Termékeink

GLICERINES 3 G VEGBELKUP 10X 10X

11_11190.jpg
Cikkszám: CV70
2 435 Ft
2 319 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 244 Ft / 1 db
nincskeszleten
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Glicerines végbélkúp 2 g

Glicerines végbélkúp 3 gMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Milyen típusú gyógyszer a Glicerines végbélkúp és milyen betegség esetén alkalmazható?

A Glicerines végbélkúp a székelési inger kiváltására alkalmas és ennek megfelelően hashajtó hatású gyógyszer.Mit tartalmaz a Glicerines végbélkúp?

Hatóanyag:

Glicerines végbélkúp 2 g összetétele:

Glicerin 1,64 g

Palmitinsav 0,048 g

Sztearinsav 0,102 gGlicerines végbélkúp 3 g összetétele:

Glicerin 2,46 g

Palmitinsav 0,072 g

Sztearinsav 0,153 gSegédanyagok: Tisztított víz, nátrium-hidroxid.Mikor nem alkalmazható a Glicerines végbélkúp?

A hatóanyaggal vagy a segédanyagokkal szembeni túlérzékenység, súlyos hasi fájdalmak esetén nem alkalmazható.

Tartós rendszeres használata csak orvosi javallatra megengedett.Mikor kell a Glicerines végbélkúp alkalmazása előtt feltétlenül tanácsot kérni a kezelő­orvostól?

Súlyos hasi fájdalom mellett fennálló székrekedés esetén forduljon kezelőorvosához.Mit kell figyelembe venni terhesség és szoptatás során?

A készítmény biztonságosságára vonatkozóan nem állapítottak meg különleges kockázatot a terhesség és a szoptatás időszakában.Alkalmazható-e a Glicerines végbélkúp gyermekkorban?

Gyermekeknek a Glicerines végbélkúp 2 g alkalmazható. Adagolást lásd később.Mire kell figyelemmel lenni a Glicerines végbélkúp alkalmazásakor?

Rendszeres alkalmazása megszokáshoz vezethet, esetleg végbélizgalmat, gyulladást okozhat.Befolyásolja e a készítmény a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket?

A készítmény a gépjárművezetéshez és a gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket nem befolyásolja.Milyen más anyagok befolyásolhatják a Glicerines végbélkúp hatását?

Klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás és egyéb kölcsönhatás nem ismert.Milyen mennyiségben kell alkalmazni a Glicerines végbélkúpot és milyen gyakran?

Szükség esetén felnőtteknek 1–2 (3 g-os), gyermekeknek 3–6 éves korig 1/2 (2 g-os) kúpot, 6–14 éves korig 1 (2g-os) kúpot kell a végbélbe helyezni.

Alkalmazása csak szükség esetén és alkalomszerűen javasolt. Tartós és rendszeres használata csak orvosi javallatra, az orvos által előírt adagban és ideig megengedett.Milyen mellékhatásokat okozhat a Glicerines végbélkúp?

Rendszeres alkalmazása megszokáshoz vezethet, esetleg végbélizgalmat, gyulladást okozhat.Ha bármilyen egyéb mellékhatást vagy utóhatást tapasztalna, ami nem szerepel ebben a betegtájékoz­tatóban, forduljon kezelőorvosához.

Amennyiben mellékhatások miatt kívánja abbahagyni a kezelést, kérjen tanácsot kezelőorvosától, aki tájékoztatni fogja e mellékhatások kezeléséről, vagy más készítménnyel folytatja a kezelést.Mi a teendő, ha a Glicerines végbélkúpot lenyelte?

Értesítse kezelőorvosát, vagy az orvosi ügyeletet.Hogyan kell tárolni a készítményeket?

Legfeljebb, 25 °C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

TEVA Gyógyszergyár Zrt, DebrecenOGYI-T-13146/01 (Glicerines végbélkúp 2 g)

OGYI-T-13146/02 (Glicerines végbélkúp 3 g)Betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. december 18.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!