Termékeink

JAPONICA FEMINA KAPSZULA VÁLTOZÓ KORRA 60X

JAPONICA FEMINA KAPSZULA VÁLTOZÓ KORÚ NŐKNEK.jpg
Cikkszám: CV63609
9 275 Ft
7 303 Ft + ÁFA
Egység: 60 kapszBruttó egységár: 155 Ft / 1 kapsz

Termékismertető / Betegtájékoztató

Japonica Femina

A változókorban lévő nőknek

Egyedi gyógynövény-kombináció:

 • az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer működéséhez.
 • a Ginkgo biloba segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és hozzájárul a vérkeringés egészséges működéséhez.
 • az ázsiai ginzeng támogatja az egészséges kognitív funkciókat, a koncentrációt és koordinációs képességet, segíti megtartani a mentális egyensúlyt, emellett segíti a normál vérkeringést és növeli a fizikai teljesítőképességet.
 • a bambusz szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.
 • az angyalgyökér hozzájárul az ízületek normál működésének fenntartásához. Hozzájárul a húgyutak egészségéhez.

Japonica Femina

 • hormonmentes
 • naponta 1 kapszula
 • 1 doboz 2 havi adagot biztosít

A MENTÁLIS EGYENSÚLY, A HÚGYUTAK
ÉS AZ ÍZÜLETEK* EGÉSZSÉGÉNEK FENNTARTÁSÁÉRT

TUDJA MEG ÖN IS A JAPÁN NŐK TITKÁT! KÉSZÜLJÖN FEL ERRE AZ ÚTRA!

A változókor kezdetével Ön új életkorszakba lép. Bár minden nő életében jelentős fordulópontnak számít, ez egy természetes életszakasz. A hormonális változások hathatnak az Ön fizikai és érzelmi állapotára. Ezért fontos, hogy úgy tekintsen a változókorra, mint egy természetes biológiai folyamatra, amely nagyobb odafigyelésre és törődésre késztet.

 

VÁLTOZÓKOR? MENOPAUZA? KLIMAX?

Az életkor előrehaladtával megváltozik a női szervezet hormonális egyensúlya. A változókor elnevezés erre a változási folyamatra utal.
A változókort menopauzaként, klimaktérium/klimaxként is említik, bár a változókor a hosszú hormonális átállási folyamatra vonatkozik, a menopauza/klimaktérium/klimax pedig konkrét időtartamhoz kötött. A menopauza/ /klimaktérium/ klimax az utolsó vérzést követő időszakot jelöli, melyet egy éven belül nem követ újabb vérzés. Ezen időszak alatt a petefészek működése csökken, majd teljesen megszűnik.

A VÁLTOZÓKORRÓL ÉRTHETŐEN

A változókor komplex fizikai, lelki és mentális tünetekkel jár, egyénenként eltérő mértékben. Egyéni különbségek befolyásolhatják a változókor kezdetét és annak végét is. Jellemzően 50 éves kor körül jelentkezik, és lefutásának időszaka több évig (akár 10 évig) is elhúzódhat.

MELYEK A VÁLTOZÓKOR TÜNETEI?

A hormonális változások, a peteérés leállása, az ösztrogén és progeszteron hormonok termelődésének megszűnése a következő tüneteket okozhatja:

HŐHULLÁMOK

 • A 2005-ben lezárult Európai Menopauza Felmérés szerint - melyben 4201 nő vett részt – a nők 74%-a a menopauza leggyakoribb tüneteként a hőhullámot említi.1
 • Mit tapasztal pontosan? Hirtelen hőérzet jelentkezik a mellkason és az arcon, verejtékezés, néha hidegrázás, szorongás tapasztalható
 • Milyen gyakran jelentkeznek a hőhullámok? Általában naponta néhányszor, éjszaka gyakrabban

Fontos Tudni: A hőhullámok megzavarhatják az alvást és megakadályozhatják a szükséges pihenést, amely elengedhetetlen a testi-lelki egyensúly fenntartásához. A hőhullámok és az éjszakai izzadás - az ösztrogén csökkent szintjéhez kapcsolódóan - többszöri éjjeli ébredéshez vezethet, melyet nyugtalanság, idegesség kísér. Az alvás zaklatottsága miatt keletkező alváshiány nappali fáradtság formájában jelentkezhet.

