Termékeink

AURECON DRY SPRAY FÜLSZÁRÍTÓ 50ML

AURECON DRY FÜLSPRAY.jpg
Cikkszám: CV52867
3 375 Ft
2 657 Ft + ÁFA
Egység: 50 mlBruttó egységár: 67 Ft / 1 ml

Termékismertető / Betegtájékoztató

Aurecon dry fülszárító spray

Fülszárító spray a fülbe jutott víz eltávolítására

 őként úszás, vízi sportok és egyéb vízzel kapcsolatos tevékenység után

 Jellemzés:

A fül ápolására kellő figyelmet kell szentelnünk, ugyanis a külső fül hiányos higiéniája miatt a hallójárat átjárhatósága rosszabbá válhat. Különösen ügyelnünk kell vízben tartózkodás esetén, mert gyakran előfordulhat, hogy a fülünkbe víz kerül. A fülbe szorult víz akár komoly következményekkel járó egészségügyi problémák forrása is lehet. A víz leoldja a hallójárat felületi savas védőrétegét, feláztatja a bőrt, a fellazult védőgát miatt pedig szabaddá válik az út a baktériumok és a gombák előtt. A nedves, pangó vizes környezet kedvező feltételeket teremt a mikroorganizmusok számára, így elszaporodásukkal számos fülproblémát okozhatnak.
Ebből kifolyólag fontos vízzel való érintkezést követően a fülbe jutott víz eltávolítása, hogy ezáltal megelőzhessük a fülbetegségekkel járó kellemetlenségeket. A tünetek enyhe viszketéssel, kevés fülfolyással, fülzúgással kezdődnek, majd idővel fokozódhatnak a heves fájdalomig, lázig, gennyes fülfolyásig, melyek hosszú távon akár a hallás romlásáig is vezethetnek. Az Aurecon Dry spray a fülbe szorult víz eltávolítására hivatott. A készítményben megtalálható denaturált alkohol fizikai tulajdonságainak köszönhetően gyorsítja a fülbe jutott víz elpárolgását, így segíti a külső hallójárat száradását. A denaturált alkohol már néhány perc elteltével eltávolítja a felesleges nedvességet a fülből, így a különböző fülproblémák megelőzésében hatékony segítséget jelent.
A készítményt a népi gyógyászatban jól ismert fali kövirózsa és az aloé vera kivonata is gazdagítja. A fali kövirózsa (Sempervivum tectorum L.), ismertebb nevén fülfű, a népi gyógyaszatban a fülfájás nélkülözhetetlen eszköze volt. A fülfájás gyógyításánál a kövirózsa levelét kipréselték és nedvét fülbe csepegtetették. Ezen kívül különböző eredetű sebek kezelésére és rovarcsípések okozta viszketések megszüntetésére is ismert házi orvosságnak számított. Az utóbbi években több tanulmány is született a növény hatékonyságát illetően. Flavonoid, cserzőanyag, fenolkarbonsav és egyéb hatóanyag tartalmával csökkenti a gyulladásos folyamatokat, antioxidáns hatásával pedig segít a káros szabad gyökök kivédésében.
Az aloé vera (Aloe barbadensis) kivonata biológiailag aktív és értékes hatóanyagokat tartalmaz - szaponinok, növényi savak, antrakinonok, vitaminok. Mindezek segítségével részt vesz a gyulladáscsökkentő folyamatokban, nyugtató, fájdalomcsillapító és szövetregeneráló hatásával pedig tovább növeli az Aurecon dry spray értékes tulajdonságait.

 Összetevők:

Glicerin; denaturált alkohol; fali kövirózsa (Sempervivum tectorum L.) kivonat; aloé vera (Aloe barbadensis) kivonat

Használati utasítás:

  • Használja az Aurecon dry spray-t bármilyen nemű vízzel való érintkezést követően: úszás, fürdőzés, zuhanyzás után.
  • Helyezze az Aurecon dry fülspray szórófejét a külső hallójárathoz és a pumpa lenyomásával permetezzen 1-2 x mindkét fülébe.
  • Szükség esetén újra ismételje meg az eljárást.
  • Használat után langyos vízzel öblítse el a szelepet.

Figyelmeztetés:
Ne alkalmazza az Aurecon dry fülspray-t a hallószerv megbetegedése - heves fájdalom, láz, fülzúgás, gennyes fülfolyás, a hallás csökkenése - esetén. Amennyiben a tünetek jelentkeznek, keresse fel orvosát! Gyermekek és idősebbek a készítményt másik személy felügyelete mellett használják! A szórófejet ne helyezze túl mélyre a fülébe, hogy fülét meg ne sértse! Az oldat esetleges elszíneződését és a finom lerakódásokat a készítményben található növényi összetevők
okozhatják, melyek nem befolyásolják a termék minőségét.

Csomagolás:
Szórófejjel ellátott 50 ml térfogatú üveg
CE Orvostechnikai eszköz
Gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban kapható!
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!