Termékeink

CICA CARE SZILIKON GÉLLAP 12CMX15CM 1X

cica care géllap.jpg
Cikkszám: CV58908
22 945 Ft
18 067 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 22 945 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Átmenetileg nem elérhető termék. Ajánlott helyettes termékek:

Hansaplast Hegkezelő tapasz XL

Dermatix hegkezelő tapasz

CICA-CARE
Egyedülálló hegkezelő termék

A CICA-CARE klinikailag bizonyított heg deformitást megelőző és kezelő hatású szilikon-géllap. Orvosilag bizonyítottan az esetek mintegy 90%-ában hatékonyan szünteti meg a heg vonalának kiemelkedését, halványítja és puhítja a vörös, kiemelkedő hegeket, akár régiek, akár új keletűek. Biztonságosan alkalmazható gyermekek és felnőttek esetén egyaránt.

Az emberek csaknem 100%-ának van valamilyen hege, ám a többségnek nem okoznak ezek gondot. Sok embernek akadnak azonban „gondot okozó” forradásai, amelyek a testen olyan helyen találhatóak, hogy azok lelki problémát okoznak. Az arcon vagy más látható testrészen elhelyezkedő sebhely jelentős lélektani hatást gyakorolhat az emberre, családjára és barátaira. Sok látható vagy kevésbé látható helyen sebhellyel rendelkező ember érzi úgy, hogy a forradás befolyásolja hétköznapjait. Közülük számos abnormális hegesedés (túlburjánzó hegek vagy keloidok) akadályozhatja a mozgásban, sőt fájdalommal is járhatnak. A keloidos hegek az eredeti seb méreténél nagyobbra nőnek, kezelés nélkül akár megállás nélkül is terjedhetnek. Az ilyen hatás minimalizálása érdekében alkalmazott támogató csoportok és kezelések egyre nagyobb szerepet játszanak a sebek holisztikus kezelésében.

A nemzetközi klinikai ajánlásokból az alábbi hegtípusokra alkalmazható a CICA – CARE:
•    Egyenes vonalú, hipertrófiás (pl. műtéti, traumatikus) heg
•    Nagy felületű, hipertrófiás (pl. égési) heg
•    Kisebb keloid - gócszerűen kiemelkedő, viszkető heg
•    Nagyméretű keloid - nagy kiterjedésű (0,5 cm-nél nagyobb) heg
•    Besüppedt hegek
•    Akne vagy himlőhely
•    Megnyúlt hegek

A CICA-CARE az alábbi előnyöket kínálja:
•    A friss és a régóta meglévő túlburjánzó hegek és keloidok 95%-a javult (Dockery & Nilson, 1994)
•    A hőhatásra keletkezett sebek hegeinek 100%-a javulást mutatott: halványodott és puhult (Carney et al., 1994)
•    Legfeljebb 12 héttel a keloidos hegek kimetszése után a kiújulás aránya mindössze 12,5% volt (Gold, 1994)
•    Rendszerint javulás figyelhető meg a kezelés első 3-4 hetében, a teljes kezelés időtartama 2-4 hónap között változik. Fejlett technológiai kialakításának köszönhetően tovább használható, ezért költséghatékony.
•    Rugalmas terápia - a CICA-CARE különösen jól használható a sebészeti metszéseket követő hegprofilaxis céljára.

Kezelési időszakok:
A kezelés első két napján a napi 4 óra használat javallott. A harmadik naptól kezdve a kezelés időtartama fokozatosan 2 órával növelhető, javasolt a  minimum 12 órás használat naponta. Amennyiben lehetséges a 24 órás alkalmazás elérése a legideálisabb. A fokozatos bevezetés azért szükséges, mert kizárja az irritációt és az allergiás folyamatokat.
 
Használati utasítás:
1.    Kézmosás után tisztítsa meg a seb vonalát és a környező bőrt, majd törölje szárazra.
2.    A kötszer kibontása után távolítsa el a védőréteget, formázza a kívánt méretre,  majd helyezze a kezelendő felületre.
3.    A CICA-CARE öntapadós, a kötszer nyújtása nélkül eredeti állapotában helyezze a sebre. Szükség szerint kötésrögzítő alkalmazható.
4.    Erős rögzítést ne alkalmazzon, mert a nyomás irritációt okozhat a hegen és a környező szövetekben. 
5.    A fennmaradó lapot helyezze biztonságosan vissza csomagolásába, majd fénytől, hőtől védett száraz helyen tárolja.
6.    A géllapot naponta kétszer enyhén szappanos vízzel tisztítsa meg. Nagy melegben vagy erőteljesebb fizikai aktivitás esetén ennél gyakoribb tisztításra is szükség lehet. Mellőzzük az erős hatású tisztítószereket. Saját jó közérzetünk és kényelmünk érdekében a CICA-CARE egyszerűen levehető  a napi higiéniai tisztálkodás során.
7.    Tisztítás után a CICA-CARE géllapot töröljük szárazra az új felhelyezés előtt. A kezelendő bőrfelület tisztítása és szárazra törlése is szükséges.

A hegek javulása  sebenként és egyénenként változó: egyesek  sebe már napokon belül észlelhető javulást mutat. Klinikai tapasztalatok azt mutatják a legjobb eredmények a 2- 4 hónapig tartó kezeléssel érhetőek el.

       
       
       

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Hírlevél feliratkozás