Termékeink

EGIFERON 50000 NE/G GÉL 2G

egiferon.jpg
Cikkszám: CV838
3 415 Ft
3 252 Ft + ÁFA
Egység: 2 dbBruttó egységár: 1 707 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA
EGIFERON 50 000 NE/g gél
alfa-interferon
Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

· Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

· Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

· További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

· Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

· Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az EGIFERON gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók az EGIFERON gél alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni az EGIFERON gélt?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell az EGIFERON gélt tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ EGIFERON GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?Az EGIFERON gél hatóanyagát, az alfa-interferont, emberi fehérvérsejtek termelik. Rendelkezik vírusellenes, sejtszaporodást gátló és a szervezet különböző fertőzésekre adott (immun) válaszát befolyásoló hatással. Az ajkak és a nemi szervek herpesz vírus okozta fertőzéseiben gátolja a hólyagképződést, csillapítja a viszketést, és enyhíti a fájdalomérzést. Alkalmazható még humán papilloma vírus fertőzések lokális kezelésében.

2. TUDNIVALÓK AZ EGIFERON GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTTNe alkalmazza az EGIFERON gélt:ha allergiás (túlérzékeny) az interferonra vagy az EGIFERON gél bármely egyéb összetevőjére.Az EGIFERON gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:Jelenleg nem ismert olyan betegség vagy állapot, amelynek fennállása eseten az EGIFERON gélt ne lehetne alkalmazni, ill. alkalmazása fokozott elővigyázatosságot igényelne.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerekHa betartja a gél alkalmazására vonatkozó előírást, gyógyszerkölcsönhatásokra gyakorlatilag nem kell számítani.Terhesség és szoptatásMielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Fennálló terhességről, szoptatásról minden gyógyszer alkalmazása előtt tájékoztassa gyógyszerészét, kezelőorvosát. Az EGIFERON gél terhesség és szoptatás alatti alkalmazhatóságáról nem áll rendelkezésre adat.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekreA gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek.Fontos információk az EGIFERON gél egyes összetevőirőlMetil-parahidroxibenzoátot tartalmaz. Esetleg későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI AZ EGIFERON GÉLT?Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.A készítményt mindig csak az érintett bőrterületen és az előírt napi sűrűséggel alkalmazza!A beteg bőrfelületet naponta 4-5 alkalommal kell vékonyan bekenni. A kezelést a herpeszes betegség kezdeti szakaszában – amikor feszülő, viszkető érzést észlel – a legrövidebb időn belül el kell kezdeni. Az ajkak és a nemi szervek herpesze eseten a kezelés időtartama 3-5 nap, kivételesen az eset súlyosságától függően 6-10 nap. Szemölcs kezelése általában 6-12 hét.

Ha a javasolt kezelési idő alatt bőrpanaszai nem gyógyulnak, forduljon orvosához!Ha az előírtnál több EGIFERON gélt alkalmazottTúladagolásra nem kell számítani még a 20 g töltettömegű gél esetleges egyszerre történő felhasználása esetén sem, mert ennek hatóanyagtartalma sem több az injekciós adagolás során javasolt napi adagnál.Ha elfelejtette alkalmazni az EGIFERON géltNe alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így az EGIFERON gél is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, Önnek súlyos túlérzékenységi (allergiás) reakciója lehet az interferonnal szemben, és sürgős orvosi segítségre lehet szüksége. A készítmény alkalmazását feltétlenül hagyja abba, és értesítse orvosát, vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén, illetve értesítse a mentőket:

· az ajkak, a száj vagy a torok duzzadása, amely nyelési vagy légzési nehézséget okoz,

· ájulás vagy ájulásszerű rosszullét.

A fenti rendkívül súlyos mellékhatások gyakorisága nagyon kicsi.

· Csalánkiütés.

A nagyon ritkán előforduló allergiás reakció jele ez a tünet is. A gyógyszer alkalmazását feltétlenül hagyja abba, a további teendőket beszélje meg orvosával. Ha a kiütések kifejezetten, testszerte jelentkeznek, az esetleges súlyos tünetek megelőzése érdekében forduljon azonnal orvoshoz!Az alkalmazás helyén átmeneti kivörösödést, enyhe bőrszárazságot okozhat. Lehetséges, hogy a fenti mellékhatások egyike sem jelentkezik, vagy nem a fenti mellékhatások jelentkeznek az Ön esetében.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ EGIFERON GÉLT TÁROLNI?2°C és 8°C közötti hőmérsékleten (hűtőszekrényben) tárolandó.

Nem fagyasztható.A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az EGIFERON gélt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz az EGIFERON gél?Hatóanyag:50 000 NE alfa-interferon (természetes alfa-interferon) 1 g gélben.Egyéb összetevők:Hidrogél alap (Metil-parahidroxibenzoát, trolamin, karbopol, injekcióhoz való víz).Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?Színtelen, szagtalan, áttetsző, homogén, könnyen kezelhető, vízzel lemosható gél.2 g gél vagy 20 g gél csavaros kupakkal lezárt dupla-epoxy lakk réteggel bevont alumínium tubusban.

Egy tubus dobozban.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:

TRIGON Biotechnológiai Zrt.

1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 4.

OGYI-T-4859/01 (1 x 105 NE) 2 g

OGYI-T-4859/02 (1 x 106 NE) 20 g

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. március 06.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!