Termékeink

FRONTLINE 40- KG

frontline 40-60.jpg
Cikkszám: CV5930
5 095 Ft
4 012 Ft + ÁFA
Egység: 1 dbBruttó egységár: 5 095 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Gyógyszerforma: Rácsepegtető oldat
Ható- és segédanyagok megnevezése:
Fipronil 402,00 mg, (S) metoprén 361,80 mg, segéd- és vivőanyag ad 4,02 ml
A forgalomba hozatali engedély jogosultjának neve és címe, valamint az EEA területén a késztermék felszabadításáért felelős gyártó neve és címe, ha nem azonos az előbbivel: Engedélyes:
MERIAL -29, avenue Tony Garnier - 69007 Lyon - Franciaország. Gyártó: Merial - Toulouse - Franciaország
Célállat faj:
Kutya
Javallat(ok):
40 kg feletti testtömegű kutyák kezelésére: Elsősorban bolhák ellen alkalmazható, valamint kullancsok és/vagy szőrtetvek ellen. Bolhák ellen (Ctenocephalides spp.). A kifejlett bolhák által okozott újrafertőződés elleni inszekticid hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megakadályozása a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), az abból származó lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlása az alkalmazást követő 8 hétig tart. Kullancsok ellen (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). A termék 4 héten keresztül folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok ellen. Szőrtetvek ellen (Trichodectes canis). A termék felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.
Adagolás célállat fajonként:
Egy 40 kg feletti testtömegű kutyának egy 4,02 ml-es (XL) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6 mg/kg-nak, felel meg.
Adagolás és alkalmazásmód(ok):
Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie ártalmatlansági kísérleti eredmények hiányában. Vemhesség és szoptatás alatt a termék alkalmazható.
Felhasználási javaslat:
Tartsuk függőlegesen, keskeny végével felfelé a pipettát. A pipetta keskeny részét ütögessük meg úgy, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Pattintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő végét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a váll vonala előtt hajtsuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta elkeskenyedő végét a bőrre és nyomjuk ki többször úgy, hogy a tartalma teljesen kiürüljön, közvetlenül egy helyre, a bőrre.
Ellenjavallatok:
Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyakölyköknél nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegség, láz) ill. lábadozó állatokon. Nyulakon nem szabad alkalmazni, mert nemkívánatos reakciók, elhullás is előfordulhat. Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskákon nem alkalmazható, mert túladagolás történhet.
Mellékhatások:
Lenyelés esetén rövid ideig túlzott mértékű nyálzás figyelhető meg, ami leginkább a vivőanyag természete miatt jön létre. A rendkívül ritkán előforduló mellékhatások közül rövid ideig tartó bőr reakciókat (a bőr elszíneződése, helyileg a szőr kihullása, viszketegség, kipirosodás) és testszerte viszketegséget vagy a szőr kihullását figyelték meg az applikáció helyén a termék használata után. Kivételesen túlzott nyálelválasztás, átmeneti idegrendszeri tünetek (túlérzékenység, depresszió, ingerlékenység), hányás, vagy légzési tünetek fordultak elő a készítmény alkalmazása után. A túladagolás kerülendő.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Nem értelmezhető.
Különleges tárolási előírások:
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni. + 30 °C alatti hőmérsékleten tárolandó. Az eredeti csomagolásban tárolandó. Tűzveszélyes.
Lejárati idő:
Eltarthatóság: 3 év. A csomagoláson jelzett időpontig.
Különleges figyelmeztetés(ek):
Fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a terméket olyan helyre juttattuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és az állatok egymást sem tudják nyalogatni a kezelés után. Fürdetés/vízbe merülés a kezelés utáni két napon belül és a heti egy alkalomnál gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel ezekre vonatkozóan nem készült tanulmány, hogy milyen befolyást gyakorolnak a termék hatékonyságára. Lágyító samponok csak a kezelés előtt használhatók, ha az applikáció után heti rendszerességgel használjuk azokat, akkor kb. 5 hétre csökkentik a bolhák elleni védelmet. Egy hat hétig tartó vizsgálat során a kutyák hetente 2%-os klórhexidin tartalmú samponnal történő fürdetése nem befolyásolta a készítmény bolhák elleni hatékonyságát. Nem szabad megengedni, hogy a kutyák vízben ússzanak a kezelés után 2 napig. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, a fertőző betegségek átvitelét kullancsok által nem lehet teljesen kizárni. Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő- és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Tömeges elszaporodáskor és az ellenintézkedések megkezdésekor ezeket a helyeket kezelni kell megfelelő rovarirtó szerrel, és rendszeresen porszívózni kell. Kerülni kell a készítménynek az állat szemébe jutását.
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó munkavédelmi óvórendszabályok:
A készítmény nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe ill. szembe jutását. A kezelést végző személy ill. az állat inszekticidekkel vagy alkohollal szembeni, ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a termékkel. Kerülni kell a pipetták tartalmának az ujjakkal történő érintkezését. Ha előfordul, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül, akkor bő vízzel alaposan ki kell mosni. Használat után kezet kell mosni. Amíg a kezelés helye meg nem szárad, addig a kezelt állatokat nem szabad megfogni, és a gyermekeket nem szabad engedni, hogy játsszanak velük. Emiatt nem napközben, hanem koraeste javasolt kezelni az állatokat. A kezelt állatok ne aludjanak együtt a gazdákkal, különösen a gyermekekkel. A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.
A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek:
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény nem kerülhet a természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.
Használati utasítás jóváhagyásának időpontja:
2006. február 20.
További információk Rendelhetőség:
Állatorvosi vény nélkül forgalmazható! Kizárólag állatgyógyászati felhasználásra!
Forgalmazhatóság:
Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak forgalmazhatják.
Kiszerelési egységek és amennyiben a forgalomba hozatali engedélyben fel van tüntetve) bonthatóság:
3/6 4,02 ml
Törzskönyvi szám:
 1403/2004  1403/2004 . FVM

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!