Termékeink

DIO-PP 600 MG TABLETTA 30X

dio-pp.jpg
Cikkszám: CV4840
5 355 Ft
5 100 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 179 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRADio-PP 600 mg tabletta

diozminOlvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához gyógyszerészéhez.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Dio-PP és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Dio-PP szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Dio-PP-t?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Dio-PP-t tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DIO-PP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?· A Dio-PP 600 mg tabletta vénastabilizáló szer, mely vénaerősítő- és védő hatással rendelkezik.

· Az alsó végtagok krónikus vénás elégtelenséggel összefüggő tüneteinek enyhítése, mint feszülés, nehézség érzés, fájdalom, éjszakai lábikragörcs.

· Alkalmas aranyérbetegség kezelésére, aranyeres panaszok hirtelen fellángolása (heveny aranyeres roham) esetén.

2. Tudnivalók a Dio-PP szedése előttNe szedje a Dio-PP-t

- ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Dio-PP egyéb összetevőjére.A Dio-PP fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A készítmény hatásosságát és biztonságosságát az alábbi esetekben nem vizsgálták, ezért a készítmény alkalmazása előtt kérje kezelőorvosa tanácsát az alábbi esetekben:

- 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében,

- idős korban,

- májkárosodásban,

- vesekárosodás esetén.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.Ha acetilszalicilsavat vagy más véralvadásgátló hatású vegyületet tartalmazó gyógyszert szed, kérje orvosa tanácsát a Dio-PP alkalmazásával kapcsolatban.Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.Terhesség ideje alatt történő alkalmazásáról kérje orvosa vagy gyógyszerész tanácsát.

Szoptató nők számára a készítmény alkalmazása nem javasolt.

3. Hogyan kell szedni a Dio-PP-t?A készítmény szokásos adagja felnőtteknek:

· Az alsó végtagokat érintő krónikus vénás elégtelenségben: napi 1 tabletta reggel étkezés előtt.

· Heveny aranyeres roham esetén: 4 napon keresztül napi 3 tabletta, majd további három napon keresztül naponta 2 tabletta, étkezés közben.Heveny aranyeres roham esetén, ha a tünetek a rövid távú kezelés hatására nem javulnak, kérjen orvosi tanácsot.

Vénás betegség esetén a legkedvezőbb hatás megfelelő életmód mellett biztosított. Kerülni kell a napozást, a hosszú ideig történő állást, túlsúlyt. A séta és a megfelelő kompressziós harisnya javíthatják a keringést.Ha elfelejtette bevenni a Dio-PP-t

Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett tabletta pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Dio-PP is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ritkán előforduló enyhe emésztőrendszeri és idegi eredetű (neurovegetatív) panaszok. Néhány esetben emésztési zavarok miatt meg kellett szakítani a kezelést.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Dio-PP-t tárolni?Legfeljebb 25oC-on tárolandó.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne szedje a Dio-PP-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Dio-PP

- A készítmény hatóanyaga: 600 mg diozmin tablettánként.

- Egyéb összetevők: povidon, mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, magnézium-sztearát.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalomba hozatali engedély jogosultja:

PannonPharma Kft., 7634 Pécs, Mária dűlő 36., Magyarország

Gyártó: Pannonpharma Kft., 7720 Pécsvárad, Pannonpharma u. 1.

OGYI-T-20350/01-03 (30 db, 60 db, 90 db)

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma. 2007. május 17.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!