Termékeink

STREPSILS STRAWBERRY SUGAR FRE 24X

strepsils eper.jpg
Cikkszám: CV2736
3 260 Ft
3 105 Ft + ÁFA
Egység: 24 dbBruttó egységár: 136 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalama:1.Milyen típusú gyógyszer a Strepsils Strawberry Sugar Free szopogató tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.Tudnivalók a Strepsils Strawberry Sugar Free szopogató tabletta szedése előtt

3.Hogyan kell alkalmazni a Strepsils Strawberry Sugar Free szopogató tablettát?

4.Lehetséges mellékhatások

5.Tárolás

6.További információkStrepsils Strawberry Sugar Free szopogató tablettaHatóanyag: 0,60 mg amilmetakrezol, ill. 1,20 mg 2,4­diklór­benzil-alkohol tablettánként.

Segédanyagok: Szacharin-nátrium, Ponceau 4R (E124), eper aroma, borkősav, maltit szirup, izomalt .

Küllem: kerek, rózsaszínű, lapos, jellegzetes eper ízű, mindkét oldalán Strepsils logóval ellátott szopogató tabletta.

Csomagolás: 12 db ill. 24 db szopogató tabletta PVC/PVDC/Al buborékfóliában és dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 3UH, Egyesült KirályságGyártó:

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

Nottingham Site, Thane Road, Nottingham, NG90 2DB, Egyesült Királyság1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STREPSILS STRAWBERRY SUGAR FREE SZOPOGATÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Szopogatásra szánt eper ízesítésű torokfertőtlenítő gyógyszerkészítmény.

Hatékonyan alkalmazható a torok-, garat-, mandulagyulladás, fogínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére, valamint a szájüregben végzett műtétek (mandula, fog, stb.) után a kellemetlen szájszag mérséklésére, ill. a másodlagos fertőzések megakadályozására.

A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek.

Amilmetakrezol és diklorobenzil-alkohol tartalma fertőtlenítő hatású.

A tabletta cukrot nem tartalmaz, ezért cukorbetegek is használhatják.2.TUDNIVALÓK A STREPSILS STRAWBERRY SUGAR FREE SZOPOGATÓ TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne alkalmazza a szopogató tablettát:

A készítmény bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység esetén nem szabad használni. A készítmény alkalmazása 3 éves életkor alatt a félrenyelés fokozott veszélye miatt nem javallt. A megadott dózist nem szabad túllépni.Fontos információk a kezelés megkezdése előtt:

Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás is jelentkezik, egyéb kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni.Terhesség, szoptatás:

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.Egyéb gyógyszerek alkalmazása:

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismert.

Jelenleg, illetve közelmúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

Nem észleltek ilyen hatást.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A STREPSILS STRAWBERRY SUGAR FREE SZOPOGATÓ TABLETTÁT?Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:

Felnőttek:

Naponta 5 alkalommal 2-3 órás időközönként 1-1 tablettát lassan elszopogatni, közvetlenül étkezések után. A táplálkozást, ivást és fogmosást ezután 1-2 órán át kerülni kell.

Gyermekkor:

3 éves kor alatti gyermekeknek alkalmazása nem ajánlott.

3-5 éves korú gyermekeknek naponta 3 tabletta.

5 éves kor feletti gyermekeknek naponta 3-4 tabletta.

Idős kor:

Idős korban nem szükséges a javasolt adagot csökkenteni.A gyulladás tünetei általában néhány (4-6) napon belül megszűnnek.Ha az előírtnál több szopogató tablettát vett be:

A Strepsils Strawberry Sugar Free szopogató tabletta természete és kiszerelése miatt véletlen vagy szándékos túladagolás nagyon valószínűtlen.

Esetleges túladagolása a gyomor-bél rendszer diszkomfort érzését okozhatja.Ha elfelejtette bevenni adagját:

Ha az előírtnál több Strepsils Strawberry Sugar Free tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához.

Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Strepsils Strawberry Sugar Free szopogató tablettának is lehetnek mellékhatásai.A gyógyszer használata során igen ritkán bőrpír, szájnyálkahártya irritáció, a kezelés első napján a nyelv szúró, égő érzése, gyomorégés előfordulhat.Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb. észlel, a gyógyszer szedését abba kell hagyni és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.5. TÁROLÁSLegfeljebb 30 °C-on tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon aSager Pharma Kft.-hez

1027 Budapest, Fekete Sas utca 2.

Tel.:(36-1-)214-6559 Fax:(36-1)214-6561

E-mail: sager@sagerpharma.huOGYI-T-10203/01-02 (12/24 db)Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2006. augusztus 17.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!