Termékeink

AESCULUS HIPPOCASTANUM C5 4G

aesculus termés.jpg
Cikkszám: CV2966
1 900 Ft
1 810 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 475 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Aesculus hippocastanum - Vadgesztenye

az őstinktúrához a gesztenyét és a burkát használják fel. A burok katehin tannint tartalmaz (főleg d-katekol 0,3%-ban), mely erős P-vitamin hatással és antihaemorrhagiás rendelkezik. A sziklevél a nagy mennyiségű keményítő mellett az alábbiakat tartalmazza: telítetlen zsírsavak, purin-bázisok (adenin, guanin, húgysav), flavonoidok venotonikus és aranyérellenes hatással, eszcin, triterpén szaponozidok, melynek atheroma ellenes, gyulladáscsökkentő és aranyérellenes hatása van. az eszcinnek ödémaellenes hatása is van, csökkenti a kapilláris fragilitást, másrészt viszont mérgező hatású: külső alkalmazáskor nekrotizáló, az emésztőtraktust irritálja (hányinger, hasmenés), intravénásan hemolitikus .

A vadgesztenye nagyon széles körben volt használatos fakéreggel keverve (eszkulozid), fokozza a P-vitamin hatását a vénák betegségeibenés a kapilláris fragilitással járó elváltozásokban.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!