Termékeink

A homeopátiáról

Hogyan alkalmazzuk a homeopátiás készítményeket?

A homeopátiás golyócskákat a nyelv alatt kell elszopogatni. Csecsemőknek ill. bizonyos esetekben kevés vízben feloldva fecskendőből csepegtetve vagy műanyag kanállal (fém kerülendő!)  lassan adagolva is adhatjuk, Ha lenyelik, az sem baj. A homeopátiás gyógyszerekek szedésével egyidejűleg ne használjunk kámforos, mentolos kenocsöket, bedörzsöloszereket és lehetőleg ne igyunk kávét, teát, aromás italokat ! Általában a bevétel előtt és után fél órával ne együnk, igyunk, dohányozzunk, mentolos fogkrémmel ne mossunk fogat, használjunk homeopátiás fogkrémet ,  és ne rágózzunk !
Hogyan tároljuk a homeopátiás gyógyszereket ?
A gyógyszereket nem szabad fűszerek, kávé, tea, aromás, illatos anyagok mellett, nagy feszültségű elektromos eszközök ( rádiótelefon, mikrosütő, számítógép, TV, video) egy méteres körzetében, valamint sugárzo hő ( napsütés, infra lámpa, kályha ), illetve egyéb elektromos-, ultraibolya- és mágneses sugárzást kibocsátó  tárgyak hatásának kitéve tárolni. Legcélszerűbb egy szekrényben vagy egy dobozban, gondosan rendben rakva tárolni a készítményeket.

A potenciákról

A készítmény nevében szereplő betű és számjelzés kizárólag a homeopátiás készítmény sajátja. Megmutatja, hogy a készítmény milyen hatáserosségű és jellemzi az előállítás során alkalmazott technológiai folyamatot is.

Leggyakrabban a tízes D, és a százas C potenciákat használjuk. A hatás erőssége a számsor növekedésével nő, az anyagmennyiség csökken .  C12 felett "nincs benne" anyag, azaz nem mutatható ki műszerekkel sem.

- Az alacsony (D2-D6, C5-C9) és a közepes (D12, C12-C15) potenciák a testi, fizikai tüneteket gyógyítják.

- A magas (D30-D200 C30-C 10 000, LM1-LM30, Q1-Q30) potenciák a teljes szervezetre hatnak, beleértve a lelki és érzelmi hatásokat is. Ezek alkalmazásánál több tünet pontos egyezése szükséges, különösen krónikus betegségek kezelése során.

Az adagolásról általában

 

Az alacsony potenciából (D2-D6 , C5-C9) naponta 3-4 x 5 golyócskát, a közepes potenciából (D12, C12-C15) naponta 2 x 5 golyócskát, a magas potenciából (D30, C30) naponta, kétnaponta esetleg hetente 1 x 5 golyócskát, a magasabb potenciából ( D200, C200 ) hetente, havonta 1 x 5 golyócskát, a nagyon magas potenciákból ( C1000-C 10 000) havonta, fél évente 1x 5 golyócskát veszünk be.

Súlyosabb esetekben ( magas láz, ételmérgezés, súlyos sérülés, szülés) akár 5-10 percenként alkalmazhatjuk, majd javulás esetén a bevétel gyakoriságát csökkentjük (óránként stb) a tünetek megszűnéséig. Ha 3-6 adag után nem észlelünk javulást, akkor rossz szert választottunk.

Szükség lehet a szer egyszeri adagjának az elosztására a nap folyamán. Ilyenkor 5-10 golyócskát 2 dl vízben feloldunk, műanyag kanállal keverve, majd kortyonként, vagy müanyag kanállal adagoljuk a betegnek. Súlyosabb esetben 5-10 percenként is adhatunk belőle. Minden esetben a javulás mértékének megfelelően csökkentsük a bevétel gyakoriságát ! A gyógyulást hozó legkisebb adag a legjobb ! Ha a tünetek javulnak az adagolás gyakoriságának csökkentése mellett, esetleg növelhetjük a potenciált, ami "mélyebb" gyógyulást eredményezhet, főleg krónikus esetekben.

Gyógyszertárunkban Bozsókiné dr. Harsányi Éva gyógyszerész tud Önnek tanácsot adni homeopátiás kérdésekben.

Tudta-e Ön?

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

  • Az aranyér és visszérAz aranyérbetegség és a visszérbetegség is olyan, a vénás rendszert érintő kórfolyamat, amik az életmód változtatás mellett - a kezdeti fázisban- gyógyszeres kezeléssel is karbantarthatók. A vénás rendszer gyengeségének genetikai oka is van, a tény azonban, hogy egyre több embert érint a betegség egyértelművé teszi, hogy az életmódbeli tényezők milyen fontosak ebben az esetben. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a dohányzás mind olyan faktorok, amelyek elősegítik a betegség kialakulásást
  • HegkezelésMi is az a heg? A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől. Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!