Termékeink

KALMOPYRIN TABLETTA 12X

KALMOPYRIN TABLETTA.jpg
Cikkszám: CV2414
1 530 Ft
1 457 Ft + ÁFA
Egység: 12 dbBruttó egységár: 127 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: Kalmopyrin tablettaMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása.

– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

– További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez.

– Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei 3-4 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.Milyen betegségek esetén használható és hogyan fejti ki hatását a Kalmopyrin tabletta?

Fájdalom és láz csillapítására, valamint reumás megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszer.Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a Kalmopyrin tabletta?

500 mg acetilszalicilsav tablettánként.

Segédanyagok: kalcium-glükonát, kukoricakeményítő, makrogol 6000, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum, burgonyakeményítő, magnézium-sztearát.Mikor nem szabad Kalmopyrin tablettát szedni?

– Bármely komponens iránti túlérzékenység,

– vérképzőszervi megbetegedés,

– gyomor- és nyombélfekély,

– gyermekek bárányhimlő és influenza vírusfertőzése esetén,

– a terhesség utolsó 3 hónapjában.

– Gyermekeknek 12 éves kor alatt adása nem javallt.Mit kell tudni a kezelés megkezdése előtt?

Ha a gyógyszer alkalmazásakor néhány napon, maximálisan 1 héten belül a tünetek nem enyhülnek, vagy láz, fejfájás, émelygés, hányás, fülzúgás, szédülés is jelentkezik, más terápiás kezelésre van szükség és orvoshoz kell fordulni.A készítményt csak az orvos utasítására, a kezeléstől várható előny és/vagy kockázat gondos mérlegelése után szabad alkalmazni:

– gyomor- és nyombélfekély betegségben szenvedőknek;

– fokozott vérzékenységű személyeknek;

– szalicilát tartalmú készítmények iránt érzékeny egyéneknek;

– asztma, szénanátha, orrpolip, krónikus légúti fertőzések (különösen szénanáthás tünetek) esetén;

– lázas megbetegedés esetén gyermekeknek;

– egyéb gyógyszerekkel szembeni túlérzékenység (csalánkiütés, viszketés, bőrreakció) esetén;

– állandóan fennálló vagy ismétlődő gyomor- és nyombélpanaszok esetén;

– máj- és vesebetegség esetén;

– szoptatás idején. Amennyiben a készítmény rendszeresen nagyobb mennyiségben történő alkalmazása válik szükségessé, a csecsemőt el kell választani.Szedhető-e a készítmény terhesség és szoptatás idején?

Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.Szedhet-e egyéb gyógyszert a Kalmopyrin tablettával egyidőben?

A Kalmopyrin tabletta hatását más gyógyszerek befolyásolhatják, ezért a jelenleg, illetve közelmúlt­ban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát.

A kölcsönhatások az elmúlt időszakban, illetve a közeljövőben szedendő gyógyszerekre is vonatkoz­hatnak.

Alkohol fogyasztása nem kívánatos, a gyomorra kifejtett káros hatásokat fokozza.Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.Hogyan hat Kalmopyrin tabletta a gépjárművezetéshez, veszélyes gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

Nem észleltek ilyen hatást.Hogyan kell alkalmazni a Kalmopyrin tablettát?

Ha az orvos másképpen nem rendeli,

Felnőttek szokásos napi adagja: 1-3-szor 1-2 tabletta (1-3-szor 500-1000 mg).

A maximális napi adag 4000 mg (8 tabletta);

12 éven felüli gyermekek szokásos napi adagja: 1-3 szor 1 tabletta (1-3 szor 500 mg).

A maximális napi adag 1500 mg (3 tabletta).A tablettát ajánlatos bőséges folyadékkal, esetleg előzően összetörve bevenni.

A készítményt hosszabb időn keresztül orvosi ellenőrzés nélkül nem szabad alkalmazni.Milyen tünetek jelentkeznek túladagoláskor?

A tartós, nagy adag szalicilát bevitel enyhe toxikus tüneteket okozhat. Kezdetben fülzúgás, hallás­csökkenés, fejfájás, zavartság, szapora légvétel észlelhető. Nagyobb adagok után (több gramm) lég­zészavar, a vér túlzott savassága, magas láz, kiszáradás, vérzékenységre való hajlam, tüdőödéma, görcsök, kóma alakulhat ki.Mi a teendő a tabletta túladagolása esetén?

Ha az előírtnál több Kalmopyrin tablettát vett be, azonnal forduljon orvosához.

Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Kalmopyrin tablettának és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?

Mint minden gyógyszernek, a Kalmopyrin tablettának is lehetnek mellékhatásai.

A gyógyszer alkalmazása során előfordulhat gyomor- és bélrendszeri panasz, asztmás roham, na­gyobb adagoktól fülzúgás, szédülés.

Lázas megbetegedés esetén gyermekeknek csak orvosi utasításra célszerű alkalmazni. Amennyiben a gyógyszer alkalmazása során tartós hányás lép fel, haladéktalanul orvost kell hívni, mivel ez egy rendkívül ritka, de adott esetben életveszélyes betegség jele is lehet.

Bármely, a gyógyszer alkalmazása folyamán előforduló nemkívánatos mellékhatásról, valamint egyéb szokatlan tünetről vagy panaszról a kezelőorvost tájékoztatni kell, és a gyógyszer további szedése csak az orvos utasítására folytatható.

Fekete ún. szurokszéklet esetén vagy pedig tartós hányás jelentkezésekor azonnal orvoshoz kell fordulni!

Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció. Ezért felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben szokatlan tüneteket (pl. duzzadás, bőrkiütés, hirtelen vérnyomásesés stb. észlel, a hagyja abba a gyógyszer szedését és feltétlenül forduljon kezelőorvosához.Hogyan kell a Kalmopyrin tablettát tárolni?

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A forgalombahozatali engedély jogosultja:

Richter Gedeon Nyrt.

H-1103 Budapest

Gyömrői út 19-21.

Magyarország

Gyártó:

Richter Gedeon Nyrt.

H-1103 Budapest

Gyömrői út 19-21.

MagyarországOGYI-T-11212/02A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2008. július 7.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!