Termékeink

BEPANTHEN ROCHE KENŐCS 100G

bepanthen 100g.jpg
Cikkszám: CV3125
4 185 Ft
3 986 Ft + ÁFA
Egység: 100 dbBruttó egységár: 42 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRABepanthen kenőcs

dexpantenolOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő, szakszerű alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a BEPANTHEN kenőcs és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a BEPANTHEN kenőcs alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a BEPANTHEN kenőcsöt?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a BEPANTHEN kenőcsöt tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BEPANTHEN KENŐCS ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Bepanthen kenőcs bőrvédő, bőrgyógyító kenőcs. Hatóanyaga a dexpantenol, mely a bőr sejtjeiben gyorsan pantoténsav nevű vitaminná alakul át. A pantoténsav szerepet játszik mind a bőr felépítésében mind újraképződésében. A hatóanyagot (dexpantenolt) zsíros kenőcs alapanyagban tartalmazza.Alkalmazása javasolt:

§ Sebgyógyulás és hámosodás elősegítésére kisebb sérülések (banális égések és horzsolások), bőrirritáció (például radioterápia, fototerápia vagy UV fény expozíció után) esetén.

§ Kiegészítő kezelésként krónikus fekélyesedések és felfekvési seb, végbélnyílás körüli berepedések, bőrátültetés és a nőgyógyászatban méhnyaksebek esetében.

§ Rendszeres használattal a bőr szárazságának, berepedezettségének megelőzésére, védelmére, ill. kezelésére szolgál.

§ Szoptatás alatt a mell rendszeres ápolására és a sebes vagy berepedezett mellbimbó kezelésére.

§ Csecsemő ápolásakor a nedves pelenka okozta gyulladások, kidörzsölődések, bőrpír, valamint kiütések megelőzésére, kezelésére.

§ Kortikoszteroid-kezelés kiegészítőjeként, vagy azt követő kezelésre.

2. TUDNIVALÓK A BEPANTHEN KENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza a Bepanthen kenőcsöt

- ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy a Bepanthen kenőcs egyéb összetevőjére (hatóanyagokat, összetevőket ld. 6. pontban).A Bepanthen kenőcs fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ha Ön:

· allergiás valamire

· más egyéb betegsége is van,

· egyéb gyógyszert is szed vagy használ (a nem vényköteleseket is beleértve).

Ilyenkor kérje ki orvosa tanácsát.Terhesség szoptatás

A Bepanthen kenőcs használható terhesség idején és szoptatás alatt.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BEPANTHEN KENŐCSÖT?Szükség szerint naponta egyszer vagy többször, külsőleg, az érintett, megtisztított bőrfelületre kell kenni. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.Hogyan kell alkalmazni szoptató kimamáknak mellbimbó ápolásakor?

Minden szoptatás után öblítse le, törölje szárazra és kenje be a mellbimbót.Hogyan kell alkalmazni csecsemők ápolásakor?

Minden tisztába tevéskor, miután vízzel lemosta és megszárította a baba fenekét és ágyékát, kenje be az érintett területet.

Ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, sügősen forduljon orvosához.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Bepanthen kenőcs is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A Bepanthen kenőcs használatakor ritkán előfordulhatnak átmeneti allergiaszerű bőrtünetek.

Ha ezek a mellékhatások súlyossá válnak, vagy ha a betegtájékoztatóban említett mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel pl. szokatlan bőrelváltozást, kérjük értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL TÁROLNI A BEPANTHEN KENŐCSÖT?A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Használat után jól zárja le a tubust.

Legfejlebb 25 °C-on tárolandó.A dobozon, tubuson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Bepanthen kenőcsöt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Bepanthen kenőcs?

- A készítmény hatóanyaga: 50,0 mg dexpantenol 1 g kenőcsben.

- Egyéb összetevők: sztearil-alkohol, cetil-alkohol, fehér viasz, mandula olaj, „Protegin X”, fehér vazelin, folyékony paraffin, gyapjúviasz, tisztított víz.Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Krémszínű, homogén kenőcs gyapjúviasz szaggal.

3,5 g vagy 30 g vagy 100 g kenőcs csavaros műanyag kupakkal lezárt lakkozott alumínium tubusba töltve. A tubus kartondobozban található.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Bayer Hungária Kft.,

1123 Budapest, Alkotás u. 50.Gyártó:

GP Grenzach Productions GmBH, 79639 Grenzach-Wyhlen, Emil-Barrel Stasse 7. Németország

OGYI-T-5408/01 Bepanthen kenőcs (30 g)

OGYI-T-5408/02 Bepanthen kenőcs (3,5 g)

OGYI-T-5408/03 Bepanthen kenőcs (100 g)A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. 12. 18.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!