Termékeink

PROSTAMOL UNO KAPSZULA 30X 30X

prostamol uno.jpg
Cikkszám: CV1462
4 750 Ft
4 524 Ft + ÁFA
Egység: 30 dbBruttó egységár: 158 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAProstamol uno 320 mg lágy kapszula

Szabalpálma termés kivonata (Serenoa repens, Serenoa serrulata)Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a Prostamol uno 320 mg lágy kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Prostamol uno 320 mg lágy kapszula alkalmazása előtt

3. Hogyan kell alkalmazni a Prostamol uno 320 mg lágy kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások

5. Hogyan kell a Prostamol uno 320 mg lágy kapszulát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PROSTAMOL UNO 320 MG LÁGY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Prostamol enyhe, illetve közepesen súlyos jóindulatú dülmirigy (prosztata)- megnagyobbodás okozta panaszok (pl. sürgető vizelési inger, gyenge vagy akadozó vizeletsugár, gyakori éjszakai vizelési inger) tüneti kezelésére ajánlott növényi eredetű gyógyszerA szabalpálma termés kivonata:

· megelőzi a prosztata szövet további megnagyobbodását,

· a hólyagnyomást csökkenti,

· erősíti a vizeletsugár intenzitását.

2. TUDNIVALÓK A PROSTAMOL UNO 320 MG LÁGY KAPSZULA ALKALMAZÁSA ELŐTTNe szedje a Prostamol uno 320 mg lágy kapszulát:

- ha allergiás (túlérzékeny) a szabalpálma termés alkoholos kivonatára, a Kosnil vörös A színezékre (E124) vagy a Prostamol uno egyéb összetevőjére.A Prostamol uno fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A Prostamol uno a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszokat csökkenti, a megnagyobbodást azonban nem szünteti meg. Ezért kérjük, rendszeresen keresse fel kezelőorvosát. Különösen akkor kell orvoshoz fordulnia amennyiben vér jelenik meg a vizeletben, állandó vizeletcsöpögést tapasztal, illetve fájdalmas vizelési kényszer esetén, melyet váratlan vizelési képtelenség kísér .

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Kölcsönhatás egyéb gyógyszerekkel nem ismert.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Prostamol uno nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A PROSTAMOL UNO 320 MG LÁGY KAPSZULÁT?A Prostamol uno-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.A készítmény szokásos adagja naponta 1 Prostamol uno lágy kapszula, amit mindig ugyanabban az időben kell bevenni. A lágy kapszulát étkezés után, egészben, kellő mennyiségű folyadékkal kell lenyelni.

Az alkalmazás időtartama időben nem korlátozott, a betegség természetével, súlyosságával és lefolyásával összhangban kell lennie. Naponta történő rendszeres bevétele különösen fontos a kezelés sikeressége érdekében. A panaszok enyhülése csak kb. 6 hét múlva várható. Kb. 3 hónap után várható a teljes hatás elérése. Orvossal kell konzultálni, amennyiben a panaszok nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás hosszan tartó, krónikus betegség, ezért tartós, folyamatos kezelést igényel.Ha az előírtnál több Prostamol uno 320 mg lágy kapszulát vett be:

Túladagolás esete a Prostamol uno-ra vonatkozóan ez ideig nem ismert.Ha elfelejtette bevenni a Prostamol uno 320 mg lágy kapszulát:

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.Ha idő előtt abbahagyja a Prostamol uno szedését:

A tünetek kiújulása léphet fel ebben az esetben.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Prostamol uno is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ritkán előfordulhatnak gyomor-bélrendszeri panaszok, hányinger, hasmenés.

A Kosnil vörös A színezék túlérzékenységi (allergiás) reakciókat okozhat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A Prostamol uno nem rontja a szexuális teljesítőképességet.

5. HOGYAN KELL A PROSTAMOL UNO 320 MG LÁGY KAPSZULÁT TÁROLNI?Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Prostamol uno-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓKMit tartalmaz a Prostamol uno 320 mg lágy kapszula

- A készítmény hatóanyaga: 320 mg szabalpálma termés alkoholos kivonata kapszulánként (Serenoa repens, Serenoa serrulata) Növényi anyag/kivonat arány 9-11:1

Kivonószer: 96 %-os etanol.

- Egyéb összetevők: szukcinilezett zselatin, glicerin, tisztított víz, titán-dioxid (E171), fekete vas-oxid (E172) és Kosnil vörös A 80% (E 124) színezékekMilyen a Prostamol uno 320 mg lágy kapszula készítmény külleme, és mit tartalmaz a csomagolás

Kapszula: zöldesbarna, jellemző illatú folyadék, ovális alakú, átlátszatlan piros/ átlátszatlan fekete, lágyzselatin kapszulába töltve.

Csomagolás: 15 db, ill. 30 db, ill. 60 db kapszula színtelen, átlátszó PVC/PVDC/Alu buborékfóliában és dobozban.

Nem feltétlenül kerül mindegyik kiszerelés kereskedelmi forgalomba.A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125.

12489 Berlin, NémetországA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:BERLIN-CHEMIE/A.MENARINI Kft.

2040 Budaörs

Neumann János u.1.

Tel: (+36-23) 501-301

OGYI-T-7184/01 (15 db)

OGYI-T-7184/02 (30 db)

OGYI-T-7184/03 (60 db)

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. 02. 09.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!