Termékeink

HERBÁRIA LADY VITAL TEAKEV 20X

LADY VITAL TEA.jpg
Cikkszám: CV51015
1 230 Ft
969 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 61 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

D R.    D EL I     B A L O G H     I L D I K Ó  szülész - nőgyógyász és természetgyógyász így ír a teáról honlapján:

LADY VITÁL TEA

vitalitás:  az életerő, életképesség, életrevalóság, elevenség, mozgékonyság  meghatározó életünkben. A vitális szó az élettel kapcsolatos, életbevágó, létfontosságú jelentéssel bír. Ezt a latin szót tükrözi a tea elnevezése. Ha energiaszintünk csökken, az egyensúly megbomlik, akkor ennek okát meg kell keresni.

A nők a menstruációval átlagosan 80 ml vért veszítenek havonta. Ha ennél többet, sok napon át, akkor szédülés, gyengeség, látászavar, aluszékonyság lép fel. Ez a vérszegénység állapota. Kezelése elsősorban vaspótlással történik, mert a vérben az oxigént szállító vörösvértestekben levő haemoglobin molekula vasat tartalmaz. Ha vérszegény lesz egy nő, akkor az ereiben "üresen gurulnak" a vörösvérsejtek, nem tudnak elegendő oxigént szállítani szöveteinkbe, sejtjeinkhez. A vörösvértesteknek nincs magjuk, mert érésük során elveszítették. Ezen sejtek 120-140 napig élnek a vérkeringésben, szállítják az oxigént.

Ha egy lány, nő sokat vérzik több ciklusban, elgyengül, elveszti energiáját. Ennek a folyamatnak a megállítására, megsegítésére készítettem a Lady Vitál teát 2010-ben olyan növényekből, melyeknek összehúzó, vérzéscsillapító és agyi keringésjavító hatása van. Ezen keveréket 2 év alatt  158 esetben javasoltam pacienseimnek. Ezt megelőzően 640 nőnek ajánlottam a palástfüvet, 52 nőnek a pásztortáskát, 69 nőnek az apróbojtorjánt külön vagy keverékben. Ezen tapasztalatok alapján készült el a Lady Vitál tea, melybe beépítettem a páfrányfenyőt is, hogy a vérzéstől legyengült, szédülő, nehezen dolgozó nők hamarabb tudjanak regenerálódni.

Ezen vérzéscsillapító növények sok csersavat (tannint) tartalmaznak, mely a sérült területen csersav-fehérje komplexet képez, kis lemezkét képez, összehúzza a vérér falát és antioxidáns hatása is van. Úgy működik, mint egy féligátersztő hártya. Amikor a csersav kapcsolatba kerül a nyálkahártyával, keresztkötések létesülnek a hámsejtek és a nyálka között, amely olyan erős, hogy összehúzza, kifeszíti a felszínt, tömíti a kis nyílásokat.  Ezen kívül a csersav beindítja  a hámban levő őssejteket, melyek felgyorsítják az újjáépülést (regenerációt). A növényekben levő csersav, flavonoidok, polifenolok erősen kötődnek a fehérjékhez, ezáltal tapasztaljuk a fanyar ízt, összehúzó hatást. Ez az összehúzó (adstringesns) hatás biztosítja  a hám és a nyálkahártya védelmét a mikroorganizmusokkal és vegyszerekkel szemben.

A Lady Vitál Tea összetétele:

Palástfű (Alchemilla vulgaris): vérzéscsillapító, erek áteresztőképességét csökkentő, összehúzó hatású gyógynövény.

Pásztortáska (Capsella bursa pasztoris): útszéleken található, pásztorok apró horzsolásos sérüléseit azonnal gyógyító vérzéscsillapító gyógynövény. Polipeptidje a véralvadást segíti, enyhe vérnyomáscsökkentő és vizelethajtó.

Apróbojtorján vagy párlófű (Agrimonia eupatorium) összehúzó hatású (katechin tipusú adstringens), flavonaoidokat és  sok kovasavat tartalmaz.

Páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jégkorszakot túlélt ősi fa, melynek levele agy alakú, hatóanyagai az agyi keringést fokozzák, javítja a memóriát, frisseséget biztosít, segíti a tanulást. Csökkenti az egész ciklusban a mellfeszülést is. 24% flavonolt, 6% terpént (csersavat) tartalmaz

 

Javaslatok a a Lady Vitál Tea  alkalmazásra:

  • 7 napnál tovább tartó menstruáció rövidítéséhez, befejezéséhez.
  • Mindenfajta vérzés: elhúzódó havivérzés, bélvérzés, szem bevérzése, stb.
  • Méhen belüli eszközt (spirált) viselő nőknek az utóvérezgetés csökkentésére.
  • Mirenát (méhen belüli hormont) viselőknek a teljes vérzésmentesség eléréséhez. 
  • Depo-Provera injekció alatti áttöréses vérezgetés megszüntetéséhez.
  • Szülés utáni vérzés csökkentésére 1-2 hétig.
  • Helyi alkalmazás zúzódásra,  égésre.
  • Hasmenés, bélgyulladások, aranyér.
  • Műtétek utáni vérzések csökkentésére, hegképződés gyorsítására.


Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!