Termékeink

FC PIGMENTCEUTICAL EMULZIÓ 30ML

PIGMENTOCEUTICAL.jpg
Cikkszám: CV3319
14 070 Ft
11 079 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 469 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Biotechnológiai emulzió pigmentfoltokra

Az emberi bőrszín elsősorban genetikai tényezőktől függ, amelyek meghatározzák az alap-pigmentáció mértékét és a barnulásra való hajlamot. Míg a nyugati civilizáció fejlett országaiban az emberek az egyenletes barnulásra törekednek, addig Ázsia, Afrika és Dél-Amerika lakói bőrszínük intenzitásának csökkentésére keresik a lehetőséget.
A világ legtöbb országában az emberek nagy része a bőr egyenletes pigmentációját részesíti előnyben, és a bőrhibákat (pl. öregségi foltok, szeplők, májfolt és a bőr sötét elszineződése) pedig szeretnék eltüntetni. A melanoderma (a bőr sötét elszineződése) helyi tünete ugyan nem okoz egészségügyi problémát, (bár néhány kórtani állapotot lejegyeztek, pl. névus, melanózis) azonban esztétikailag mégsem tud velük kibékülni az ember.
A termék Mitracarpe-, medveszőlőkivonat és hydroglikolis oldat olyan vegyülete, amely eltávolítja az erősen pigmentált sejteket.

Jellemzés:

Az emberi bőrszín elsősorban genetikai tényezőktől függ, amelyek meghatározzák az alap-pigmentáció mértékét és a barnulásra való hajlamot. Míg a nyugati civilizáció fejlett országaiban az emberek az egyenletes barnulásra törekszenek, addig Ázsia, Afrika és Dél-Amerika lakói bőrszínük intenzitásának csökkentésére keresik a lehetőséget.
A világ legtöbb országában az emberek nagy része a bőr egyenletes pigmentációját részesíti előnyben, és a bőrhibákat (pl. öregségi foltok, szeplők, májfolt és a bőr sötét elszineződése) pedig szeretnék eltüntetni. A melanoderma (a bőr sötét elszineződése) helyi tünete ugyan nem okoz egészségügyi problémát, (bár néhány kórtani állapotot lejegyeztek, pl. névus, melanózis) azonban sok ember számára esztétikailag zavaróak.
Az egzotikus növények nemcsak különféle betegségeket gyógyítanak. A távoli vidékeken élő nők korán felismerték, hogy néhány hasznos növényből kiváló kozmetikumot lehet készíteni. Így ezeket a készítményeket használták make-up-ként, a bőr díszítésére és az öregedési folyamatok lassítására. Ezen eljárásokból és szokásokból ugyan keveset dokumentáltak, mégis a legtöbb készítmény és eljárás szájról-szájra terjedve fennmaradt.
A Nyugat-Afrikai Benin trópusi őserdőivel, kiterjedt sztyeppéivel és szavannáival igen gazdag a különféle gyógynövényekben. E növényekről és alkalmazásukról bár feljegyzés  nem készült, a kozmetológiában használható eljárások a hosszas helyi kutatások és vizsgálódások során napvilágra kerültek.
A Herb-Pharma AG társaság kifejlesztette a PIGMENTOCEUTICAL biotechnológiai emulziót, amely Mitracarpe-, medveszőlő (Uva ursi) és hidroglykolis oldat hatásait egyesíti így enyhíti és eltávolítja az erősen pigmentált sejteket.
A termék használata előnyösen befolyásolja a bőr minőségét, így a bőrápolás legmagasabb kategóriájába   – a cosmeceuticalok csoportjába – tartozik.

 Így került nemrégen a figyelem középpontjába a Mitracarpe (Mitracarpus Scaber) nevezetű növény, amely több hasznos tulajdonságán kívül, az antimikrobiális hatása révén jótékonyan hat a dermatosis (bőrbetegség) és a mikózis (gomba okozta megbetegedés) esetében. A növény leveleit ledarálják, levét kipréselik, majd ezt a nedvet alkalmazzák a kezelendő bőrfelületre. A növény hatása egyedülálló,  ha az összedarált és megszárított leveleket vajfával keverjük össze. A szakemberek igyekeztek olyan kivonatot készíteni a növényből, amely a bőrön található barna foltok ápolására és a bőr fehérítésére is kiválóan alkalmas.

