Termékeink

ELMEX GEL 25G

elmex gél91.jpg
Cikkszám: CV1093
3 260 Ft
3 105 Ft + ÁFA
Egység: 25 dbBruttó egységár: 130 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Elmex gélMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· E recept nélkül kapható gyógyszerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő, szak­szerű alkal­mazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szük­sége lehet.

· További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyos­bodnak.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Elmex gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az Elmex gél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az Elmex gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5. A készítmény tárolásaA készítmény hatóanyaga:

30,32 mg olaflurum, 2,87 mg dectaflurum (megfelel 2,50 mg fluoridnak),

22,1 mg natrium fluoratum (megfelel 10,0 mg fluoridnak) 1 g gélben.

Egyéb összetevők: szacharin, alma aroma, banán aroma, menton aroma, borsmentaolaj, fodor­menta­olaj, hidroxietilcellulóz, propilén-glikol, tisztított víz.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

Teva Magyarország Gyógyszerforgalmazó Részvénytársaság, BudapestGyártó: GABA GmbH, Berner Weg, 7,79539 Lörnach, Germany

HOFFMANN-La Roche AG, Emil-Barell-Strasse 1, 79639 Grenzach-Wyhlen, Germany

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ELMEX GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Az Elmex gél aminfluoridot tartalmaz, a fogzománc fluoridtartalmának növelésére alkalmazható, vala­mint fogszuvasodásra való erős hajlam és fognyaki érzékenység esetén javasolt a fogszu­va­sodás meg­előzésére, levehető sín, a részleges fogpót­lás és a fogszabályozó készülék alatti fogzománc védel­mére.

2. TUDNIVALÓK AZ ELMEX GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTTNem szabad az Elmex gélt használni:

- 6 éves kor alatt, mivel a kisgyermekek nyelési ref­lexe még erős, és ennek következtében a fog­pasztát és a gélt is könnyen lenyelik.

A lenyelésből származó mérgezések elkerülése érdekében a gélt nem hasz­nálhatják olyan egyének, akiknek a nyelési reflexe nem kontrollálható.

A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén.

8 év alatti gyermekeknél kerülendő az Elmex gél használata „miniplaszt” sínben vagy speciálisan kialakított eszköz segítségével.

Fontos információk az Elmex gél egyes összetevőiről:Bár a készítmény vény nélkül kapható, esetleges betegségeiről, allergiájáról, illetve egyéb egyidejűleg szedett gyógyszereiről (a vény nélkül kiadható gyógyszerekről is) tájékoztassa orvosát, fogorvosát, gyógyszerészét.Terhesség, szoptatás

Terhesség vagy szoptatás alatt csak az orvossal vagy a fogorvossal történt előzetes meg­beszélés alapján szabad a gélt használni.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépkezeléshez szükséges képességeket.Egyéb gyógyszerek alkalmazása

Az Elmex gél fluorid tablettával, ill. fluorozott vízzel vagy konyhasóval együtt is alkalmazható.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ ELMEX GÉLT?Ha az orvos másképpen nem rendeli, akkor otthoni fogápolásra a fogakat hetente egy alkalommal

2 cm-nyi Elmex géllel kb. 2 percig, fogkefe segítségével alaposan be kell dörzsölni. A maradékot végül ki kell köpni, és a szájat kiöblíteni.

Gyermekek a bedörzsölés alatt ne nyeljenek, a végén azonban könnyedén öblítsenek.

8 éves kor alatti gyermekek a készítményt felnőtt felügyelete mellett használják.

A betegtájékoztató, illetve a fogorvos által javasolt adagolást be kell tartani.

Konzultáljon orvosával, fogorvosával, ha úgy ítéli meg, hogy a készítmény túl enyhe vagy túl erős hatású.

Hetente vagy hosszabb időközönként - nem naponta - kell alkalmazni.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, az Elmex gélnek is lehetnek mellékhatásai.

Alkalmanként enyhe szájnyálkahártya-hámlás alakulhat ki. Ilyen esetekben a készít­mény használatát fel kell függeszteni.Ha az előírtnál több Elmex gélt alkalmazott:

Az Elmex gél fogászati alkalmazása során akár 100 mg fluorid is felszabadulhat a száj­üregben. Ilyen mennyiségű fluorid lenyelése után nemkívánatos reakciók léphetnek fel, pl. hányinger, hányás, has­menés és folyadékvesztés, ami extrém esetek­ben shock-hoz vezethet.

Ritka esetekben felléphet fáradtságérzés vagy sápadtság. Ezek a tünetek elsősorban az alkalmazást követő egy órán belül lépnek fel, és 3-6 óra után visszafejlődnek.Ha elfelejtette alkalmazni az Elmex gélt:Pótolja azt mielőbb.Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.OGYI-T-1646/01-02Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 29.023/41/2004

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!