Termékeink

PHLOGOSAM KENOCS 20 G 20 G

phlogosam.jpg
Cikkszám: CV493
3 375 Ft
3 214 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 169 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Phlogosam kenőcs

(Pannonpharma Kft.)Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Mit kell tudnia a Phlogosam kenőcsről?

A Phlogosam kenőcs hatóanyaga nemszteroid, helyi hatású gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló. Csökkenti a sérült bőrfelületek ödémás beszűrődését, duzzanatát, megakadályozza a gyulladás kialakulását.Milyen betegségek kezelésére alkalmas a Phlogosam kenőcs?

A készítmény alkalmas heveny bőrgyulladás egyes formái, ekcéma, kisebb kiterjedésű, nem súlyos fokú égési sérülések, napégés, rovarcsípés, hajlatokban jelentkező bőrgyulladás (kipállás) kezelésére, valamint felszíni visszérgyulladásnál a terápia kiegészítéseként.Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a Phlogosam kenőcs?

Hatóanyag: vízmentes nátrium-szamárium-diszulfoszalicilát 30 mg 1 g kenőcsben.

Segédanyagok: Nátrium-edetát, metil-parahidroxibenzoát, poliszorbát 60, sztearinsav, cetil-alkohol, folyékony paraffin, 85%-os glicerin, tisztított víz.Mikor nem szabad alkalmaznia a Phlogosam kenőcsöt?

Nem szabad alkalmaznia a Phlogosam kenőcsöt nyílt seb, II. fokú súlyos égési sérülés kezelésére, vagy ha Önnek szaliciláttal és parahidroxibenzoáttal vagy a készítmény bármely más összetevőjével szembeni túlérzékenysége van.Milyen gyógyszerkölcsönhatások fordulhatnak elő?

Mivel külsőleg alkalmazandó készítményről van szó, ezért nem valószínű, hogy a hatóanyagok, ill. egyéb komponensek jelentős mértékben felszívódnának a keringésbe és befolyásolnák egymás hatását.Használható-e terhesség és szoptatás alatt?

A kenőcs használata esetén a vérkeringésbe jutó hatóanyag mennyisége jelentéktelen, azonban nincsenek adatok az ebben az időszakban történő használatáról.

Terhesség, szoptatás ideje alatt történő alkalmazásáról kérje orvosa tanácsát.Befolyásolja-e a gépjárművezetéshez és a gépkezeléshez szükséges képességeket?

Az említett képességeket a hatóanyag önmagában nem befolyásolja.Hogyan kell alkalmaznia a Phlogosam kenőcsöt?

A bőrelváltozás területét a kenőccsel naponta 2-3-szor vékonyan bekenni.

A kenőcs ne kerüljön szembe, szem körüli bőrfelületre vagy nyálkahártyára.

Milyen mellékhatások alakulhatnak ki?

Ritkán allergiás reakciók (kiütés, viszketés, bőrgyulladás) előfordulhatnak.Mi a teendő véletlen túladagolás (nem rendeltetésszerű használat) esetén?

A tubus teljes tartalmának véletlen lenyelésekor sem kell túladagolástól tartani, de ez esetben forduljon orvoshoz.Hogyan kell tárolni a Phlogosam kenőcsöt?

Eltartása: Hűvös helyen tárolandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.A forgalombahozatali engedély jogosultja:

Pannonpharma Kft., PécsOGYI-T-3274/01A betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 31184/55/03

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!