Termékeink

HERBATREND IZLANDI ZUZMÓ TEA 30G

HERBATREND IZLANDI ZUZMÓ TEA.jpg
Cikkszám: CV63885
360 Ft
343 Ft + ÁFA
Egység: 30 grBruttó egységár: 12 Ft / 1 gr

Termékismertető / Betegtájékoztató

zlandi zuzmó (Lichen islandicus)

Egyéb elnevezései: kárpáti moha, krampali tea,

A bokros zuzmók családjába tartozó, az északi félteke hidegebb éghajlatú északi területein és a mérsékelt égöv magashegységeiben előforduló humuszos és homokos talajokon, 4-12 cm magas cserjeszerű lemezes-bokros talajlakó. Az egyes hajtások 5-20 mm szélesek, levélszerűek, de többnyire görbék vagy barázdáltan elhajlók. A fény felőli oldaluk barnás zöld, az alsó oldaluk fehéres zöld vagy világosbarna, fehér foltos. A telep egy bazídiumos gombának zöldmoszattal alkotott szimbiózisa.

Enyhítheti a nyálkahártya irritáció kialakulását és egyúttal megelőzheti a száraz köhögés kialakulását. Az izlandi zuzmó továbbá enyhe fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkezhet, ami védhet a kórokozók elszaporodásától.

Hatóanyag:  nyálka – poliszaharid, fumár-protocetrársav, licheszterinsav, uzninsav, protocetrársav, protolichesterinsav, fumársav, A-vitamin, B-vitamin, jód, zuzmósav,

Alkalmazhatjuk a gyógynövényes könyvek szerint:

belsőleg:

– száraz köhögésre,

– tüdőgyulladásra,

– gyomorrontásra,

– étvágytalanságra,

– asztmára,

– TBC-re

külsőleg:

– nehezen gyógyuló sebekre,

– bőrfekélyekre,

Antibakteriális hatású! 

Teájának elkészítése és adagolása: 2 evőkanál gyógynövényt 2 dl vízzel leforrázzuk, 15 percig állni hagyjuk, szűrjük. Fogyasztása naponta háromszor javasolt.

A gyógynövényekből nyugodtan ihatunk az élvezet kedvéért, vagy fekete tea, esetleg kávé helyett is csupán a teázás öröméért, de ne essünk túlzásokba, napi egy-két csésze tea fölötti mennyiséget ezekből a füvekből is csak akkor igyunk, ha egy hozzáértő szakember javasolja kúraszerű alkalmazásra.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!