1. Genazzani et al. The European Menopause Survey 2005: Women’s Perceptions on the Menopause and Postmenopausal Hormone Therapy. Gynecological Endocrinology. 2006 July. 22(7): 369-375.

ALVÁSZAVAROK, FÁRADTSÁG

 • a menopauza tüneteiről szóló interkontinentális felmérés alapján, 2013-ban az európai nők 73%-a jelentette, hogy alvászavarokkal küzd 2
 • a változókorban lévő nőknél az alvászavarok a hőhullámokkal és az éjjeli izzadással hozhatók kapcsolatba, ilyenkor az alvás felszínesebbé válik
 • az alvás a regenerálódás ideje testünk számára; ha a pihentető alvás nem valósul meg, az fáradtság és teljesítmény csökkenés formájában jelentkezhet a nap folyamán

Fontos Tudni: Az alvászavarok kiváltó okai sokrétűek lehetnek. Habár a menopauza alatt jelentkező éjszakai izzadás és a hőhullámok felszínesebb alvást, alvászavarokat eredményezhetnek, fontos a tünetek súlyosságát mérlegelni, szükség esetén szakorvoshoz fordulni.

HANGULATINGADOZÁS, INGERLÉKENYSÉG, IDEGESSÉG

 • a változókortól, a változástól való félelem nagyon gyakori jelenség, és hatással lehet az Ön lelki életére; ez nyugtalanságot, ingerlékenységet, idegességet okozhat
 • a hangulatingadozás a harmadik leggyakoribb tünet, ami miatt a változókorban lévő nők szakorvoshoz fordulnak3

Fontos Tudni: A változókor egy természetes életszakasz, mely nem szünteti meg a nőiességet. Nézzen szembe magabiztosan az Önre váró változásokkal, tekintsen megnyugvással erre az időszakra!

3. Genazzani et al. The European Menopause Survey 2005: Women’s Perceptions on the menopause and postmenopausal hormone therapy. Gynecological Endocrinology. 2006 July. 22(7): 369-375.

 CSONTTÖMEG VESZTÉS
 • a menopauza alatti ösztrogénszint csökkenése és a csontritkulás (oszteoporózis) kialakulása között közvetlen kapcsolat áll fenn
 • a változókor kezdetétől csökken a nők csontállománya, mely idővel csontritkulást eredményezhet
 • változókorban a csontállomány akár évi 1-2 százalékkal is csökken, mindez rontja a csontok szilárdságát és rugalmasságát, így érzékenyebbé válnak az ütésekkel szemben, törések akár spontán is bekövetkezhetnek
 • a csontritkulást gyakran néma kórnak nevezik, mivel nem jár tünettel, fájdalommentesen fejlődik ki

Fontos Tudni: Változókorban lévő nőknek ajánlott elvégezni a csontsűrűség vizsgálatot, mely a csont szilárdságának mértékét vizsgálja. Az alacsony, vékonyabb nőknél nagyobb a csontritkulás kialakulásának kockázata, mivel csonttömegük eleve kisebb.

HÚGYÚTI PANASZOK

 • mivel a női hormonok minden szövetre, minden szervre hatással vannak, így csökkenésük, hiányuk kihat a húgyivarmirigyek hámjára is, a hám és a nyálkahártya elvékonyodik
 • az ösztrogénszint csökkenésével a húgyúti szerveknél egyfajta sorvadás jelentkezik, gyengül a húgyúti szervek védekezőképessége, az elvékonyodó hám sérülékenyebbé, különböző húgyúti fertőzésekre fogékonyabbá válik
 • a menopauzát követő időszakban gyakoribbak a húgyúti fertőzések4

Fontos Tudni: Változókorban gyakoribb az ismétlődő gyulladás, ezért fontos figyelni a gyulladás első jeleit. Amennyiben alhasi érzékenységet, gyakori vizelési ingert tapasztal, forduljon szakorvoshoz! Vizeletvizsgálat segítségével kimutatható az esetleges gyulladás.

A JAPONICA FEMINA EGYEDI
GYÓGYNÖVÉNY-KOMBINÁCIÓ

 • az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer működéséhez.
 • a Ginkgo biloba segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és hozzájárul a vérkeringés egészséges működéséhez.
 • az ázsiai ginzeng támogatja az egészséges kognitív funkciókat, a koncentrációt és koordinációs képességet, segíti megtartani a mentális egyensúlyt, emellett segíti a normál vérkeringést és növeli a fizikai teljesítőképességet.
 • a bambusz szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.
 • az angyalgyökér hozzájárul az ízületek normál működésének fenntartásához. Hozzájárul a húgyutak egészségéhez.

