Termékeink

EXPECT LH TERMÉKENYSÉGI TESZT 4X

ovu teszt expect.jpg
Cikkszám: CV8413
1 300 Ft
1 238 Ft + ÁFA
Egység: 4 dbBruttó egységár: 325 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

expec LH ovulációs tesztkészlet
Önellenőrzésre szolgáló eszköz
Használati utasítás
A teszt működési elve
Ovulációnak az érett petesejt kilökődését nevezzük a petefészekben levő tüszőból. Az ovuláció megtörténte körüli néhány nap biztosítja a legnagyobb esélyt a sikeres
megtermékenyüléshez/fogantatáshoz. A petesejt kiválását, az ovulácóit az úgynevezett luteinizáló hormon (LH), szintjének hirtelen, hullámszerű emelkedése okozza.
Ezért "LH hullámnak" nevezik ezt az időszakot, amely megelőzi az ovulációt. A sikeres megtermékenyülésnek az "LH hullámot" követő 36 órán belül a legnagyobb az
esélye. (Lásd külső csomagolás ábrája.) Kérjük vegye figyelembe, hogy az LH hullám csak
valószínűsíti az ovuláció megtörténtét, de nem garantált, hogy az ovuláció ténylegesen megtörténik.
Az expect" LH otthoni ovulációs tesztkészlet annak a meghatározására szolgál, hogy az LH emelkedés nyomon követésével mikorra valószínűsíthető a petesejt. kiválása,
tehát, hogy melyik az ovulációs idöszak, amikor a legnagyobb az esély.a fogantatásra.

A teszt elvégzése során a készletben levő tesztcsík nyilakkal jelzett alsó részét 5 percre az összegyűjtött vizeletmintába márt juk. 5 perc elteltével a vizsgálat befejeződött, és a tesztcsík ellenőrző valamint tesztrészén megjelenő vonalak erősségének összehasonlításával
lehet megállapítani az LH jelenlét erősségét a vizeletben. A teszt legalább 30 mlU/ml koncentrációt mutat ki.
Amennyiben a teszt részen megjelenő vonal azonos erősségű vagy erősebb az ellenőrzö részen megjelenő vonalhoz képest, az azt jelenti, hogy az LH szint eléri
vagy meghaladja a 30 mlU/ml koncentárciót, tehát az "LH hullám" folyamatban van. Ellenkező esetben nincs szó az "LH hullámról", tehát az időpont nem alkalmas a fogantatáshoz.
in tartand6

A doboz tartalmaz:
a. Négy külön lezárt fehér védőcsomagolásban :
1 db expect LH ovulációs tesztcsíkot
1 db nedvszívó párnácskát, amely segít a tesztcsík állagának megőrzésében, amíg a védőcsomagolás bontatlan. A párnácskát a védőcsomagolás felbontása után ki kell dobni.     b. 1 db használati utasítást.

Tárolás és figyelmeztetések
Ne bontsa ki a védőcsomagolást, amíg nem áll készen a vizsgálatra.
Az expect LH ovulációs tesztet bontatlan állapotban szobahőmérsékleten tárolja.
Ne tegye fagyasztóba!
Csak külső használatra!
Ne használja újra ugyanazt a tesztet! Egyszer használatos teszt.
Gyermekektől elzárva tartandó.
Ne használjon lejárt határidős tesztet!


Vizeletminta gyűjtése
Minden vizsgálathoz délelőtt 10 és este 8 közötti izeletből vegyen mintát. Ne használja a reggeli vizeletet!
A vizeletmintát száraz, tiszta edénybe gyűjtse. Ha a vizeletminta gyűjtése után nem végzi el rögtön a vizsgálatot, akkor a mintát maximum 8 órán keresztül szobahőmérsékleten, vagy 24 órán át hűtőben tárol hat ja.
Soha ne fagyassza le a vizeletmintát! A hűtőből elővett vizeletmintával várjon kb. 30 percig, amíg az szobahőmérsékletre melegszik. A biztosabb eredmény érdekében még aznap használja fel a mintát.


