Termékeink

CEBION CSEPPEK 30ML

cebion c.jpg
Cikkszám: CV1495
2 035 Ft
1 938 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 68 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Cebion cseppek

aszkorbinsav

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3-5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1.Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Cebion cseppek?

2.Tudnivalók a Cebion cseppek alkalmazása előtt

3.Hogyan kell alkalmazni a Cebion cseppeket?

4.Lehetséges mellékhatások

5.Hogyan kell a Cebion cseppeket tárolni?

6.További információk

1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A CEBION CSEPPEK?A Cebion cseppek alkalmazása a C-vitamin relatív hiányát eredményező csökkent bevitel esetén (pl. csecsemők mesterséges táplálása, speciális diéták, mint pl. gyomor- és bélbetegségek esetén, erőteljes fogyókúra alatt) a hiányállapot megelőzésére szolgál. Ennek korai tünetei: fogínyvérzés, fáradékonyság, étvágytalanság.

Megelőzésként a szervezet nagyobb C-vitamin igényekor (pl. hűléses megbetegedéskor vagy vírusinfekciót követően a szervezet ellenálló-képességének fokozására, legyengült állapotokban, betegség utáni lábadozáskor, nehéz fizikai munka végzésekor, sportolás mellett, terhesség és szoptatás időszakában, serdülő-, valamint idős korban) alkalmazható.

2. TUDNIVALÓK A CEBION CSEPPEK ALKALMAZÁSA ELŐTT.Ne alkalmazza a Cebion cseppeket:

- ha túlérzékeny (allergiás) a Cebion cseppek hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.

- húgyúti kövesség esetén (kálcium-oxalát tartalmú kövek)

- ha vasraktározási zavarban szenvedA vörösvérsejt egy enzimjének (glükóz-6-foszfát dehidrogenáz) hiányával járó betegségben a

C-vitamin nagy (4 gramm / nap vagy több) adagban nem szedhető!Cebion cseppek egyedi orvosi elbírálás alapján adható:

- veseelégtelenség eseténA Cebion cseppek együttes alkalmazása bármely étellel/itallal

Nincs adat az összeférhetetlenségre.

Terhesség

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához!

Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a terhesség időszakában a készítmény bármilyen veszélyt jelentene a magzatra vagy az anyára. Adagolása azonban a szokásosnál nagyobb dózisban nem javasolt.Szoptatás

Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése előtt forduljon orvosához!

Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a szoptatás időszakában a készítmény bármilyen veszélyt jelentene az újszülöttre vagy az anyára. A C-vitamin a méhlepényen egyszerű diffúzióval jut át. Kiválasztódik az anyatejbe.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a készítmény befolyásolja a járművezetési, gépkezelési képességeket.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket is.

A gyógyszer hatóanyaga, az aszkorbinsav megkötheti a rezet és a cinket. Fokozza a vas felszívódását, ami nagy adagok esetén veszélyes lehet bizonyos betegségekben szenvedők számára. Ilyen betegségek a vasanyagcsere zavara (hemokromatózis) és az egyes vérszegénység-típusok, mint például anémia szideroblasztika, sarlósejtes vérszegénység (talasszémia).

A szervezetből a vas eltávolítására adott dezferroxamin hatóanyag tartalmú gyógyszerrel együtt adva az aszkorbinsav hatására a vas mérgező hatása fokozódhat., különösen a szívben, Ezért a dezferroxamin kezelés első hónapjában aszkorbinsav nem szedhető és utána is csak orvosi ellenőrzés mellett.

Az aszkorbinsav csökkentheti a bélből a B12-vitamin felszívódását.

Az aszkorbinsav nagy adagban befolyásolhatja a véralvadási hajlamot, ami veszélyes lehet véralvadásgátló terápia esetén. Flufenazin hatóanyag tartalmú gyógyszer szérum koncentrációját csökkentheti az aszkorbinsav.

Nagy adagban az aszkorbinsav a vizelet savanyítása révén megváltoztathatja a húgysav és egyes gyógyszerek vesén keresztül történő kiválasztását (mint pl. bizonyos depresszió ellenes szerek).

A C-vitamin fokozza az alumínium felszívódását a gyomor- bélrendszerből. Erre olyan esetekben kell gondolni, ha egyidejűleg alumínium-tartalmú gyomorsav-lekötőkkel együtt alkalmazzuk.

A C-vitamin általában zavarhatja a színreakción alapuló kémiai meghatározásokat. Nagy adagban különböző kémiai laboratóriumi meghatározások eredményét befolyásolhatja (glükóz-, húgysav-, kreatinin-, anorganikus foszfát-meghatározás). Grammnyi adagok esetén a széklet-vér kimutatása is hamisan negatív eredménnyel járhat.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A CEBION CSEPPEKET ?Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: naponta egyszer 10-20 csepp (ami naponta 50 – 100 mg aszkorbinsav adásának felel meg). Gyerekeknek, 14 éves kor alatt, 10 cseppnél több nem indokolt. Terhesség, szoptatás, dohányzás ill. egyéb fertőző betegségek esetén naponta 25 csepp (125 mg aszkorbinsav) adása javasolt.

A fenti alkalmazás akkor ajánlott, ha a hiányállapot étrenddel nem korrigálható!

Csecsemőknek lehetőleg a cumisüvegben-, vagy az etetőkanálban levő tejhez, teához, gyümölcsléhez vagy bébiételhez hozzáadva adjuk, de - főleg kisgyermekkortól kezdve - feloldás nélkül is adható.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

Az alkalmazás időtartama nincs korlátozva, a betegség meglévő tüneteitől és a laboratóriumi

eredményektől függ.

Ha a Cebion cseppek alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

Ha az előírtnál több Cebion cseppeket vett be :

Túladagoláskor, egyszeri nagy mennyiségű, (több, mint 3 gramm, azaz 3000 mg) C-vitamin bevétele esetén, átmeneti hasmenés és ezt kísérő hasi tünetek (haspuffadás, felfúvódás) jelentkezhetnek.

Túladagolás esetén a kezelés abbahagyásán kívül más intézkedés nem szükséges.

Hosszantartó, nagy dózisú C-vitamin szedése húgyúti kövességet okozhat.Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát.A Cebion cseppek kezelés megszakításakor jelentkező mellékhatások:

Nem ismertek.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszernek, a Cebion cseppeknek is lehetnek mellékhatásai, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Egyedi esetben a légzést és a bőrt érintő túlérzékenységi reakciókat figyeltek meg.

Igen nagy dózisok hasmenést, gyomor-, és bélpanaszokat okozhatnak. Hosszú ideig tartó, nagy dózisú (grammos nagyságrendű) C-vitamin szedése húgyúti kövességet okozhat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A CEBION CSEPPEKET TÁROLNI?Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

Felbontás után 3 hónapig használható fel!

A gyógyszer gyermektől elzárva tartandó!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKHatóanyag: 100 mg aszkorbinsav (C-vitamin) milliliterenként (1 ml kb. 20 cseppnek felel meg).

Segédanyagok: glicerin, tisztított vízA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Merck Selbstmedikation GmbH, 64293 Darmstadt, Rösslerstrasse 96, NémetországGyártó: Merck KGaA, 64293 Darmstadt, Frankfurter str.250, NémetországOGYI-T-7336/01A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalombahozatali engedély jogosultjához.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. január 8.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!