek:

· Menjen el kezelőorvosához, és hagyja abba a Coldrex MaxGrip citrom ízű por alkalmazását.Ha az előírtnál több Coldrex MaxGrip citrom ízű forróitalt alkamazott

· Azonnal forduljon orvoshoz. Orvosa elmondja majd Önnek, hogy mit kell tennie.

Fontos, hogy beszéljen orvosával, még akkor is ha jól érzi magát. Ha valaki túl sok paracetamolt vett be, fennáll a veszélye egy későbbi, súlyos májkárosodás kialakulásának.Ha elfelejtette alkalmazni a Coldrex MaxGrip citrom ízű port

Vegye be a szükséges adagot, amikor eszébe jut. 4 óránként egy adagnál többet ne vegyen be. Ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Coldrex MaxGrip citrom ízű por is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ritkán, az alábbi mellékhatások fordulhatnak elő:

- bőrkiütés és egyéb allergiás bőrreakciók,

- vérnyomásemelkedés,

- fejfájás,

- szédülés,

- hányinger, hányás, hasmenés,

- alvási nehézség,

- szívdobogásérzés.Ha bármelyik mellékhatás jelentkezik illetve súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel:

- kérjük értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét és ne alkalmazzon több Coldrex MaxGrip citrom ízű forróitalt!

5. HOGYAN KELL A COLDREX MAXGRIP CITROM ÍZŰ PORT TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Coldrex MaxGrip citrom ízű port. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékokkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Coldrex MaxGrip citrom ízű por forróitalhoz

A Coldrex MaxGrip citrom ízű por hatóanyagai a paracetamol, fenilefrin-hidroklorid és az aszkorbinsav (C-vitamin). Minden tasak 6,4 g port tartalmaz, amelyben 1000 mg paracetamol, 10 mg fenilefrin-hidroklorid és 40 mg aszkorbinsav van.

Egyéb összetevők: kolloid szilícium-dioxid, kurkumin (E100), szacharimid-nátrium, nátrium-ciklamát, citrom aroma, kukoricakeményítő, trinátrium-citrát, vízmentes citromsav, szacharóz (cukor).Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A Coldrex MaxGrip citrom ízű por halványsárga színű, citrom ízű és illatú por. 5 vagy 10 tasakot tartalmazó dobozokban kapható.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, GlaxoSmithKline Export Limited, Brentford TW8 9GS, Egyesült KirályságGyártó:

SmithKline Beecham S.A., 28.806 Alcalá de Henares Madrid, Spanyolország

vagy

Cemelog Közép-Európai Gyógyászati Logisztika

Korlátolt Felelősségű Társaság, 2040 Budaörs, Vasút u. 13.A forgalomba hozatali engedély jogosultjának magyarországi képviselője:

GlaxoSmithKline Kft., Consumer Healthcare

1124 Budapest

Csörsz u. 43.OGYI-T-9100/01-02A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. szeptember 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!