A teszt használata
1.LÉPÉS: Mikor kezdjük a vizsgálatot? A menstruációs ciklus hosszának meghatározása. Menstruációs ciklusnak a két havi vérzés kezdete között eltelt napok számát nevezzük. Határozza meg menstruációs ciklusát az utóbbi hónapok tapasztalata alapján és a használati utasításban található táblázat  szerint kezdje meg a tesztelést. Amennyiben ciklusa rövidebb 21 napnál, vagy hosszabb 40 napnál keresse föl kezelőorvosát.

Amennyiben az Ön ciklusa 26 napos, akkor az előző táblázat szerint a. tesztelést a 10. napon javasolt megkezdeni. Az alábbi naptári hónap táblázat jelei a tesztelés megkezdésének napját segítenek meghatározni. l' e-~;+'Tr
ld a használati utasításban a táblázatot.
e = a havi vérzés első napja
V = a tesztelés megkezdésének javasolt napja


2. LÉPÉS,A tesztelés folyamata
a. Gyűjtsön vizeletmintát az előzőleg leírtak szerint
b. Óvatosan vegyen ki a védőcsomagolásból egy tesztcsíkot:
c. A teszt elvégzéséhez az alábbi ábra szerint fordítsa a tesztcsíkot a nyilakkal, jelzett nedvszívó résszel függőlegesen lefele és tartsa a vizeletmintába, amíg az át nem nedvesedik. A vizeletminta szintje ne érjen a nyilak alatti vonal fölé!
d. 3-5 perc elteltével olvassa le az eredményt, 5 perc után ne értelmezze az eredményt. A félreértések elkerülése végett dobja ki az elhasznált tesztcsíkot.

Az eredmény értelmezése
3-5 percen belül a tesztesíkon két vonal jelenik meg. A pozitív eredmény már 3 percen belül megjelenik, de a negatíveredmény kizárása érdekében várjon 5 percig.
Az eredmény meghatározása érdekében a tesztcsíkon megjelenő két vonal, tehát az ellenőrző és a tesztrészen megjelenő vonalak összehasonlítását kell elvégeznie,
mert ez mutatja ki, hogy az "LH hullám" folyamatban van-e.

POZITÍV - Az LH hullám folyamatban van amaennyiben az alsó tesztvonal azonos erősségű vagy sötétebb az ellenőrző részen levőnél és ez azt jelenti, hogy a következő időszak valószínűleg ideális a fogantatásra.
NEGATív - Nincs "LH hullám" amennyiben az alsó tesztvonal gyengébb/világosabb az ellenőrző részen levőnél és ez azt jelenti, hogy az adott időszak valószínűleg NEM ideál is a fogantatásra.
ÉRVÉNYTELENaz eredmény, amennyiben az ellenőrzö vonal nem jelenik meg 5 percen belül, s ez esetben a vizsgálat eredményét nem szabad figyelembe venni. A látható ellenőrző vonal hiánya vagy azt jelenti, hogya használati útmutató lépéseit nem követte gondosan, vagy
a teszt reagensei nem léptek működésbe. Ismételten olvassa át a használati útmutatót és ismételje meg a vizsgálatot egy új, még bontatlan expect" LH ovulációs teszttel.

Az "LH hullám" felismerése
Minden vizsgálat után Önnek el kell döntenie, hogy elkezdődött-e az "LH hullám". A pozitív eredmény arra utal, hogy az "LH hullám" folyamatban van. Az "LH hullám" 1-3 napig tarthat. Az ovuláció az "LH hullám" első napját követő 1-1,5 napon történik meg. (Lásd külsö csomagolás ábrája.)
Ha a vizsgálat eredménye negatív, akkor még nem kezdődött el az "LH hullám". Ne feledje, hogy az ellenőrző résznél gyengébb/világosabb tesztvonal csak nagyon alacsony LH szintről tanúskodik.
Mikor álljon le a tesztvizsgálatokkal?
Amennyiben orvosa nem tanácsolja másképp, álljon le a vizsgálatokkal, ha az "LH hullám" kezdetét kimutatta. A fel nem használt tesztesíkokat rakja el későbbre. Az alábbiakban azokat a lehetséges okokat soroljuk fel, hogy miért nem sikerült felismernie az "LH hullámot":

