Termékeink

STREPSILS PLUS TABL. 24X

strepsils plus.jpg
Cikkszám: CV1038
3 745 Ft
3 567 Ft + ÁFA
Egység: 24 dbBruttó egységár: 156 Ft / 1 db
Kiszerelés24X
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 2 - 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Strepsils Plus tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Strepsils Plus tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Strepsils Plus tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Tárolás

Strepsils Plus tabletta

Hatóanyag: 0,60 mg amilmetakrezol, 1,20 mg 2,4-diklór-benzil –alkohol, 10,0 mg lidokain-klorid tablettánként

Segédanyagok: "Quinoline yellow" (E104), indigókármin (E132), kínai csillagánizs termésolaj, borsmentaolaj, levomentol, szacharin-nátrium, borkősav, folyékony glükóz.

Küllem: Tabletta: halvány kékes-zöld színű, korong alakú, jellemző ízű bukkális tabletta.

Csomagolás: 24 db tabletta PVC/PVDC/Al buborékfóliában, dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

103-105 Bath Road, Slough

Berkshire SL1 3UH

Egyesült KirályságGyártó:

Reckitt Benckiser Healthcare International

Limited,

Nottingham Site

Thane Road Nottingham

NG90 2DB

Egyesült Királyság

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS PLUS TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Szopogatásra szánt borsmenta és ánizs ízesítésű torokfertőtlenítő és érzéstelenítő hatású gyógyszerkészítmény.

Hatékonyan alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást.

Amilmetakrezol és diklorobenzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású, lidokain-tartalma hatékonyan csillapítja a száj- és garatüregben fellépő fájdalmat; ezen alapszik a készítmény kettős hatása.

2. TUDNIVALÓK A STREPSILS PLUS TABLETTA SZEDÉSE ELŐTTNem alkalmazható a Strepsils Plus tabletta:

Lidokainnal, ill. a készítmény bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén nem szabad használni

12 év alatti gyermeknek nem ajánlott.

1 tabletta szénhidráttartalma 2, 6 g, ezért cukorbetegeknek alkalmazása nem javallt.

Amennyiben az Ön kórelőzményében lidokain adását követő rosszullét (májműködési zavarok, alacsony pulzusszám, görcsroham) szerepel, nem szedheti ezt a gyógyszert.Fontos információk a kezelés megkezdése előtt:

Orvoshoz kell fordulni, ha a fertőzésnek a torokfájáson kívül egyéb tünetei (pl. láz, fejfájás, émelygés, hányás) is vannak.A Strepsils Plus tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

Azok a betegek, akik korábbi betegségeik (pl. keringési elégtelenség, alacsony vérnyomás, vese-, májkárosodás) miatt gyógyszeres kezelésben részesülnek, a Strepsils Plus tabletta szedése előtt kérjék kezelőorvosuk tanácsát a gyógyszer alkalmazására vonatkozóan.Kisgyermekekben a mentol az orr- vagy a gége nyálkahártyájának izgalma révén reflexes szív-, ill. légzésbénulást okozhat, ezért a készítmény 3 éves kor alatt nem adható.Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás ideje alatt alkalmazása nem ajánlott.

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.Egyéb gyógyszerek alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatás)

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismeretes.

Mivel a lidokain a szisztémás keringésbe bejut, gyógyszerkölcsönhatások előfordulása (fenitoinnal, cimetidinnel, propranolollal) nem zárható ki teljesen.

A kölcsönhatások az elmúlt időszakban, illetve a közeljövőben szedendő gyógyszerekre is vonatkozhatnak.

Jelenleg, illetve közelmúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem észleltek ilyen hatást.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS PLUS TABLETTÁT?Szokásos adagja felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek: 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni közvetlenül étkezés után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell.

Naponta legfeljebb 8 tablettát szabad bevenni, ezt az adagot nem szabad túllépni.

Amennyiben a tünetekben pár napon belül (2-5 nap) nem áll be javulás, orvoshoz kell fordulni.Ha az előírtnál több tablettát vett be:

A Strepsils Plus tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen.

Ha mégis az előírtnál több Strepsils Plus tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához.

Tünet: Kezdetben a gyomor-bél rendszer felső szakaszának érzéstelensége, súlyosabb esetben a lidokain mérgezés tünetei léphetnek fel: fejfájás, szédülés, álmosság, nyugtalanság, eufória, fülzúgás, nyelv- és szájzsibbadás, beszéd- és látászavar, dezorientáció, görcsök, remegés, légzésdepresszió, vérnyomásesés, szívfrekvenciacsökkenés, vérképzőszervi zavarok.

Ha adagját elfelejtette bevenni:

Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Strepsils Plus tablettának is lehetnek mellékhatásai.A gyógyszer használata során a száj-, nyelv-, torok érzéstelensége, zsibbadás érzése előfordulhatnak, a gyógyszer alkalmazását e tünetek fellépésekor megszakítani nem kell.

Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. szájnyálkahártya-irritáció, duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb. észlel), a gyógyszer szedését abba kell hagyni és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 30°C-on tartandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!OGYI-T-5716/01Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. szeptember 12.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!