Termékeink

ESPRICO KAPSZULA 60X

esprico.jpg
Cikkszám: CV8394
6 535 Ft
5 146 Ft + ÁFA
Egység: 60 dbBruttó egységár: 109 Ft / 1 db
nincskeszleten

Termékismertető / Betegtájékoztató

Esprico® étrend-kiegészítő kapszula

Egy doboz 60 db gyümölcsízű rágókapszulát tartalmaz bliszterben. A kapszulák a természetes koncentrációképességet és figyelmet segítő fontos tápanyagok kombinációját tartalmazzák, mint omega-3- és omega-6-zsírsavak, magnézium és cink. Az Esprico® 5 évnél idősebb gyermekek táplálékszükségletének megfelelően került kifejlesztésre.

4 rágókapszula (javasolt napi dózis) tartalma:

Tiszta tengeri halolaj
(min. 47% eicosapentansav, EPA, min. 5% docohexansav, DHA)
omega-3-zsírsav 860 mg
Ligetszépe olaj
(min. 9% gamma-linolsav, GLA)
omega-6-zsírsav 60 mg
Magnézium   80 mg
Cink   5 mg

A kapszulák nemcsak jó ízűek, hanem természetes anyagokból készültek, ezért bevételük hosszú ideig lehetséges. Három havi szedés után a fele mennyiség, napi 2 kapszula elégséges.

Az Esprico® összetevői

Tiszta tengeri halolaj, hidegen préselt ligetszépe olaj, magnéziumcitrát, cinkglukonát, édesítőszer (xilit, acesulfam K), emulgeálószer (glicerin, zselatin, középláncú triglicerid), fényezőanyag (sárga méhviasz), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezékek (vasoxid, titánoxid), narancs aroma.

Az Esprico® nem tartalmaz:

  • aspartamot (édesítőszert),
  • glutamátot (ízfelerősítőt),
  • phthalatent (lágyítószert),
  • glutént (ragasztó fehérjét),
  • konzerváló anyagot.

Mikor nem lehet ESPRICO®-t bevenni?

Halallergia esetén.

Adagolási javaslat

Gyermekeknek 5 éves kortól napi 2x2 kapszula ajánlott, de 12 hét után az adagot felére lehet csökkenteni. A kapszulát direkt szétrágva, vagy folyadékkal lehet elfogyasztani. Szükség esetén hosszabb idejű szedés lehetséges, sőt ajánlott.

ESPRICO® egy csúcsminőségű termék

A minőséget megőrzi, ha a kapszulákat mindig a dobozban tárolja. Tartsa száraz, hűvös helyen, mert a zsírsavak hő és fényérzékenyek!

A megfelelő táplálkozás

Mi a teendő, ha a gyerek hyperaktív, nyugtalan, dekoncentrált?

1. Sokat kell inni

A koncentráció kiegyensúlyozott folyadék háztartást igényel. Gyermekeknek testméretükhöz viszonyítva nagyobb mennyiségű folyadékra van szükségük, mint a felnőtteknek.
6–13 év között a napi szükséglet legalább 1 liter folyadék. Ajánlott az ásványvíz, gyümölcs, kifacsart gyümölcslé.

2. Gyümölcs és zöldség

Sok gyümölcsöt kell fogyasztani, a legjobb naponta ötször. Ekkor a szervezet megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és ballasztanyagot vesz fel. Az agyműködéshez szükség van cukorra. Fontos forrás a gyorsan rendelkezésre álló szénhidrát, melyet almával, szőlővel, banánnal lehet felvenni.

3. Gabona

Különösen gyermekkorban szükséges kenyér, gabonapehely, gríz, tészta, rizs és teljes kiőrlésű gabonatermékek fogyasztása az értékes szénhidrát, ásványi anyag és ballasztanyag tartalmuk miatt. Korlátozni kell a fehér lisztből készült élelmiszereket, a kristálycukrot, csokoládét, mivel ezek a koncentrációt csökkentik.

 

Koncentráció és figyelem

Napjainkban a gyermekeknek egyszerre több kihívásnak kell megfelelniük. A sok információ csökkenti koncentrációs készségüket. Emiatt gyakori náluk a feszültség és a napi stressz. A koncentráltság és a kitartás csökkenhet.

A koncentráció a gondolkozás tartós összpontosítása; elmélyült és egyre mélyülő odafigyelés egy pontosan meghatározott tárgyra, legyen az a tárgy fizikai jelenség vagy valamilyen szellemi tartalom. Dekoncentrált gyermekek nehezen tudnak célirányosan és egy meghatározott időtartamig összpontosítani. Figyelmük könnyen elkalandozik, nyugtalanok, szétszórtak; felszínesen, ezért hibásan végzik el a feladatokat, és könnyen felejtenek.

Szakemberek különbséget tesznek a koncentrációs zavar és a koncentrációs gyengeség között.

  • A koncentrációs zavarok a leggyakrabban előforduló formái a koncentráció hiányának. Ezeket a zavarokat kedvező irányba befolyásolhatja például az olyan teljes értékű táplálkozás, amely gazdag telítetlen zsírsavakban, bizonyos ásványi anyagokban.
  • A koncentrációs gyengeséget csak egy pontos orvosi vagy pszichológiai vizsgálat tudja kimondani. A koncentrációs gyengeség akkor áll fenn, ha egy korán szerzett sérülés vagy született alacsony szellemi fejlettség miatt a koncentrációs képesség vagy a figyelem állandóan egy minimális érték alatt van. Ezt az állapotot egy étrend-kiegészítővel nem lehet befolyásolni.

A figyelem az információk célzatos észlelése, realizálása. Az emberi agy megtanulja a fontosat a lényegtelentől megkülönböztetni. A gyermeki agy még kiszolgáltatott a hatalmas és folyamatos információáramlásnak. Folyamatosan tanulja a környezet ingereit célzatosan kikapcsolni. Ha a gyermek nem képes a figyelmét tudatosan irányítani, az ingerek hatására gondolatai elkalandoznak, figyelmetlen lesz.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!