Termékeink

ALKSEBOR KENOCS 20G

alksebor.jpg
Cikkszám: CV2
3 755 Ft
3 576 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 188 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Alksebor kenőcs


Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Mi az Alksebor kenőcs és mire használják?

Az Alksebor kenőcs baktérium- és gomba-ellenes, lipidkiválasztás csökkentő és antiseborrhoeás ha­tású készítmény, melyet ún. seborrhoeas kórképek enyhe és középsúlyos alakjaiban önmagában, súlyo­sabb alakjaiban szájon át adható készítménnyel, kiegészítő terápiaként alkalmaznak. Az akne különböző formáinak (acne vulgaris, acne conglobata), ún. rosacea (az arc bőrének gyulladásos bő­vérűsége), ún. seborrhoea oleosa, egyes bőrgyulladások (seborrhoeas dermatitis, periorális derma­titis) kezelésére alkalmas, de egyéb bőrgyógyászati kórképekben is (mikróbás ekcéma, ún. impetiginizált kontakt ekcéma) használatos.Mit tartalmaz az Alksebor kenőcs?

Hatóanyagok:

?-tokoferol-acetát 5,00 mg

Szintetikus , olajos A-vitamin-koncentrátum 5,00 mg

Klórhexidin-dihidroklorid 10,00 mg

Dexpantenol 40,0 mg 1 g kenőcsben.Segédanyagok:

Crematest S 0214560, cetil-sztearil-alkohol, PCL-Liquid 2066210, fehér vazelin, folyékony paraffin, propilénglikol, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, makrogol-cetil-sztearil-éter, tisztított víz.Mikor nem alkalmazható az Alksebor kenőcs?

Az Alksebor kenőcs nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén.Mit kell közölni kezelőorvosával az Alksebor kenőcs használatának elkezdése előtt?

Tájékoztassa orvosát, ha Önnél ismert gyógyszer vagy egyéb allergia.Mit kell figyelembe venni terhesség és szoptatás során?

Terhesség és szoptatás alatt alkalmazása kerülendő, mert erre az időszakra vonatkozó, a biztonságos alkalmazást alátámasztó tudományos adatok nincsenek.Mit kell figyelembe venni gyermekek esetében?

A készítmény gyermekeknél is alkalmazható.Milyen különleges figyelmeztetéseket és óvintézkedéseket kell figyelembe venni?Műtét előtt nem alkalmazható.

Szembe, fülbe és szájba nem kerülhet.

Puha kontaktlencsék felszívhatják a klórhexidint és a szem irritációját okozhatják.Mit kell betartani közúti forgalomban vagy gépek kezelése során?

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetés és gépek kezelésének képességet.Milyen más gyógyszerek befolyásolhatják az Alksebor kenőcs hatását?

Gyógyszerkölcsönhatás nem ismert.Hogyan használja az Alksebor kenőcsöt?

A beteg bőrfelület előzetes és gondos megtisztítása (bőrtípustól és érzékenységtől függően melegvíz vagy arclemosó használata) után a készítményt naponta 2-szer (reggel és este), a gondosan leszárított bőrfelületre, vékony rétegben kell felvinni.Milyen mellékhatásokat okozhat az Alksebor kenőcs?

Az Alksebor kenőcs bőr-, szem- és nyálkahártya- irritációt, ekcémás elváltozásokat, és egyéb allergiás bőrreakciókat (pl. ún. erythema multiforme), tartós alkalmazása fényérzékenységet és kontakt bőrgyulla­dást okozhat. Az arcbőr vegyi hámlasztását vagy ún.dermabrázióját követő alkalmazása súlyos gyul­ladást okozhat.Ha Ön bármilyen egyéb mellékhatást tapasztalna, amely nem szerepel ebben a tájékoztatóban, forduljon kezelőorvosához.Milyen csomagolásban kapható az Alksebor kenőcs?

20 g kenőcs tubusban, dobozban.Hogyan kell tárolni és mennyi ideig használható fel az Alksebor kenőcs?

8-15 ° C között tartandó.A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

VALEANT PHARMA Magyarország Kft.OGYI-T-3637/01

Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 18719/41/04

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!