Termékeink

STREPSILS VITAMIN C 100MG TABL

strepsils c.jpg
Cikkszám: CV1464
3 260 Ft
3 105 Ft + ÁFA
Egység: 24 dbBruttó egységár: 136 Ft / 1 db
Kiszerelés24X BUBORÉKCSOMAGOLÁSBAN
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Strepsils Vitamin C 100 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Strepsils Vitamin C 100 mg tabletta szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Strepsils Vitamin C 100 mg tablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Tárolás

Strepsils Vitamin C 100 mg tabletta

Hatóanyag: 0,60 mg amilmetakrezol, ill. 1,20 mg 2,4-diklór-benzil-alkohol, 33,50 mg aszkorbinsav, 74,90 mg nátrium-aszkorbát tablettánként.

Segédanyagok:„Ponceau 4R” (E 124), „Sunset yellow” (E 110), levomentol, propilénglikol,vérnarancs aroma (Givaduan Bloodorange 78300-34), borkősav,glükóz-szirup, szacharóz-szirup.Küllem: Tabletta:narancssárga színű, kerek lapos felületű, jellegzetes narancs és mentol ízű tabletták, mindkét oldalukon „S” jelzéssel ellátva.

Csomagolás: 24 db és 12 db tabletta PVC/PVDC/alumínium buborékfóliában és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 3UH, Egyesült KirályságGyártó:

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

Nottingham Site, Thane Road, Nottingham, NG90 2DB, Egyesült Királyság

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS VITAMIN C 100 MG TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Szopogatásra szánt C vitamint is tartalmazó torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény.

Hatékonyan alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, száj­nyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések meg­akadályozására.

Gyorsan enyhíti a helyi tüneteket, a kínzó torokfájást.

Amilmetakrezol és diklorobenzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású.

A C vitamin tartalom fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben2. TUDNIVALÓK A STREPSILS VITAMIN C 100 MG TABLETTA SZEDÉSE ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

· A készítmény bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén nem szabad használni

· 12 év alatti életkorban.Fontos információk a kezelés megkezdése előtt:

Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni.Terhesség, szoptatás:

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismert.

Jelenleg, illetve közelmúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nem észleltek ilyen hatást.Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről:

A készítmény szénhidráttartalma ? 2,5 g / tabletta, ezért cukorbetegeknek alkalmazása nem javallt. Répacukor tartalma miatt nem alkalmazható gyümölcscukor túlérzékenységben, galaktóz-, szőlőcukor felszívódási zavarban, ill. répacukor-bontó enzimhiány esetén. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A megadott dózist nem szabad túllépni.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS VITAMIN C 100 MG TABLETTÁT?Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli:

Felnőtteknek és 12 éves kor feletti gyermekeknek:

Naponta 5 alkalommal 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell.

Naponta max. 8 tabletta adható.

12 éves kor alatti gyermekeknek:

Nem javasolt

Időskor:

Idős korban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni.A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek.Ha az előírtnál több tablettát vett be:

A Strepsils Vitamin C 100 mg tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen.

Esetleges túladagolása a gyomor-bél rendszer diszkomfort érzését okozhatja.Ha elfelejtette bevenni adagját:

Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Strepsils Vitamin C 100 mg tablettának is lehetnek mellékhatásai.A gyógyszer használata során igen ritkán bőrpír, szájnyálkahártya irritáció, a kezelés első 2 napján a nyelv szúró, égő érzése, gyomorégés előfordulhat.

Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb. észlel, a gyógyszer szedését abba kell hagyni és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.

A mentol kisgyermekkorban reflexes szív-, illetve légzésbénulást okozhat.

5. TÁROLÁSLegfeljebb 30°C-on tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

OGYI-T–7206/01 (24 db)

OGYI-T–7206/02 (12 db)

Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. szeptember 1.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!