Termékeink

BÉRES B6 VITAMIN TABLETTA 30X

béres b6.jpg
Cikkszám: CV2595
534 Ft
509 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 18 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Betegtájékoztató:információk a felhasználó számáraBéres B6-vitamin tabletta

piridoxinOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tüneteket észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

Milyen típusú gyógyszer a Béres B6-vitamin tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Tudnivalók a Béres B6-vitamin tabletta szedése előtt

Hogyan kell alkalmazni a Béres B6-vitamin tablettát?

Lehetséges mellékhatások

Hogyan kell a Béres B6-vitamin tablettát tárolni?

További információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Béres B6-vitamin tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?A Béres B6-vitamin tabletta hatóanyaga a piridoxin egy vízben oldódó vitamin, amely számos anyagcsere-folyamat kiinduló anyaga. Nélkülözhetetlen többek között a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcserében, bizonyos ingerületátvivő anyagok képzéséhez és a vérképzéshez. Fontos szerepet játszik a homocisztein anyagcseréjében. Alkalmazása ajánlott B6-vitamin-hiány megelőzésére és kezelésére, valamint kórosan megnövekedett B6-vitamin szükséglet (ún. piridoxin dependencia) kezelésére.

2. Tudnivalók a Béres B6-vitamin tabletta szedése előttNe szedje a készítményt

- ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Béres B6-vitamin tabletta egyéb összetevőjére.Fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- ha Ön Parkinson-kórban szenved és levodopa-kezelésben részesül.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Kérje ki kezelőorvosa véleményét, amennyiben a következő gyógyszerek valamelyikét szedi: cikloszerin (baktérium ellenes szer), hidralazin (vérnyomáscsökkentő), az immunrendszer túlműködését gátló gyógyszerek, fogamzásgátló tabletta, illetve rángógörcs (epilepszia), TBC, több izületre kiterjedő krónikus gyulladás (reumatoid artritisz) és nehézfém mérgezés elleni szerek, hiszen ekkor vitaminigénye nőhet; levodopa hatóanyagú Parkinson-kór elleni gyógyszerek szedése esetén , mivel a B6-vitamin ezen szerek hatását csökkentheti.Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény terhes és szoptatós anyáknak történő adagolására vonatkozóan adatok nem állnak rendelkezésre, ezért általános óvatosságból a B6-vitamin alkalmazása a napi 25 mg-ot ne haladja meg, tehát a tablettából naponta legfeljebb egy vehető be.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A javasolt adagolásban ilyen hatások nem ismeretek.Fontos információk a Béres B6-vitamin tabletta egyes összetevőiről

A készítmény tablettánként 94,18 mg laktóz monohidrátot (tejcukrot) tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell alkalmazni a Béres B6-vitamin tablettát?A Béres B6-vitamin tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény szokásos adagja:Felnőtteknek:

Piridoxin-hiány megelőzésére naponta 5 mg (1 tabletta). Piridoxin-hiányállapotokban szokásos adagja napi 60-120 mg (3x 1-2 tabletta). A pontos adagolást egyénileg kell meghatározni a tünetek súlyosságának megfelelően. Piridoxin dependencia kezelésére általában napi 50-100 mg ajánlott, néha azonban ennél magasabb dózisra (legfeljebb napi 600 mg) is szükség lehet.Gyermekek:

4 éves kor alatti gyermekeknek:

Csecsemőkori kórosan megnövekedett B6-vitamin szükséglet esetén a napi szükséglet a normál napi szükséglet (0,4 mg) többszörösére is emelkedhet. A szükségletnek megfelelően a napi adag 10 mg-ig emelhető.4 éves kor feletti gyermekeknek:

Piridoxin-hiányállapotokban szokásos adagja napi 5-20 mg (1/4-1 tabletta). A pontos adagolást egyénileg kell meghatározni a tünetek súlyosságának megfelelően. Piridoxin-dependens betegségekben általában napi 10-100 mg ajánlott.Ha az előírtnál több tablettát vett be

Igen nagy adagok (naponta 2-6 g) több hónapon át való szedése az érző idegeket érintő idegrendszeri zavart (szenzoros neuropátiát) okozhat, ez esetben a gyógyszer szedését azonnal abba kell hagyni.Ha elfelejtette bevenni a Béres B6-vitamin tablettát

A következő alkalommal ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.Ha idő előtt abbahagyja a Béres B6-vitamin tabletta szedését

A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatásokMint minden gyógyszer, így a Béres B6-vitamin tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Mellékhatásokat csak hosszantartó, nagy adagokban való alkalmazás során észleltek. Ilyen mellékhatások lehetnek a végtagzsibbadás, meglévő bőrbetegség (akné) rosszabbodása, vagy aknéhoz hasonló ekcémás bőrtünet megjelenése.5. Hogyan kell a Béres B6-vitamin tablettát tárolni?Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a készítményt.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A gyógyszert nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. további információkMit tartalmaz a Béres B6-vitamin tabletta?

A készítmény hatóanyaga: 20 mg piridoxin (B6-vitamin) (piridoxin-hidroklorid formájában) tablettánként.

Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát (94,18 mg), mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

20 db, 30 db fehér, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletta, egyik oldalán mélynyomású „B6" jelöléssel, a másikon negyedelő vonallalellátva, színtelen, átlátszó műanyag/alumínium buborékfóliában és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.

Tel.: 06-1-430-5500

Fax: 06-1-250-7251

E-levél: info@beres.hu

Gyártó:

Béres Gyógyszergyár Zrt., 5200 Szolnok

Nagy Sándor József út 39.OGYI-T-8300/01-02A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. 09. 18.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!