Termékeink

A koronavírusról

Koronavírusok:

Ez egy olyan víruscsalád, amely mind emberekben ,mind pedig állatokban megbetegedéseket okozhat.A koronavírusok okozta emberi megbetegedések súlyossága esetenként eltérő: a klinikai kép az enyhe, hétköznapi náthától a súlyosabb légúti megbetegedésig terjedhet. Vannak a víruscsaládnak olyan tagjai,amelyek komolyabb megbetegedéseket okoznak, ilyen a SARS-CoVvagy a MERS-CoVA legújabban felfedezett koronavírus a COVID-19fertőzést okozza.

 

A COVID-19 jellemző tünetei:

A betegek nagy részénél láz, száraz köhögés,fáradtság a jellemző tünet, de előfordulhat fájdalom,orrdugulás, orrfolyás, torokfájás vagy hasmenés is. Néhány embernél a fertőzés tünetmentesen zajlik le. Szintén elmondható, hogy a megfertőződött emberek túlnyomó többsége (kb.80%) különleges kezelés nélkül is meggyógyul. A vírus által megfertőzött 6 emberből 1-nél súlyos tünetek alakulnak ki (légzési nehézség is).

 

A betegség terjedése:

Mint alegtöbb légúti megbetegedésnél, a COVID-19 esetében is cseppfertőzéssel terjed a betegség,emberről emberre. Ezért kiemelt fontosságú a megfelelő köhögési etikett és kézhigiéné.

 

Vannak-e speciálisan azSARS-CoV-2 koronavírus ellen alkalmazott gyógyszerek?

Jelenleg nem rendelkezünk ilyen gyógyszerekkel, sem megelőzés,sem kezelés céljából. A fertőzötteket megfelelő gondozásban kell részesíteni, optimális támogató kezelés formájában. Vannak kísérleti, vizsgálati fázisban kezelési lehetőségek, amelyek klinikai vizsgálatokra várnak. A WHO igyekszik e folyamatot felgyorsítani (WHO, 2020).

 

Szájmaszk használata:

A szájmaszk használata minden felső légúti tünettel rendelkező személy számára javasolt, mivel az megakadályozza a köhögés és a tüsszentés során a nagy mennyiségű testnedv aeroszol formában történő terjedését. A szájmaszk használata egészséges ember esetén nem javasolt, valódi védelmet nem nyújt, csak álbiztonságot jelent. Szájmaszk használata minden olyan egészségügyi szakember részére javallott,akik beteg emberekkel érintkeznek,vagy azokat kezelik.

 

Kéz és környezeti higiéné:

Kiemelt fontosságú és a fertőzés terjedését lassíthatja a gyakori szappanos vizes kézmosás és alkoholtartalmú kézfertőtlenítők használata.

 

Korábbi kutatások kimutatták, hogy a koronavírusok érzékenyek az UV sugárzásra és a hőre (56 °C 30 percen át). Ezért javasolt a ruházat gyakoribb cseréje és azok magas hőfokon történő mosása.

 

 

Köhögési etikett:

A száj és az orr elfedése/eltakarása tüsszentés és köhögés alatt orvosi egészségügyi maszkok alkalmazásával, papírzsebkendővel.Amennyiben ez nem érhető el, inkább a könyökhajlatba köhögjön, tüsszentsen az ember, ne a kezébe. Ezzel együtt folyamatosan be kell tartani a kézhigiéné szabályait.Azorr és száj elfedésére alkalmazott anyagokat/maszkokat használat után el kell dobni. Tartson legalább 2m távolságot a légúti tünetekkel rendelkező betegektől.A megfelelő köhögési etikett fontos,mivel a betegség cseppfertőzéssel terjed, tehát a gyakran érintett, közvetlen használati tárgyak (pl. kilincs, toll) közvetíthetik a fertőzést.

 

Kik számítanak megbetegedés gyanús személyeknek?

Aki 38°Cfeletti lázzal küzd és/vagy köhög és/vagy légszomja van, továbbá14 napon belül olyan területen járt, ahol a "közösségi terjedés lehetősége adott" (Kína, Szingapúr, Hong Kong, Japán, Dél-Korea, Irán, Olaszország 4 tartománya (Piemont, Veneto, Emilia Romagna, Lombardia).

 

Koronavírus -ingyenesen hívható telefonszám 06-80-277-455, 06-80-277-456

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!