Termékeink

GYNTIMA MENOPAUSA HÜVELYKÚP 10X

GYNTIMA MENOPAUSA HÜVELYKÚP.jpg
Cikkszám: CV58052
4 235 Ft
3 335 Ft + ÁFA
Egység: 10 dbBruttó egységár: 424 Ft / 1 db

Termékismertető / Betegtájékoztató

Fytofontana GYNTIMA Menopausa hüvelykúp izoflavonokban (fitoösztrogénekben) gazdag szója kivonata segít a változókori hüvelyszárazság kellemetlen tüneteinek enyhítésében. A készítmény tejsavat és egyéb értékes hatóanyagokat is tartalmaz, melyekkel hozzájárul a hüvely egészséges, biológiai egyensúlyának fenntartásához. 

Összetevők: PEG 32, Lactosum, Polysorbatum 20, PEG 20, Natrii chloridum, Acidum lacticum, Magnesii sulphas, Proteose pepton, Soye been extract, Sodium hyaluronate, Extractum Salviae officinalis, Acidum folicum.

Jellemzés:

 Változókorban a női szervezet számos változáson megy keresztül. A menopauza időszakában – néhány év leforgása alatt – leáll a női nemi hormok (ösztrogén, progeszteron) termelése. Az ösztrogénhiányos állapot számos változást okoz a női testben. Az intim területeken alacsonyabb ösztrogén hormon szint esetén a hüvely szárazabbá válik, veszít rugalmasságából, csökken az ellenállóképessége, ezért sérülékenyebbé válik a fertőzésekkel szemben.

Normális esetben a hüvelyt a nyálkahártya átlátszó váladéka nedvesen tartja, azonban ösztrogénhiány következtében csökken a hüvelyváladék termelése, melyet a hüvely hámrétegének elvékonyodása kísér. A hüvelyszárazság kezdetben úgy jelentkezik mintha irritáció lenne, égő, viszkető érzést okoz és fájdalmas közösülést eredményez.

Menopauza ideje alatt a hormonális változásokra visszavezethező módon változik a hüvely pH értéke. A tejsavbaktériumok, melyek a hüvely baktériumflórájának fontos részét képezik, tejsavtermelésük révén segítik fenntartani a hüvely pH értékének enyhén savas közegét. A változókor alatt azonban a hormonszint-változások miatt csökken az intim területek tejsavtermelése. Ennek következtében, míg a menopauzát megelőző időszakban a hüvely kémhatása az enyhén savas tartományba esett (pH = 4), ezt követően a pH érték idővel a semleges tartományba tolódik (pH = 6-7). A hüvelyi pH ilyen irányú megváltozása kedvez a káros mikroorganizmusok, gombák és baktériumok elszaporodásának, így ebben az időszakban megnő a hüvelyi fertőzések gyakorisága is.

A fytofontana GYNTIMA hüvelykúp Menopausa fitoösztrogénben (isoflavon) gazdag szójakivonatot, hialuronsavat, hozzáadott tejsavat, Orvosi zsályát és a tejsavbaktériumok szaporodásához szükséges tápanyagokat tartalmazzák, melyek komplex módon járulnak hozzá a hüvelyszárazság kellemetlen tüneteinek enyhítéséhez és a  hüvely biológiai egyensúlyának fenntartásához.

A szója-izoflavonoidok a fitoösztrogének csoportjába tartoznak, melyek a szójabab igen értékes növényi anyagai. Nem konkrét hormonokról van szó, hanem olyan növényi anyagokról, melyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan viselkedni a szervezetben. Ázsiában, ahol hagyományosan gyakran és sok szójaterméket fogyasztanak, a nők a változókorban viszonylag kevesebb panaszról számolnak be.  A hüvelykúp szójabab kivonata segíti a hüvely nedvességének visszaállítását,  támogatja a hüvely természetes tejsavtermelését, elősegítve a hüvely savasságának megtartását.

A hialuronsav egy szénhidrát molekula, mely az emberi szervezetben is megtalálható. Legfőbb tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű vizet képes megkötni. A kúpban levő hialuronsav feladata a nedves környezet biztosítása, melynek köszönhetően a hüvely visszanyeri nedvességtartalmát, ezáltal regenerációja felgyorsul.

A hüvely normál pH értékének fenntartását a készítmény hozzáadott tejsavval is támogatja. Ez a savas környezet megelőzi a kórokozó mikroflóra kialakulását és elburjánzását.

A fytofontana GYNTIMA hüvelykúp Menopausa Orvosi zsályát is tartalmaz (Salviae officinalis), amely a szakirodalomból jól ismert gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással rendelkezik. Értékes hatóanyagainak köszönhetően tovább fokozza a készítmény jótékony tulajdonságait.

Használati utasítás:

A fytofontana GYNTIMA hüvelykúp Menopausa használata a hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésére az alábbi esetekben javasolt:

szúró, enyhén égő érzés a hüvelyben,
szexuális együttlét közbeni fájdalom,
száraz, diszkomfortérzet az intim területeken,
a változókor tüneteinek megelőzésére.

Alkalmazás: a panaszok mértékétől függően 10 napig 1x1 kúp, lehetőleg este, lefekvés előtt az esti tisztálkodás után.

1. A kúp csúcsánál kezdve bontsa fel a fóliát.

2.  A kúpot – az ábrán bemutatott módon – helyezze fel, mélyen a hüvelyébe.

3.  A kúp enyhén szennyezheti a fehérneműt, ezért javasolt tisztaságibetét használata.

Megelőzésképpen, használja a terméket hosszútávon, hetente legalább 2x1 kúpot.

Idős és mozgássérült emberek a terméket egy másik személy segítségével alkalmazzák.

Mellékhatások: a készítmény bármely összetevőjével szemben egyéni túlérzékenység esetén átmeneti, enyhe csípő érzés előfordulhat. Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja; ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. 

Figyelmeztetés: amennyiben a fytofontana GYNTIMA hüvelykúp Menopausa nem szünteti meg panaszát, szíveskedjék szakorvoshoz fordulni! Nőgyógyászati műtétek után a terméket csak az orvos ajánlásával használja! A hüvelykúp esetleges elszineződését a termékben található hatóanyagok okozhatják, amely nem jelenti azt, hogy a termék romlott vagy fel nem használható.

Csomagolás: 10 db hüvelykúp

Tárolás:  száraz, sötét, hűvös helyen, 10-25°C közötti hőmérsékleten tartandó. Gyermekek elől szigorúan elzárni.

Felhasználható: a csomagoláson jelzett időpontig.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!