Termékeink

OVULÁCIÓS TEST MEDICAL SYSTEM 4X

ovulációs teszt medical systems.jpg
Cikkszám: CV7355
3 960 Ft
3 771 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 990 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

Egylépéses ovulációs teszt tájékoztató

MÚKÖDÉSI ELVE

Az ovuláció az az esemény, amikor egy petesejt kiszabadul a petefészekböl. Ezután a petesejt a petevezetékbe kerül, ahol lészen áll a megtermékenyülésre. Ahhoz, hogy terhesség jöhessen létre, a kiszabadulás után 24 órán belül meg kell termékenyülnie a petesejtnek. Közvetlenül az ovulációt megelőzően a szervezet hatalmas mennyiségü LH-t  (sárgatest serkentő  hormont) termel, amely megindítja az érett petesejt kiszabadulását a pctefészekből. Ezt nevezik
.LH-csúcsnak" és rendszerint a  menstruációs ciklus közepén kővetkezik be. Ebben a termékeny időszakban van a legnagyobb valószínűsége a teherbe esésnek. Fontos tudni, hogy nem biztos, hogy minden ciklusban van LH-csúcs és ovuláció. A tesztünk egy gyors, egylépéses immunoassay, amely az LH- csúcs qualitativ kimutatására szolgál vizeletböl, jelezve ezzel azt, hogy az ovuláció 24-36 órán  belül  valószínűleg bekövetkezik.  A teszt antitestek kombinációját használja a működéséhez, köztük monoklonális  LH antitesteket, melyek szelektíven kimutatják az emelkedett LH szintet. A kivitelezés egyszerű, a teszt nedvszívó rétegét kell a vizeletbe meríteni és a színes csíkok segítségével  leolvasni az eredményt.

FIGYELMEZTETÉSEK
Mielőtt használná a tesztet. kérjük, olvassa el alaposan ezt a tájékoztatót.
Ne használja a tesztet a fólián található lejárati idő után.
2-30 "C között, száraz helyen tartandó. Nem fagyasztható.
Ne használju Ici, ha a fóliacsomagolás szakadt vagy sérült.
Gyermekektől elzárva tartandó.
In Vitro diagnosztikum. Lenyelni tilos.
Addig ne nyissa fel a cscmogolást. amig el nem kezdi a tesztelést.
A használt tesztet el kell dobni.
A DOBOZ TARTALMA
4db vizeleüeszt
Betegtájékoztató

Használati utasítás

MIKOR KEZDJÜNK TESZTELNI?
Ez a készlet 5 tesztcsikot tartalmaz, lehetövé téve ezzel Önnek azt, hogy több napon át végezzen teszteket a legtermékenyebb időszakának megállapítására. Az alábbi
táblázat segítségével számítsa ki, mikor kezdheti a tesztelest
.1. Először állapitsa meg menstruációs ciklusának a hosszát.
Az ön mcnstrációs ciklusának a hossza a ciklus első napjától (menstruáció első napja) a következö vérzés elötti utolsó napig tartó idöszak.
2. A kővetkező lépésben határozza meg, a vérzés után hány nappal kell tesztelnie
.3. Határozzuk meg egy példában az alábbi mininaptár segitségével, hogy mikor kell tesztelnie. Az első reggeli vizelet NEM alkalmas LH-teszt elvégzésére (lásd Kérdések
és Válaszok 5. pont)! A jobb eredmény érdekében azt javasoljuk. hogy minden nap ugyanabban az időszakban teszteljen. Érdemes a teszt előtt 2 órával elkezdeni a
folyadékbevitel csökkentését.Tesztkezdet megállapító táblázat

ld. a használati utasításban

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
A "Tesztkezdet megallapító táblázat" segitségével állapitsa meg, rnikor kell elkezdenie a tesztelést.
1. Felnyitás előtt legyen a tasak szobahőmérsékletű. Miután kivette  a tesztcsíkot a tasakból. igyekezzen minél előbb felhasználni azt.
2. Tartsa a tesztcsíkot a kézzel jelzett végénél fogva úgy, hogy látható legyen a másik végén a kék csík, mely a vizeletbe való bemerítés maximális szintjét jelzi.
3. Merítse  rövid ideig a tesztcsíkot a vizeletbe, majd emelje ki. A tesztet a vizeletbe mártott végevel lefelé tartsa.
4. Helyezze a tesztcsikot jól megvilágitott helyre, kék jelzésű felszinével felfelé.
5. Olvassa le  az eredményt 5 perc múlva. Ha nem jelenik meg eredmény, várjon még egy percet. 10 percen túl már ne olvasson le eredményt.