ILLATOS BAZSARÓZSA

HOZZÁJÁRUL A NŐK EGÉSZSÉGÉHEZ

Az illatos bazsarózsát (más néven Paeonia lactiflora) hagyományos gyógynövényként tisztelik a japán kultúrában. A gyógynövények kincse kiállta a próbát, hiszen milliónyi ember évezredek óta használja.
A távol-keleti országokban évszázadokon át a legnépszerűbb növénynek számított. Császárok rajongtak érte, a hétköznapi emberek szintén nagyra becsülték. Európában viszonylag későn került a gyógynövények közé, a XII. században azonban már írtak róla.
A távol-keleti gyógyászatban nem illatos virágját, hanem gyökerét használják. Az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer normál működéséhez.
A bazsarózsa hozzájárul a hőhullámok és az éjszakai izzadás enyhítéséhez.5

5. Pénzes, R., Boldizsár I., Béni Sz., Kéry, Á., Alberti Á. Gyógyszerészet 61. 2017. 84-89.

ÁZSIAI GINZENG

NÖVELI A FIZIKAI TELJESÍTŐKÉPESSÉGET

Az ázsiai ginzenget, mint az egyik legrégebben termesztett és alkalmazott gyógynövényt tartják számon, termesztése több száz éve folyik. Japánban, Kínában honos, ahol az élet gyökerének nevezik, a leggyakrabban fogyasztott gyógynövények egyike a világon, az utóbbi évtizedekben nálunk is széles körben használják. Gyógyászatban használt része a kb. 60 cm magas, legalább 4 éves növény gyakran 20 cm hosszúra is megnövő gyökere.
A ginzeng széles felhasználási területét a gyökérben megtalálható szaponinok csoportjába tartozó ginzenozidok biztosítják. A ginszenggyökér a szaponinokon kívül számos tápanyagot, E- és B-vitamint, ásványi anyagokat (mangán, réz, cink) és poliszacharidokat, továbbá szterineket, flavonoidokat, illóolajokat tartalmaz. Az ázsiai ginzeng gyökerét adaptogén tulajdonsága miatt a gyengeség, fáradtság, fizikai és mentális teljesítmény támogatására alkalmazzák.

BAMBUSZ

HOZZÁJÁRUL A CSONTOK, 
ÍZÜLETEK EGÉSZSÉGÉHEZ

A bambusz, melyet a szerencse növényének tartanak, az egyik legértékesebb növény a világon. Az örökzöld levelű növény már hazánkban is egyre népszerűbb, a bambuszlevél flavonoidjai gátolják az aktív oxigén eredetű szabadgyököket. Szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.

GINKGO BILOBA

SEGÍTI A MEMÓRIA ÉS KOGNITÍV 
FUNKCIÓK MEGŐRZÉSÉT

A Ginkgo biloba, magyarul páfrányfenyő, az egyik leghosszabb életű növény, ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. Távol-keleten az élet gyökerének nevezik, és szent faként tisztelik. A japán ginkgo név ezüstbarackot jelent (mely utal a mag megjelenésére), a biloba pedig a kétkaréjú levélre utal. A gingko hatóanyagát a gingko levélből nyerik, mely rendkívül aktív flavonoidokat tartalmaz, melyek antioxidáns hatásúak, és segítenek megkötni a szabad gyököket.
A Gingko biloba a ginzenggyökérrel társítva, egymást erősítve hozzájárul a kognitív funkciók egészséges működéséhez,8 támogatja a csökkenő memória megőrzését.

ANGYALGYÖKÉR

HOZZÁJÁRUL A HÚGYUTAK EGÉSZSÉGÉHEZ

A távol-keleti országokban az angyalgyökeret „női ginzeng”-nek nevezik. Az angyalgyökér kínai megfelelője a Dong Quai, mely a visszatérés állapotát jelenti - sugallja a normális, rendes menstruációs ciklushoz való visszatérést. Ez az üreges szárú növény Japánban és Kínában honos. Mintegy két és fél méter magasra is megnő, fehér virágai fürtökben nőnek. Az angyalgyökér hozzájárul a húgyutak egészségéhez, az ízületek normál működésének fenntartásához.

 

 

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!