Termékeink

BENFOGAMMA DRG. 100X 100X

benfogamma.jpg
Cikkszám: CV1072
2 888 Ft
2 750 Ft + ÁFA
Egység: 100 dbBruttó egységár: 29 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

- Ez a gyógyszer orvosi vény/rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Benfogamma drazsé és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Benfogamma drazsé szedése előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Benfogamma drazsét?

4. Lehetséges mellékhatások

szénanátha stb.) tüne­teinek enyhítésére alkalmas orrpermet (orrspray).

Az Otrivin készítmények hatóanyaga, a xilometazol kifejezetten az orrnyálkahártya kezelésére alkalmas: érszűkítő hatást fejt ki, és csökkenti az orrban és melléküregeiben a nyálkahártya duzzanatot, megkönnyíti a váladék eltávozását. Ezáltal könnyíti az orrlégzést meghűlés és nátha esetén. Hatása néhány percen belül kialakul, és kb. 10 órán keresztül fennáll.

Az orrmelléküregek megbetegedései esetén (arcüreg- ill. homlok­üreg-gyulladás) az Otrivin készítmények kiegészítő kezelésként, orvosi javaslatra alkalmazhatók.

Az Otrivint érzékeny nyálkahártya is jól tűri. Nem befolyásolja az orrnyálka­hártya normál működését, a csillószőrök mozgását.

2. TUDNIVALÓK AZ OTRIVIN 1% ADAGOLÓ ORRSPRAY ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza az Otrivin 1% adagoló orrspray -t

- a gyógyszerösszetevők iránti ismert túlérzékenység,

- az orrnyálkahártya kiszáradásával járó gyulladás (rhinitis sicca),

- szűkzugú zöld hályog (glaukóma) esetén.

- 6 év alatti gyermekek,

- egyes antidepresszánsokkal kezelt (ún. MAO-bénítók, tri- és tetraciklusos antidepresszánsok), ill.

- agyalapi mirigy műtéten, vagy agyműtéten átesett (kemény agyhártyát feltáró beavatkozások) betegek nem alkalmazhatják a készítményt.Az Otrivin 1 ‰ orrcsepp, valamint az adagoló spray alkalmazása tilos 6 év alatti gyermekeknek!

Fül-, orr-, gégészeti műtétet követő hetekben csak orvosi javaslatra alkalmazható.Az Otrivin 1% adagoló orrspray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- magasvérnyomás betegségben,

- szív- és keringési megbetegedésekben,

- pajzsmirigy túlműködés esetén,

- cukorbetegségben,

- amennyiben fokozott válaszkészség áll fenn érszűkítő hatású gyógyszerekkel szemben (tünetei: álmatlanság, szédülés, stb.).Egyéb helyi érszűkítő hatású anyagokhoz hasonlóan az Otrivin adagoló spray sem alkalmazható tartósan (10 napnál tovább), mivel ún. gyógyszer okozta orrnyálkahártya gyulladás (rhinitis medicamentosa) alakulhat ki, aminek tünetei maguk is náthára emlékeztetnek (pl. orrnyálka­hártya duzzanat).A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is, annak ellenére, hogy egyéb gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazáskor kölcsönhatások általában nem várhatók. Előírás szerinti alkalmazás mellett az egész szervezetet érintő, ún. szisztémás hatások elhanyagolhatóak.

Egyes depresszió elleni gyógyszerekkel egyidejűleg kizárólag a kezelőorvos előírása alapján alkalmazhatók, mert ezek hatására vérnyomás-emelkedést, szívritmuszavart okozhat.Az Otrivin 1% adagoló orrspray egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkalTerhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ismert vagy feltételezett terhesség esetén a készítmény alkalmazása előtt feltétlenül kérje ki orvosa tanácsát.

Mivel nincsenek ellenőrzött állatkísérletek, sem terhes nőkön vég­zett vizsgálatok, érszűkítő hatása miatt kizárólag orvosi előírásra alkalmazható.

A xilometazol átjut az anyatejbe, alkalmazása ezért szoptatás alatt kerülendő.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Az Otrivin készítmények alkalmazása a munkavégző-képességet és a közlekedésben való biztonságos részvételt általában nem befolyá­solja hátrányosan.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ OTRIVIN 1% ADAGOLÓ ORRSPRAY -T?Gyógyszerét kizárólag az ebben a betegtájékoztatóban előírt adagban alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:

felnőtteknek és 6 év feletti gyermekeknek: általában elegendő naponta 3-4-szer 1-1 befúvás (porlasztás) mindkét orrnyílásba.Az adagoló orrspray alkalmazása:

1. Használat előtt az adagolópumpáról a védőkupakot el kell távol­í­tani.

2. Az első alkalmazás előtt néhány pumpáló mozdulatot kell végezni a készülékkel a levegőbe, hogy egyenletes köd képződjön. Továbbiakban erre nincs szükség.

3. Tisztítsa ki az orrát.

4. Hajoljon előre kissé és illessze a fúvókát az egyik orrnyílásba.

5. Nyomja le a pumpát és ezzel egy időben szippantson egyet, hogy a pára egyenletes eloszlását elősegítse.

6. Ismételje meg a befúvást a másik orrnyílásba.

7. Tegye vissza a kupakot használat után.

Ha az előírtnál több Otrivin 1% adagoló orrspray -t alkalmazott

Túladagolás felnőtteken eddig nem ismert.

Gyermekeken a véletlenszerűen előforduló túladagolás, ill. mér­gezés esetén az alábbi tünetek jelentkezhetnek: a pulzus elnyomhatósága és szabálytalan volta, vérnyomás emelke­dés, ritkán eszméletvesztés.

A fenti tünetek észlelésekor haladéktalanul orvoshoz kell fordulniHa bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így az Otrivin 1% adagoló orrspray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az Otrivin készítmények alkalmazásuk során mellékhatásként ritkán az orrban és a torokban égető érzést, helyi irritációt, továbbá hányingert, fejfájást, az orrnyálkahártya szárazságát; igen ritkán bőrreakciókat válthatnak ki.

Mint az azonos hatástani csoportba tartozó egyéb gyógyszerek, igen ritkán általános allergiás reakciókat válthatnak ki (légszomj, ödéma vagy átmeneti látászavarok).

Minden a gyógyszer alkalmazása során tapasztalt nem kívánt hatást tudasson orvosával vagy gyógyszerészével!Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ OTRIVIN 1% ADAGOLÓ ORRSPRAY -T TÁROLNI?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Hőtől védve, 30 °C alatt tartandó.

Felbontás után legfeljebb 1 hónapig alkalmazható.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza az Otrivin 1% adagoló orrspray -t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz az Otrivin 1% adagoló orrspray

- A készítmény hatóanyaga: 10 mg xilometazol-hidroklorid üvegenként

- Egyéb összetevők:

benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, nátrium-klorid, hipromellóz, szorbit, tisztított víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem: Tiszta, színtelen, gyakorlatilag szagtalan, vizes oldat.Csomagolás: 10 ml

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege), 1114. Budapest, Bartók Béla út 43-47.Gyártó: Novartis Hungária Kft. BudapestOGYI-T-5544/03A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. február 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!