Termékeink

FUMAGO KREM 50 GR. 1 DOS

Fumago krém.jpg
Cikkszám: CV1833
2 725 Ft
2 146 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 55 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató


Alkalmazása: száraz, viszketéses és hámlással járó bőrpanaszok (pikkelysömör, allergiás túlérzékenység) kezelésére naponta 2-3 alkalommal.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amelynek hatását irodalmi adatok igazolják.

 

Hatás:

A Fumago krém a száraz, hámló bőr ápolására egyes bőrbetegségek - így psoriasis, atópiás bőrgyulladás - gyógykezelésére és ápolására szolgáló készítmény, mely természetes hatóanyagokat tartalmaz. Csökkenti a gyulladásos tüneteket és segíti a bőr felső, elszarusodott rétegének leválását.

 

Mi a hatóanyaga?

50 g készítmény tartalma: 8,2 g Fumariae herba (füstikefű) propilénglikolos kivonata (fumarsav tartalom 164 mg), 2,5 g Boraginis off. oleum (boragó olaj).

 

Milyen anyagokat tartalmaz még a készítmény?

A kenőcs tartalmaz a gyártástechnológiában gyakran alkalmazott segédanyagokat: sztearin, cetil-sztearil-alkohol, folyékony paraffin, nátrium-lauril-szulfát, glicerin karbamid és tartósítószer (paraben).

 

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A Fumago krém alkalmas az atopiás és pszoriázisos bőr gyulladásos tüneteinek enyhítésére, valamint a száraz, igénybe vett tünet mentes bőr ápolására. Enyhébb esetekben önmaga is hatásos. Súlyosabb esetekben az erős hatású készítményekkel történő kezelések szüneteiben fenntartó kezelésként alkalmazható.

 

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?

A készítményt ne alkalmazza bármely alkotórésszel szembeni egyéni túlérzékenység esetén.

 

Mit kell tudnia a kezelés megkezdése előtt?

A Fumago krém tartósítószerként parabent tartalmaz. A parabenre érzékeny egyéneknek kerülni kell az alkalmazását A karbamid érzékeny bőrűek esetén irritáló lehet.

 

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel egyidejűleg?

A helyileg alkalmazott készítmény más, szájon át szedett gyógyszerek hatását nem befolyásolja. Más helyi készítmény azonos testfelszínen történő egyidejű alkalmazását kerülni kell.

 

Mit kell megfontolni terhesség ideje alatt?

Nem ismert olyan adat, amely szerint a készítmény a magzat fejlődését befolyásolná. A gyógyszerek alkalmazását kerülni kell a terhesség első harmadában. Indokolt esetben kérje szakorvos tanácsát.

 

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek?

Kiskorú gyermekek kezelése előtt szakorvos (bőrgyógyász) tanácsát kell kérni.

 

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?

Az érintett területet a tünet súlyosságától függően naponta 2-3 alkalommal kell kezelni, majd a felvitt készítményt enyhe masszírozással ajánlott a bőrbe juttatni. Tünetmentesség esetén a leggyakrabban érintett testfelszínt napi 1-2 alkalommal vékonyan kenjük be. A krém gyorsan felszívódik és utána a bőr kellemes, puha tapintásúvá válik. Tünet szegény vagy tünet mentes periódusban a kezelések gyakorisága csökkenthető, de hosszabb ideig nem célszerű megszakítani a kezelést. Rendszeres, fenntartó kezeléssel a tünetek ismételt megjelenése megakadályozható, illetve mérsékelhető.

 

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

A Fumago krémet a kívánt hatás eléréséig folyamatosan alkalmazhatjuk. Tünetmentes periódusban rövid szüneteket közbeiktathatunk, vagy a kezelést ritkábban végezhetjük.

 

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

A készítménynek tulajdonítható mellékhatást eddig nem észleltek. A készítmény valamelyik komponensével szembeni túlérzékenység előfordulhat. Amennyiben a kezelés helyén mással összefüggésbe nem hozható heveny gyulladásos tünet (bőrpír, melegség érzés, duzzanat) jelentkezik, a kezelést fel kell függeszteni.

Figyelmeztetés:

A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Tárolás: Szobahőmérsékleten (legfeljebb 25°C).

 

Csomagolási egység: 50 g

 

Nyilvántartási szám: OGYI-512/1995

 

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Gradiens Termékfejlesztő Kft., 1143 Budapest,Gizella u. 42-44.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!