Termékeink

CANESTEN G 200 MG HÜVELYTABLET 3X

canesten g.jpg
Cikkszám: CV3727
4 260 Ft
4 057 Ft + ÁFA
Egység: 3 dbBruttó egységár: 1 420 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Canesten G 200 mg hüvelytabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Canesten G 200 mg hüvelytabletta alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Canesten G 200 mg hüvelytablettát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Tárolás

6. További információk

Canesten G 200 mg hüvelytablettaHatóanyag: 200 mg klotrimazol, mikronizált hüvelytablettánként.

Segédanyagok: hipromellóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kalcium-laktát-pentahidrát, tejsav, magnézium-sztearát, kroszpovidon, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát

Leírás: fehér színű, hosszúkás alakú, egyik végén lekerekített, másik végén szögletes, enyhén bikonvex, metszett élű hüvelytabletta, egyik oldalán mélynyomású „NR”, másik oldalán „BAYER” jelöléssel.

Csomagolás: 3 db hüvelytabletta buborékfóliában és dobozban. 1 db fehér PE/PP applikátor mellékelve.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Bayer Hungária Kft., BudapestGyártó:

Bayer HealthCare AG, Leverkusen, Németország

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CANESTEN G 200 MG HÜVELYTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Különböző gombák – általában Candida fajok – által okozott hüvelyfertőzés és hüvelygyulladás kezelésére alkalmas. A Canesten hüvelytabletta hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkező imidazol származék.

2. TUDNIVALÓK A CANESTEN G 200 MG HÜVELYTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a készítményt:

· A készítmény hatóanyagával, ill. bármelyik más összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén.

· Menstruáció ideje alatt. A kezelést a menstruáció kezdete előtt be kell fejezni.Fokozott óvatossággal alkalmazható:

Az alábbi esetekben csak a kezelőorvossal történt megbeszélés alapján alkalmazható:

· amennyiben a betegség először fordul elő,

· amennyiben az elmúlt 12 hónapban több mint 4 alkalommal fordult elő gombás fertőzés.Figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések:

A hüvelytabletta alkalmazásának ideje alatt a latex anyagú fogamzásgátló eszközök (gumióvszer, pesszárium) biztonságossága csökken. Ez a hatás átmeneti és csak a kezelés időtartamára korlátozódik.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

Kölcsönhatás nem ismert.Terhesség és szoptatás:

Terhesség és szoptatás ideje alatt a kezelőorvos javaslatára applikátor nélkül alkalmazható.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CANESTEN G 200 MG HÜVELYTABLETTÁT?Naponta 1 hüvelytablettát este, applikátorral mélyen a hüvelybe vezetve kell alkalmazni 3 egymást követő napon keresztül.

Az újrafertőzés elkerülése érdekében szükséges a szexuális partner egyidejű helyi kezelése Canesten G krémmel.Az alkalmazás módja (ld. képek):

Applikátor használata:

1. Húzzuk ki az applikátor végét ütközésig. Helyezzük a hüvelytablettát az applikátorba úgy, hogy a tabletta lekerekített oldala kb. félig kiálljon belőle. Az applikátor kerek végét enyhén nyomjuk össze ujjainkkal.

2. A hüvelytablettát tartalmazó applikátort vezessük óvatosan, mélyen a hüvelybe (a legjobb fekvő helyzetben).

3. Az applikátor végét óvatosan nyomjuk ütközésig; eközben a tabletta a hüvelybe kerül. Ezután húzzuk vissza / távolítsuk el az applikátort.

4. Az applikátort gondosan tisztítsuk meg meleg (nem forró) vízzel.Az alkalmazás időtartama:

A kezelés időtartama a gombás fertőzés mértékétől, a tünetek súlyosságától függ. Általában elég a 3 napos kezelés, melyet nem szabad megszakítani, illetve hamarabb befejezni.

Amennyiben tünetei nem múlnak el, szükséges a kezelés megismétlése.Ha elfelejtette alkalmazni a Canesten G 200 mg hüvelytablettát:

Amennyiben este elmaradna a tabletta alkalmazása, akkor a következő reggel kell alkalmazni a folyamatosság biztosítása érdekében.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek a Canesten G 200 mg hüvelytablettának is lehetnek mellékhatásai.Ritkán felléphetnek bőrreakciók a kezelés területén, mint égő, csípő érzés, bőrvörösség.

Egyes esetekben túlérzékenységi reakciók is felléphetnek, mint viszketés, bőrkiütés, légzési nehézségek, vérnyomáscsökkenés, múló keringési zavarok, hasmenés, hányinger.Feltétlenül forduljon kezelőorvosához amennyiben:

· tünetei nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak

· olyan mellékhatást észlel, mely nem szerepel a felsoroltak között

5. TÁROLÁS30°C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül kell felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKA Canesten G 200 mg hüvelytabletta kizárólag a nemi szervek gombás fertőzéseinek kezelésére alkalmas. Ennek tünetei: a külső nemi szervek vörösek és duzzadtak lehetnek, viszketnek és érzékennyé válnak. Hüvelyi váladékozás alakul ki, a hüvely falát túrós lepedék borítja.

Amennyiben Önnek más tünetei vannak, a hüvelytabletta alkalmazása előtt konzultáljon nőgyógyászával, mert lehetséges, hogy az Ön tünetei nem gomba, hanem más kórokozó okozza.

OGYI-T- 8110/03Betegtájékoztató OGYI engedély száma: 3699/40/2006

Applikátor használata:

1. Húzzuk ki az applikátor végét ütközésig. Helyezzük a hüvelytablettát az applikátorba úgy, hogy a tabletta lekerekített oldala kb. félig kiálljon belőle. Az applikátor kerek végét enyhén nyomjuk össze ujjainkkal.2. A hüvelytablettát tartalmazó applikátort vezessük óvatosan, mélyen a hüvelybe (a legjobb fekvő helyzetben).

3. Az applikátor végét óvatosan nyomjuk ütközésig; eközben a tabletta a hüvelybe kerül. Ezután húzzuk vissza/távolítsuk el az applikátort.

4. Az applikátort gondosan tisztítsuk meg meleg (nem forró) vízzelHüvely

VégbélnyílásMéhHúgyhólyag

Hüvelytabletta alkalmazása applikátor nélkül:Terhesség esetén applikátor nélkül alkalmazható.

Alapos kézmosás után fogjuk meg a hüvelytablettát és helyezzük a hüvelybe. Hüvely

VégbélnyílásMéhHúgyhólyag

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!