POZITiv
Két szlnes csík látható, a tesztcsík ugyan olyan sötét, vagy sötétebb, mint a kontroll csík. Ez azt jelzi, hogy Ön 24-36 órán belül ovulálni fog (lásd Kérdések és Válaszok 8. pont).
NEGATiv
Két szines esik látható, de a tesztcsik nem olyan sötét, mint a kontroll csík, vagy egyáltalán nem látszik tesztcsík. Ez azt jelenti, hogy LH csúcsot nem sikerűlt kimutatni, folytatni kell
naponta a tesztelest.
NEM ÉRTÉKELHETŐ
Nem jelenik meg kontroll csík. Ha a kontrollcsík hiányzik, a teszt nem értékelhető, még akkor sem, ha a tesztcsík látható.
Meg kell ismételnie az eljárást egy új tesztcsikkal.

A TESZT KORLÁTAI
Elöfordulhat, hogy fals negativ vagy fals pozitiv eredményt kap. Ennek leggyakrabban az az oka, hogy nem tartja be a használati utasításokat . Nézze át újra az instrukciókat és
kezdje elölről egy másik teszttel. Ha a probléma továbbra is fennáll, hagyja abba a próbálkozásokat és lépjen kapcsolatba a teszt forgalmazójával.


KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
1. Használhatom a tesztcsikot a terhesség elkerülésére?

V: Nem, ez a teszt nem használható fogamzásgátlás ra ..

 2. K: Mennyire megbízható a termékenységi tesz?
v: A klinikai eredmények alapján a teszt specificitása >99,9% az érzékenysége >99,9 %, átlagos pontossága tehát szintén több, mint 99,9 %.
3. K: Mennyire érzékeny a termékenységí teszt?
V: A termékenységi teszt 40 mlU/mL vagy annál több LH-t mutat ki a vizeletbél. Általánosan használt gyógyszerek és hormonok hozzáadása, mint az FSH, TSH és a hcG, nem mutattak keresztreakciót a tesztelt értékeken.
- -
4. K: Befolyásolja az eredményt alkohol vagy gyógyszerfogyasztás?
V: Nem, de beszéljen orvosával. ha hormontartalmú gyógyszereket szed. Nemrégiben szedett fogamzásgátló, szoptatás vagy terhesség befolyásolhatja az eredményt.

 5. K: Miért nem hasznáihatom fel az első reggeli vizeletet?
Mely napszakban végezzem a tesztelést?
V: Nem javasoljuk az első reggeli vizelet használatát. mert az túlságosan tömény, igy fals pozitiv eredményt adhat. A nap bármely egyéb szakasza megfelelő. A legnagyobb pontosság
érdekében ha lehet, minden nap ugyan abban az idöben végezze a tesztélést.
6. K: Befolyásolja az eredményt az általam elfogyasztott folyadék mennyisége?
V: Nagy mennyiségü folyadék fogyasztása a vizsgálat előtt felhigíthatja a vizeletben a hormonokat. Javasoljuk. hogy a tesztelés előtt 2 órával már csökkentse a folyadékbevitelt.
7. K: Milyen sokáig maradnak a csikok láthatók?
V: A legbiztosabb, ha 5 perc elteltővel olvassa le az eredményt.
A pozití v (LH-csúcsot jelző} tesztcsík nem múlik el. A szines  cslkok besötétedhetnek, hátterük elszineződhet.  A  tesztcsíkról való párolgás miatt a negativ teszten is megjelenhet később egy halvány második vonal. Éppen ezért, 10 percen túl mar ne olvasson le tesztet. dobja ki leolvasás után.
8. K: Ha pozitiv az eredmény, mikor tanácsos szexuális életet élnem?
V: Az ovuláció valószinűleg 24-36 órán belül bekövetkezik. Ez az Ön legtermékenyebb időszaka. Ebben az időintervallumban tanácsos próbálkozni.
9. K: Eddig az alaphömérsóklet-méréssel  próbálkoztam.
Helyettesíti a tesztcsík ezt a módszert?
V: A termékenységi teszt nem helyettesíti a testhőmérséklet mérést. A test alaphőmérsékletében bekövetkező változás továbbra is jelzi az ovuláció megtörténtét.
A tesztcsik előre jelzi, hogy az ovuláció be fog következni.
10. K: Pozitiv lett az eredmény, a megfelelő időpontban voltunk együtt a párommal, mégsem lettem terhes. Mit tegyek?
V: Sok tényező befolyásolja  a teherbeesést. Egészséges pároknakis sokszor hosszú hónapokig tart, míg sikerül a baba, Önnek is az javasoljuk, hogy legalább 3-4 hónapon át próbálkozzon a  termékenységi teszt segitségével. He ezután sem ér el sikert, szakemberhez kell fordulnia.
II. K: Pozitiv volt az eredmény, a Iegtermékenyebb időszakomban éltem szexuális életet. Lehet, hogy terhes vagyok. Milyen korán bizonyosodhatok meg erről?
V: A legérzékenyebb terhességi tesztek (pl. Amazon plusz)  is csak a beágyazódás után 4-5 nap múlva képesek a terhességet kimutatni.

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!