Termékeink

BIO-MELATONIN 3 MG FILMTABLETT 60X

bio-melatonin.jpg
Cikkszám: CV2193
7 395 Ft
7 043 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 123 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Mielőtt elkezdi a gyógyszert alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

Sürgősen keresse fel a kezelőorvost, ha a tünetek 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Bio-Melatonin 3 mg filmtablettaMilyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a Bio-Melatonin 3 mg filmtabletta?

Hatóanyaga: 3 mg melatoninum filmtablettánként.

Segédanyagok: magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, maltodextrin, mikrokristályos cellulóz. Filmbevonat: hipromellóz.Milyen terápiás javallatai vannak a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettának?

A Bio-Melatonin hatóanyaga a melatonin, melyet az agyban található tobozmirigy termel az alvás ideje alatt. Embereknél a melatonin az alvás kiváltásáért felelős és meghatározza az alvás-ébrenlét ritmusát. A Bio-Melatonin alkalmazásával segíteni lehet olyan alvászavarok kezelését, amelyek az alvás-ébrenléti ciklus megzavarásával vannak összefüggésben, például hosszú repülőutat követően az időeltolódás okozta alvászavar (”jet-leg”) illetve a több műszakban dolgozók megváltozott alvás-ébrenlét ritmusából eredő alvászavar.Mit kell tudni, mielőtt a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettával a kezelést megkezdenénk?

A készítmény szedése nem ajánlott azoknak, akik érzékenyek, vagy allergiásak a melatoninra vagy a készítmény egyéb összetevőjére. Nem javasolt adni májzsugorban, Rotor, vagy Dubin-Johnson szindrómában, halmozott idegrendszeri károsodásban, illetve krónikusan súlyos alvászavarban szenvedőknek.Nők, amennyiben terhességet terveznek kérjék ki a kezelőorvos tanácsát, mielőtt elkezdik a Bio-Melatonint alkalmazni.

18 éves kor alatt csak egyedi elbírálás alapján, orvosi javaslatra alkalmazható.Hogyan kell alkalmazni és mivel nem szedhető együtt a készítmény?

A szokásos adag 1-2 tabletta naponta, egy órával lefekvés előtt, bőséges folyadékkal bevéve. „Jet-leg” kezelésekor az új időzónában az első három napon 2 tablettát, majd azt követően 1 tablettát kell bevenni lefekvés előtt egy órával. Amennyiben úgy érzi, hogy túl erős vagy túl gyenge a Bio-Melatonin hatása, forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

Nem ajánlatos a Bio-Melatonin szedése mellett alkoholt fogyasztani.Alkalmazható-e a Bio-Melatonin a terhesség és szoptatás ideje alatt?

Nem alkalmazható terhesség és szoptatás ideje alatt.Befolyásolhatja-e a járművezetést, vagy a gépek működtetésével kapcsolatos munkavégzést?

A készítmény bevételét követően a melatonin több óráig csökkentheti az éberséget, ezért a készítmény vezetés illetve gépek üzemeltetése előtt nem alkalmazható.

Fontos információk a készítmény egyes összetevőiről

A Bio-Melatoninban lévő segédanyagok hatására vonatkozóan nincsenek speciális információk.Más gyógyszerekkel alkalmazva lehetnek-e kölcsönhatások?

A melatonin kölcsönhatásba léphet a depresszió ellenes gyógyszerek egy bizonyos csoportjával, az ún. szelektív szerotonin receptor gátlókkal. A melatonin növelheti a warfarin, vagy egyéb véralvadás elleni gyógyszerek hatását, illetve növelheti a monoamino-oxidáz-gátlók (MAO) csoportjába tartozó depresszió ellenes készítmények hatását is. A melatonin csökkentheti a nifedipin és egyéb, ún. kalcium-csatorna blokkoló vérnyomáscsökkentő szerek hatékonyságát.

Kérjük tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, amennyiben más gyógyszerkészítményt is szed, még akkor is ha azok nem recept-köteles készítmények.Mi a teendő túladagolás esetén?

A melatonint gyakorlatilag nem lehet túladagolni, még abban az esetben sem, ha 1000 mg körüli mennyiséget vett be valaki (amely kb. 333 db Bio-Melatonin 3 mg fillmtablettának felel meg).

Nagyon nagy adag melatonin bevétele esetén mellékhatások figyelhetők meg, úgymint a bőr kipirulása, hasi görcsök, hasmenés, fénypontok megjelenése a szem előtt és fejfájás. Általában a túladagolás dokumentált mellékhatásai nem olyan súlyosak, hogy orvoshoz kelljen fordulni. Amennyiben bizonytalan a tünetekben, ajánlatos orvoshoz fordulni. Gyermekeknél balesetszerűen előforduló, nagy dózisú túladagolásnál elővigyázatosságból ajánlatos orvoshoz fordulni.Mi a teendő, ha elfelejtette a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettát bevenni?

A Bio-Melatonin 3 mg filmtablettát lefekvés előtt egy órával tanácsos bevenni, ha ezt mégis elfelejti, akkor lefekvéskor pótolja. Ha elfelejtette gyógyszerét az előírt időben bevenni, ne vegyen be kétszeres mennyiséget a kimaradt adag pótlására.Milyen lehetséges mellékhatások léphetnek fel?

Hasonlóan egyéb gyógyszerekhez, a Bio-Melatoninnak is lehet mellékhatása. Általánosságban, a melatonin jól tolerálható szokásos adagolás mellett. Mellékhatásokat jelentettek, melyek az alábbiak lehetnek: furcsa íz a szájban, fejfájás, rémálmok.

A dokumentált mellékhatások nem olyan súlyosak, hogy orvoshoz kelljen fordulni. Ha azonban mégis kétségei vannak, akkor forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

Ha bármilyen, itt nem említett mellékhatást észlel, arról tájékoztassa kezelőorvosát illetve gyógyszerészét.Csomagolás: 30, 60 illetve 120 filmtabletta bliszterben és dobozban.Hogyan kell tárolni a Bio-Melatonin 3 mg-ot?

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasz­nálni.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a készítmény gyártója:

Pharma Nord Aps

Tinglykke 4-6

DK-6500 Vojens

DániaHa bármilyen további információra van szüksége a Bio-Melatonin 3 mg filmtablettát illetően, forduljon a magyarországi képviselethez:

Pharma Nord Kft

1139 Budapest

Váci út 95.

Tel: (1) 2360 565OGYI-T-8974/01-03A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. február 24.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!