Termékeink

AKNEROXID 10 GEL 50 G 50 G

akneroxid.jpg
Cikkszám: CV192
2 285 Ft
2 176 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 46 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Akneroxid 10 gélMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

· Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a gél?

Hatóanyag: 100,0 mg víztartalmú benzoil-peroxid 1 g gélben.

Segédanyagok: Etiléndiamintetraecetsav, nátrium-hidroxid, karbomer 940, makrogol-lauril-éter, tisztított víz.Milyen betegségek esetén alkalmazható?

A bőr bizonyos pattanásos megbetegedéseinek (akne) kezelésére szolgáló készítmény, különösen a mellkas és a hát bőrfelületén.

Olyan akne (acne vulgaris) esetekben, amelyek nem reagáltak megfelelően az Akneroxid 5 géllel történt kezelésre.Hogyan hat az Akneroxid 10 gél?

Az Akneroxid 10 gél hatóanyaga a benzoil-peroxid, amely elpusztítja az akne kialakulásáért felelős baktériumokat. Ezen kívül hámlasztó hatása révén kedvezően befolyásolja a pórusok elzáródását okozó, az aknét gyakran kísérő kórosan fokozott szarusejtképződést, továbbá csökkenti a faggyútermelődést és a bőr ezáltal fennálló, kellemetlen, zsíros fénylését.

Az Akneroxid 10 gél segédanyagait a vizsgálatok szerint a bőr jól tolerálja.

Az Akneroxid 10 gél nem tartalmaz illatanyagokat és tartósítószereket.Mely esetekben nem szabad az Akneroxid 10 gélt alkalmazni?

Az Akneroxid 10 gél nem alkalmazható a benzoil-peroxiddal és a készítmény bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén, továbbá sérült bőrfelületen.

Az Akneroxid 10 gél nem kerülhet a szembe és nem alkalmazható nyálkahártyákon, a szájsarkokon, az orron, illetve a szemekben és környékükön.Milyen esetben lehet az Akneroxid 10 gélt csak orvosi tanács esetén alkalmazni?

Terhesség és szoptatás esetén az Akneroxid 10 gél csak az orvos jóváhagyása esetén alkalmazható. A terhesség utolsó harmadában a készítmény nem alkalmazható.

Nincs adat arról, hogy külsőleges alkalmazás esetén a benzoil-peroxid bejut-e az anyatejbe, ezért szoptatás alatt alkalmazása nem javasolt, illetve kizárólag a kezelőorvos engedélyével lehetséges.Milyen elővigyázatossági rendszabályokat kell figyelembe venni?

Színtelenítő hatása miatt az Akneroxid 10 gélt szemöldökre, szakállra és a hajas fejbőrre nem célszerű alkalmazni. A színes textíliát károsíthatja.

Ún. neurodermatitises (idegrendszeri zavar következtében kialakuló bőrelváltozásban szenvedő) személyek esetében, akiknek a bőre száraz, illetve faggyútermelése hiányos, a benzoil-peroxidot tartalmazó készítmények csak fokozott óvatossággal alkalmazhatók.

Az Akneroxid 5 gélre nem megfelelő módon reagáló aknés esetekben, valamint a mellkas vagy a hát bőrének aknés panaszaiban az Akneroxid 10 gél is alkalmazható.Milyen egyéb gyógyszer vagy kozmetikum befolyásolhatja az Akneroxid 10 gél hatását?

Nem ajánlott a bőrirritáló hatású egyéb készítmények Akneroxiddal egyidejűleg történő alkalmazása.

Az Akneroxid 10 gél alkalmazása esetén kerülni kell a testfelszín intenzív ultraibolya (UV)-sugárzásnak (napfény, illetve szolárium) való kitételét.Hogyan kell használni a készítményt?

Ha az orvos másképpen nem rendeli, naponta 1-2 alkalommal a bőr gondos tisztítása után az érintett bőrfelületeket az Akneroxid 10 géllel vékonyan kell bekenni.

A bőrfelület érzékenységétől függően az alkalmazási gyakoriság egyénileg változhat, illetve a kezelés kezdhető Akneroxid 5 géllel is.Az Akneroxid 10 gél kizárólag külsőleg alkalmazható.

Az Akneroxid 10 gél nem kerülhet a szembe és nem alkalmazható nyálkahártyákon, a szájsarkokon, az orron, illetve a szemekben és környékükön.A tapasztalatok szerint az Akneroxid 10 géllel végzett kezelések átlagos időtartama 4-10 hét.Milyen mellékhatások állhatnak elő az Akneroxid 10 géllel történt kezelés esetén?

Az Akneroxid 10 gél hatásának kezdetén, az első napokban a bőrön feszülésérzet jelentkezhet és enyhe bőrpír alakulhat ki. Az érzékeny bőrön kialakuló kezdeti, enyhe égető érzés rendszerint megszűnik, amint a kezelés folytatódik.

Az Akneroxid 10 gél alkalmazása során esetenként viszonylag jelentős mértékű bőrszárazság alakulhat ki.

Ritkán túlérzékenységi reakció (bőrgyulladás) alakulhat ki a kezelt bőrfelületen.Amennyiben olyan mellékhatásokat észlel, amelyeket ez a betegtájékoztató nem említ, kérjük, értesítse orvosát, illetve gyógyszerészét.Mi a teendő mellékhatások kialakulása esetén?

Ha a jelentős mértékű bőrpír és égető érzés 5 napnál hosszabb ideig tart, a kezelést le kell állítani és értesíteni kell az orvost. Ha a tünetek csökkennek, a kezelés folytatható, általában a gél ritkább alkal­mazásával.Hogyan kell tárolni a készítményt?

Az Akneroxid 10 gél legfeljebb 25 oC-on tárolandó.A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.Forgalombahozatali engedély jogosultja:

Almirall Hermal GmbH

Scholtzstrasse 3, D-21465 Reinbek, NémetországMagyarországi képviselet:

Galena GmbH

1016 Budapest, Szirtes u. 2/AOGYI-T-2298/01Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. március 2.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!