Termékeink

PHARMATEX 1,2% HUVELYKREM 72 1X72 G

PHARMATEX KRÉM.jpg
Cikkszám: CV1502
4 260 Ft
4 057 Ft + ÁFA
Egység: 6 dbBruttó egységár: 710 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAPharmatex 12 mg/g hüvelykrém

benzalkónium-kloridOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrém és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrém alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrémet?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrémet tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PHARMATEX 12 MG/G HÜVELYKRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Ez a készítmény helyileg alkalmazható fogamzásgátló, mely fertőtlenítő hatással is rendelkezik.

Fogamzásgátló tulajdonsága azon alapul, hogy tönkreteszi a hímivarsejtek ostor részét, valamint a fej szétesését okozza, ezáltal a hímivarsejtek fogamzásképtelenné válnak.

Jól hat egyes baktériumok, valamint gombák okozta hüvelyi fertőzésekben is.A készítmény minden nő számára alkalmazható fogamzóképes korban:

• ha időleges fogamzásgátlásra van szükség,

• ha a fogamzásgátló tabletták vagy a méhen belüli eszközök használata időlegesen vagy véglegesen ellenjavallt,

• ha szülés illetve terhességmegszakítás után, valamint a menopauzát megelőzően fogamzásgátlásra van szükség,

• alkalmazható önmagában, amennyiben az alkalmazás szabályait pontosan betartják,

• alkalmazható pesszáriummal, ill. más méhen belüli eszközzel együttesen.

• szájon át szedhető fogamzásgátló használata esetén, ha annak bevételét elfelejtette, vagy túl későn vette be. Ilyen esetben olvassa el ismét a tablettás fogamzásgátló tájékoztatóját, és a ciklus hátralévő idejében mindkét fogamzásgátló módszert használja.2. TUDNIVALÓK A PHARMATEX 12 MG/G HÜVELYKRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrémet

· ha allergiás (túlérzékeny) a benzalkónium-kloridra vagy a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrém egyéb összetevőjére,

· ha egyéb, hüvelyi úton alkalmazott terápiában (antibiotikus, antivirális vagy hormon kezelés) részesül, illetve szappant tartalmazó készítmények használatakor, mivel ezek felfüggeszthetik a Pharmatex készítmény fogamzásgátló hatását.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Más hüvelyi kezeléssel együtt nem szabad alkalmazni a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrémet.Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás idején csak a kezelőorvos javaslatára alkalmazza a fogamzásgátlásnak, ill. fertőtlenítésnek a Pharmatex által nyújtott lehetőségeit, annak ellenére, hogy a vizsgálatok eredményei szerint a hatóanyag nem jut be a véráramba, ill. nem választódik ki az anyatejbe, nem befolyásolja a hormonális ciklust és nem módosítja a hüvely-flórát.Fontos információk a Pharmatex hüvelykrém egyes összetevőirőlA benzalkónium-klorid irritáló hatású, bőr reakciókat okozhat.Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PHARMATEX 12 MG/G HÜVELYKRÉMET?A Pharmatex 12 mg/g hüvelykrémet mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli, a következő módon kell alkalmazni a készítményt:

A mellékelt applikátorral egy adagnyi krémet nyomjon a hüvelybe olyan mélyen, ahogy csak lehet.

A védelem azonnali és 10 órán át tart.

Amennyiben a közösülést megismétlik, előzőleg új krémadagot kell felnyomni.

Figyelmeztetés! Közösülés után közvetlenül kizárólag külső tisztálkodás megengedett, de legalább 2 órán át kell várni, mielőtt vízzel hüvelyi irrigációt végezne.

Közösülés előtt és után szappannal bármiféle mosdás vagy hüvelyöblítés tilos, mert a szappanos víz még nyomokban is elbontja a hatóanyagot.

A védelem biztosítása érdekében a menstruációs ciklustól függetlenül minden közösülés előtt alkalmazza a készítményt.1. az Ön anatómiai vázlata

2. ha állva helyezi fel az applikátort, az egyik lábát támassza meg

3. a mellékelt applikátorral egy adagnyi krémet nyomjon a hüvelybe olyan mélyen ahogy csak lehet3

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A készítmény alkalmazása során előfordulhat égő érzés, ilyen esetekben a készítmény használatát fel kell függeszteni és a kezelőorvos tanácsát kell kérni.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A PHARMATEX 12 MG/G HÜVELYKRÉMET TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 25°C-on tárolandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP/LEJÁRAT:) után ne alkalmazza a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrém

· A készítmény hatóanyaga a benzalkónium-klorid. 12 mg benzalkónium-klorid (24 mg benzalkónium-klorid 50%-os oldat formájában) grammonként.

· Egyéb összetevők: levendulaolaj, citromsav, makrogol-sztearát (Tefose 63), tisztított víz.Milyen a Pharmatex 12 mg/g hüvelykrém külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem: hüvelykrém – fehér színű, jellemző illatú, zsíros, homogén krém.

Csomagolás: 72 g krém alumínium tubusban, mely műanyag csavaros kupakkal van lezárva. 1 db alumínium tubus + 1 db műanyag applikátor dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalombahozatali engedély jogosultja:

Laboratoire Innotech International

7-9, avenue Francois Vincent Raspail

BP 32 - 94111 Arcueil Cédex - FranciaországGyártó:

Innothera Chouzy

Rue René Chantereau

L’Isle Vert

41150 CHOUZY SUR CISSE - Franciaország

OGYI-T-6257/01

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. július 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!