Termékeink

HERBÁRIA LADY CIKLUS TEA FILT. 20X

lady ciklus tea.jpg
Cikkszám: CV51660
1 055 Ft
831 Ft + ÁFA
Egység: 20 dbBruttó egységár: 53 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

LADY CIKLUS TEA

D R.    D EL I     B A L O G H     I L D I K Ó  szülész - nőgyógyász és természetgyógyász így ír a teáról honlapján:

1997-ben állítottam össze olyan serdülő lányoknak ezt a teakeveréket, akiknek menstruációja rendetlen volt, azaz nem volt ciklusuk.  A ciklus (cyclus) görög szó azt jelenti: kör, folyamat, szabályosan visszatérő időszak, havivérzés.  A Lady Ciklus Tea  2012. novemberében kerül hazai forgalomba.

Manapság egyre több fiatal lánynak és fiatal nőnek nincs szabályos (28/5 napos) menstruációja, azaz havonta megjelenő méhvérzése. Sokan évekig várnak, majd rendeződik, sokan már időben gyermeknőgyógyászhoz fordulnak, ám jónéhányan csak akkor döbbennek rá, hogy valami nincs rendben, amikor gyermeket akarnak és sok évi próbálkozás után sincs fogamzás.  

Az elmúlt években 15 évben 1250  esetben ajánlottam ciklusrendezésre a teát,  mely 60%-ban segített is meghozni a menstruációt, lerövidíteni vagy meghosszabbítani a vérzések közti időszakot. Mellékhatásként fogamzások is előfordultak és eddig tudtommal 40 baba született meg.

A Lady Ciklus Tea összetétele:

Palástfű (Alchemilla vulgaris) növényi progeszteron, amely összehúzó hatású (adstringens),    vérzéscsillapító, a peteérés után a sárgatest által termelt hormonhoz hasonló  hatású. Mindenfajta vérzést csökkent.

Cickafark (Achillea millefolium) erős ösztrogénhatású gyógynövény,  gyulladásgátló, antibakteriális hatású, görcsoldó, keserű ízű növény. A fájdalomkeltő anyag (prosztaglandin) képződését csökkenti, a méhizomzatot lazítja, ezáltan bő vérzést kelt.

Ánizs (Anisum vulgaris fructus) illóolajokban dús, emésztésfokozó, görcsoldó, fertőtlenítő, epehajtó, ösztrogén hatású flavonoidokban gazdag mag.

Citromfű (Melissa officinalis) mint növényi nyugtató alkalmas arra, hogy a hormonális ingadozásokat jobban  tűrjük és legyen türelmünk kivárni a várt hatást a gyógynövényekkel. Alvászavarok, emésztési zavarok, gyomorfájdalmak esetén hatásos, zúzott sebek gyógyítója, vírusellenes aktivitása is van. A memóriát is javítja.

Kinek ajánlott a Lady Ciklus Tea?

A serdülőkortól a változókorig azon nőknek, akiknek szabálytalan időközöben jelentkezik a vérzése,  vagyis akinek cikluszavara van.

Hogyan javaslom a teát?

Meglevő vérzés után 1 hét szünet, majd 1 hétig napi 1 liter tea 3 filterből, majd szünet, vérzés. Ez azt jelenti, hogy a ciklus 3. hetében kell inni.

Akinek nincs vérzése, igya 2 hétig naponta, majd várjon 5-7 napot, utána ép anatómiai viszonyok esetén lesz menstruáció. Ha mégsem, akkor hormonvizsgálat  és gyógyszeres kezelés szükséges.

Aki gyermeket szeretne, igya 3 hónapig a ciklus 3. hetében és szeretkezzen naponta.

Magyar Termék,   mert

  • magyar nőgyógyász (Dr. Deli Balogh Ildikó) állította össze,
  • a receptúra magyar nőknek készült az ő visszajelzéseikkel,
  • a történelmi Magyarország területén gyűjtött gyógynövényekből  készül, (a palástfű      Magyarország területén védett, nem gyűjthető, ezért a Kárpátokból 1000- 1500 m  magasságban gyűjtik az ott élő magyarok a mai Szlovákia és Románia területén)
  • a Herbária (1949 óta) folyamatosan magyar termékeket is gyárt,
  • a gyártó- és csomagolóüzem Magyarország területén (Székkutason) van
  • magyar emberek dolgoznak a Herbáriában, a patikákban,  a gyógynövényboltokban,
  • eddig csak Magyarországon került forgalomba.

A Lady Ciklus Tea gyógyszerészeti (farmakognóziai) analízise megtörtént 2005-ben a Pécsi Tudományegyetemen a Gyógyszerészeti Intézetben Dr. Szabó László professzor úr által.

Alkalmazási javaslatok: cikluszavarok, menstruáció előtti lelki változások (premenstruális syndroma),  ritka vérzés (2 hónapnál hosszabb ideig) tartó vérzésszünet, kevés menstruáció, serdülőkori bő vérzés, késői nemi érés (16 éves korig még nincs vérzés), meddőségek bizonyos formái, PCOS, változókori vérzéskimaradások.


Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a "betegtájékoztatót", vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!


 

 

Magyar Nőorvos Társaság XXVIII. Nagygyűlése     Szeged, 2006. május 25-27.

 

Dr. Balogh Ildikó:

 A  Lady  Ciklusrendező  Teával  elért tapasztalatok

Intézet: LADY’S DOCTOR BT - 9026 GYŐR, Damjanich út 53.

 „A tradicionális gyógyászat alatt értendő az a gyógyászati forma, amely a Föld több részén megtalálható, gyakorlata olyan ismeretekre épül, amely a modern gyógyászat kialakulását és elterjedését megelőzően évszázadok óta létezik, s ma is alkalmazzák.   Az adott földrész hagyományainak része és olyan eljárásokat alkalmaz, melyeket generációkról generációkra adnak át.”  
(WHO Eigh General Programme for 1990-1995)

Gyógyteák (Plantae ad ptisanam) kizárólag egy vagy több növényi drogból álló gyógyszerkészítmények, melyekből főzéssel, forrázással vagy áztatással frissen fogyasztható vizes oldatok készíthetők. A gyógynövényteáknak meg kell felelniük a Gyógyszerköny: Növényi drogok  általános cikkely követelménye-inek. A mikrobiológiai tisztaságra vonatkozó ajánlások figyelembe veszik az előírt elkészítési módot (forró víz használatát). A gyógynövényteák növényi drog összetvőit botanikai módszerekkel kell azonosítani."  
Ph. Hungarica VIII.   Ph.Eur. 4, 4.1 és 4.2)

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!