Termékeink

ALPECIN SAMPON 200ML

20150521_114125-1.Új_0.jpg
Cikkszám: CV5932
3 240 Ft
2 551 Ft + ÁFA
Egység: 200 dbBruttó egységár: 16 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

 ALPECIN SAMPON KORPÁSODÁS ÉS HAJHULLÁS ELLEN 200ML

Az ALPECIN DOPPEL EFFEKT sampon eltávolítja a hajas fejbőrről az elhalt hámsejteket, megszabadítja a fejbőrt a lerakódott korpától. Így biztosítja a samponban lévő koffein-komplex zavartalan felszívódását. A koffein gyorsan felszívódik és eljut egészen a hajhagymákig. Hatásának köszönhetően fokozódik a hajhagymák vérellátása, és az elgyengült hajhagymák működése. Megelőzi az örökletes hajhullás korai tüneteinek kialakulását és elősegíti a hajnövekedést.

1. Hatás: eltávolítja a korpát
2. Hatás: koffein-komplex segítségével megelőzi a hajhullást

Miért válasszuk a Doppel-Effekt sampont?

A hajas fejbőrt érintő alábbi két problémával gyakran találkoznak a férfiak:

  • a férfiak kb. 50%-a szenved örökletes hajhullástól, ami a hajkorona idő előtti elvesztését jelenti, valamint
  • kb. egyharmaduknak még a korpával is meg kell küzdenie.

Ezt egy reprezentatív közvélemény kutatás* támasztja alá, melyet hozzávetőleg 1,2 millió férfi válaszolt meg. A kutatás eredménye azt mutatja, hogy minden 4. férfi fejbőre korpás és a megkérdezettek közel 50%-a szenved hajhullástól. A két probléma együttes megoldására fejlesztette ki a Dr. Wolff-Kutatócsoport a világ első samponját - Alpecin Doppel-Effekt sampon -, mely egyszerre hat a korpa és az örökletes hajhullás ellen.

Hogyan alakul ki a korpa?

A hajas fejbőrön lévő faggyúrétegnek az a feladata, hogy védje a hajat és a hajas fejbőrt impregnálva azt a hidegtől. A sapka és a kalap viselése ezt a feladatát szükségtelenné tette. Emellett az egészséges bőrön elő mikroorganizmusok egyensúlya megbomlik, és elszaporodik egy gombafaj, mely egészséges körülmények között is része a fejbőr normál flórájának. Elszaporodása esetén anyagcsere-termékei irritáló hatásúak, meggyorsítják a bőr sejtmegújulási folyamatát, aminek hatására a fejbőr szarurétege elvékonyodik, az elhalt sejtek pedig összetapadva válnak le a bőrről. Amennyiben a faggyúmirigyek túl sok faggyút termelnek, a fejbőrön zsíros, sárgás lerakódás jelenik meg.

Miért alakul ki a hajhullás?

A tesztoszteron hatásának következtében idő előtt, akár a pubertás kortól kezdve elveszíthetjük hajunkat. A hajhagyma nagyon érzékeny ezzel a hormonnal (Dihydrotestosteron) szemben. A hajhagymák a hormon hatására elgyengülnek, a haj növekedési fázisa lerövidül és élettartama is csökken. Mivel rövid időn belül egyre több hajhagyma elhal, korán láthatóvá válnak a kopaszodás első jelei.

Miért Doppel-Effekt?

A két leggyakoribb fejbőr probléma különböző mértékben, de szinte minden férfi esetében előfordul élete során; a Dr. Wolff-Kutatócsoport egy olyan sampont fejlesztett ki, mely egy időben hat mindkét probléma ellen.
Ez a sampon nem más, mint az Alpecin Doppel-Effekt sampon.

1. hatás:

A Doppel Effekt első lépésben megszabadítja a fejbőrt a korpától. A kombináció mindkét hatóanyaga, a szalicilsav és az octopirox kozmetológiai szempontból javasolt hatóanyag-komplex, mert minden olyan elvárásnak megfelelnek, mely a korpás fejbőr kezelése esetén fontos:

  • kíméletesen eltávolítja a hajas fejbőrről a korpát
  • csökkenti a kialakult gyulladást
  • antioxidáns hatással rendelkezik, így javítja a fejbőr ellenálló képességét
  • antimikróbás hatással rendelkezik.

Ez a kombináció jelenleg kizárólag a gyógyszertárban kapható, korpaellenes hatású készítményekben található meg. Biztosítják a korpa kíméletes eltávolítását és csökkentik a hajas fejbőr viszketését.

2. hatás:

A fejbőr korpamentesítése után szabad az út a koffein-komplex számára. Az Alpecin Doppel-Effekt sampon magas koncentrációban tartalmaz koffeint, mely már a hajmosás alatt eljut a hajhagymákig. Felszívódásához csak 2 percre van szükség. A koffein a hajhagymában egy 24 órás depót képez. Megvédi a hajhagymákat az idő előtti elhalástól, csökken a hajhullás kialakulásának valószínűsége.

Melyek az aktív hatóanyagok?

Salicilsav: gyengéden eltávolítja a korpát a hajas fejbőr felső rétegéről

Octopirox: antimikróbás hatásának köszönhetően megakadályozza az ismételt korpaképződést a hajas fejbőrön.

Koffein-komplexum: aktiválja a hajhagymákat, meghosszabbítja növekedési fázisukat és javítja a haj növekedését.

Hogan hat a double effect  sampon?

width=149

Egy megfigyeléses vizsgálatban, melyben az Alpecin Doppel-Effekt sampont az egyik leggyakrabban alkalmazott korpásodás elleni samponnal hasonlították össze, a következő eredményre jutottak: már 21 nap elteltével, rendszeres napi alkalmazást követően jelentős csökkent a korpaképződés. Továbbá az Alpecin Doppel-Effekt sampon erőteljesebben gátolja a korpa újraképződését, mint a kutatásban alkalmazott egyéb sampon.

Doppel-Effekt

Az Alpecin Doppel-Effekt sampon nem csak a korpától szabadítja meg a fejbőrt, hanem koffein-tartalmának köszönhetően védi a hajhagymákat a tesztoszteron negatív hatásától. Rövid idő alatt (120 másodperc) jut el a koffein-komplexum a hajszálakon keresztül a hajhagymákig, ahol 24 órán keresztül kimutatható. Ezt támasztja alá a berlini (Charité) Egyetemi Klinika tanulmánya is.

A grafikonon a koffein penetrációja látható 120 másodperces hatóidő után. Már az első percben bejut a samponban található koffein a hajhagymákba, ahol 24 órán keresztül kimutatható.

A

ÖSSZETEVŐK:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Caffeine, Panthenol, Parfum, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hydrolyzed Wheat Protein, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Piroctone Olamine, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Polyquaternium-7, Menthol, Sodium Benzoate, Zinc PCA, Niacinamide, Limonene, Tetrasodium Etidronate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 60730.
(Nem kötelező jellegű információ. Kérjük, vegye figyelembe az összetevőkkel kapcsolatban a csomagoláson találtató adatokat.)

  • A szalicilsav antimikróbás hatású, és megakadályozza új korpa keletkezését a fejbőrön, valamint kíméletesen választja le a legfelső korparéteget.

  • A pirokton-olamin antimikróbás hatású, és megakadályozza az új korpa keletkezését a fejbőrön.

  • A koffein-komplex aktiválja a hajhagymákat, meghosszabbítja a haj növekedési fázisát, és serkenti a haj növekedését.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!