Használat és adagolás:

Távolítsa el a kupakot. Az adagoló gyengéd megnyomásával adagoljon kellő mennyiségű emulziót ujja hegyére és alaposan kenje az érintett bőrfelületre.
Vigyázat, az adagoló gyors megnyomásával levegőbuborék kerülhet az adagolórészbe, amely nehezítheti a további munkát!
A termék használata után várjon kb. 10 percet, majd folytassa arcbőre ápolását a megszokott, mindennap használt kozmetikumokkal.
Az optimális eredmény elérése érdekében használja az emulziót naponta kétszer (reggel és este), amíg a kívánt hatást el nem éri, majd az eredmény megtartása érdekében használja a terméket naponta egyszer.

Figyelmeztetés:

A termék minden bőrtípusra alkalmazható, bár használat előtt bőrteszt elvégzése javasolt. A terméket vigye fel az érintett bőrfelület kis részére, majd várjon legalább 24 órát. Ha irritációt vagy túlérzékenységet észlel, hagyja abba a termék használatát. Szembe ne kerüljön! Ha szembe kerül, bő vízzel öblítse ki.
Csak külső használatra! Tárolás 30° C alatt.

Leírás:

Hogyan lehetne csökkenteni a hiperpigmentáció mértékét és megelőzni kialakulásukat?
A melanocyta (bőr alapi rétegében lévő melanin-képző sejt) száma kozmetikailag nem befolyásolható, viszont  a melaninszintézis szintje igen.
Az Uva ursi bőrfehérítő hatású összetevő, amely csökkenti a bőr egyenetlenségeit. Csökkenti a melanin termelést, amely által a bőrnek megfelelő védelmet nyújt.
A természetes bőrpigment – a melanin – a melanocitákban, a bőr felső részének kötőszöveti sejtjeiben, és az erre jellemző sejt-szervecskében, a melanoszómákban keletkezik. A bőrszínnel kapcsolatos tulajdonságán kívül, azonban sokkal átfogóbb szerepet is játszik, hiszen résztvesz különféle immunológiai  reakcióban és a szabadgyökök elleni védelemben is. Így – a jelen ismeretek alapján – felelős lehet az egyes fajok közötti bőrszínek különbségéért és a melanin mennyiségéért. A festékanyag kialakulásának biokémiai útja az egyes fajoknál nem különbözik, ezért a jelenség általánosan vizsgálható. A kénes anyagok (cysztein, glutatión) jelenléte lehetővé teszi azt a szintézist, amely során feomelanin (halvány bőr pirossas pigmentje) képződik. A bőr sötétebb, vagy egészen fekete elszineződését és klasszikus lebarnulását pedig az eumelanin szintézise okozza.
 Minden olyan anyag, amely képes fehéríteni a bőrt, a tirozinázis gátlóanyagának számít. A hydrochinón (a leggyakrabban használt és ilyen összefüggésben legismertebb molekula) nyilván azért hatásos, mert a fent említett enzim „hamis” szubsztrátuma. Bizonyos esetekben agresszív hatása miatt azonban alkalmazása korlátozott, mert ellentétes hatást is eredményezhet és irritálhatja a bőrt. A molekula néhány származékával és megfelelő alkalmazásával azonban pozitív hatást érhetünk el, de kellemetlen kísérő jelenségek, azaz irritáció nélkül. Ilyen például az arbutin (hydrochinon glikozid).
Az afrikai etnobotanikai ismeretek felhasználásával és az aktív molekulák kutatása alapján sikerült kifejleszteni a Pigmentoceutical biotechnológiai emulziót növényi összetevőkkel a bőr halványítására.
 A termékben található Mitracarpe (Mitracarpus Scaber) növény, amely több hasznos tulajdonságán kívül, az antimikrobiális hatása révén jótékonyan hat a dermatosis (bőrbetegség) és a mikózis (gomba okozta megbetegedés) esetén. A növény leveleit ledarálják, levét kipréselik, majd ezt a nedvet alkalmazzák a kezelendő bőrfelületre. A növény hatása egyedülálló, ha az összedarált és megszárított leveleket vajfával összekeverjük. Az így készített zsír alkalmas a bőrön található barna foltok ápolására és a bőr fehérítésére is. A szakemberek  olyan kivonatot kerestek, amely ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.
A  Herb-Pharma AG társaság kifejlesztette a PIGMENTOCEUTICAL biotechnológiai emulziót, amely Mitracarpe-, medveszőlőkivonat  hydroglikolis oldat olyan vegyülete, amely   eltávolítja az erősen pigmentált sejteket.
Két antimelanogenézises teszt kimutatta, hogy a hatóanyag 1,0%-os koncentrációja a tirozinázis 100%-os in vitro inhibicióját , 5%-os koncentrációnál pedig a bőrszövetben a melanogenézis ex vivo inhibicóját idézi elő.

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!