1. Reggeli vagy esti vizeletmintával végezte a vizsgálatot, ami nem alkalmas erre a célra.
2. Túl alacsony volt az LH szint.
3. Rosszul határozta meg a vizsgálat megkezdésének időpontját menstruációs ciklusán belül (túl korán vagy későn).
4. Idejekorán befejezte a vizsgálatot: Amennyiben rosszul számította ki a vizsgálat időpont jának megkezdését,lehet hogy még egy doboz expecr" LH ovulációs tesztkészletet kell beszereznie, mert csak 6-8 vizsgálattal sikerül beazonosítania az "LH hullámot",
5. Előfordulhat, hogy ebben a menstruációs ciklusban nem volt "LH hulláma".

Korlátozások
1. Kövessea használati utasítás tanácsait.
2. Ne bontsa ki a védőcsomagolást, amíg nem áll készen a vizsgálatra.
3. Ne használja fel a teszt eredményét fogamzásgátlási módszerként!
4. Beszéljen orvosával, ha szabálytalan vagy túl hosszú menstruációs ciklusai vannak.
5. A teszt megtévesztő eredményt adhat terhes, klimaxos nők esetében, továbbá ha a
vizsgált személy hCG tartalmú hormon készítményt kap injekció formájában.
6. Ne használjon lejárt határidős tesztet.
7. Minden külön csomagolásban levő tesztesík egyszer használatos.
Kérjük, hogy az eredménytől függetlenül, használat után dobja ki.
8. Mindig ugyanannak a tesztcsíknak a teszt és ellenőrző vonalait hasonlítsa egymással, sohasem két külön tesztesíkon található eredményeket!
9. Ne használjon ovulációs tesztet mikor azt sejti, hogy már teherbe esett.

Gyakori kérdések
Kell-e diéláznom a vizsgálatot megelőzően?
Nem. Étkezési szokások nem befolyásolják az
eredményt.
Befolyásolja-e az eredményt alkohol, aszpirin vagy más gyógyszer?
Nem, kivéve néhány hormonkészítményt. Amennyiben ilyen hormonkészítményt szed, beszéljen orvosával a teszt eredményének megerősítésére.
Felhasználható-e a teszt fogamzásgátló módszerként?
Nem, a tesztet nem fogamzásgátlásra, vagy azt segítő eszköznek találták ki.
Miért nem jó a reggeli vizelet a vizsgálathoz?
A reggeli vizeletből nincs lehetőség az "LH hullám" első napjának meghatározására. A vizeletminta gyűjtésére a délelőtt 10 és este 8 közötti időszakot javasoljuk.
Próbálja meg minden nap ugyanabban az időben gyűjteni a vizeletmintát.

A tesztesik ellenőrző részén megjelenő mai vonal más mint a tegnapi. Figyelni kell erre?
Nem. Az ellenőrző vonal naponkénti változása nem befolyásolja a teszt eredményét. Mindig az aznapi teszt ellenőrző és tesztrészén megjelenő vonalat kell Összehasonlftani.
Ne hasonlítsa különböző tesztesíkok vonalait egymással.
Leolvashalom az eredményt 5 perc után?
Nem. A teszt eredményét pontosan 5 perc elteltével javasolt leolvasni. Habár a pozitív eredmény még napokig változatlan marad, a negatív eredmény 5 perc után hamar könnyen pozitívra változhat, ami téves értékeléshez vezethet. A legjobb pont 5 perc elteltével
leolvasni a teszt eredményét és utánna kidobni.
A tesztcsík tesztrészén rózsaszínű háttér és ferde satírozás jelent meg a vizsgálat során. Mit jelent ez?
Emiatt nem kell aggódnia. Minden egyes vizeletmintának más a vegyi összetétele és más a helyiségnek a páratartalma is. Ezek a körülmények kihozhatják az említett háttérszíneződést, de nem befolyásolják a teszt eredményét. Amennyiben az ellenőrző részen megjelenik
a vonal, a teszt rendben működik.
(
.•••• Syntron Bioresearch Inc.
_ Carisbad, CA 92008, U.S.A.

Forgalmaz6: SzilassyKh. 2083 Solymár,
Móricz Zsigmond u. 22.
Doc. ID: PI 10410, Revision 04, Hatályos: 10/05/07

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!