Termékeink

SANATOPIC KRÉM BŐRPUHÍTÓ 300ML

sanatopic.jpg
Cikkszám: CV5049
2 450 Ft
1 929 Ft + ÁFA
Egység: 300 dbBruttó egységár: 8 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

  

összetétel: 
Víz

A Sanatopic szűrt, ellenőrzött tisztaságú vízből készül. Fontos alkotórész: a bőr vízzel történő telítése már önmagában is bőrnyugtató hatású

Cetearyl Alcohol

Cetil és sztearil alkohol keveréke. Viasz-szerű anyag - neve ellenére egyáltalán nem emlékeztet a köznapi életben használt alkoholra. A bőrt finoman bevonja, selymes tapintatot kölcsönöz neki és gátolja a bőr kiszáradását.

Urea

Más néven karbamid. A bőr hámja nagy mennyiségben tartalmazza. Az egyik legfontosabb anyag, mely a vizet a bőrben tartja. Száraz, ekcémás bőrben jóval kevesebb található, mint az egészséges bőrben, ez az egyik oka annak, hogy az ekcémás bőr könnyen kiszárad.

A Sanatopic tehát a bőr saját természetes folyamatait utánozza a víz megkötésére.

Sztearinsav (oktadekánsav)

Sűrűbbé és homogénebbé teszi a krémet

Glycerine

Kitűnő vízmegkötő anyag

Lanalkol

A lanolin és származékai egyrészt rendkívüli mennyiségű vizet tudnak megkötni, másrészt a bőrre sokféle kedvező hatásuk van (például bizonyítottan gyorsítják a sebgyógyulást). A lanolin készítmények időnként allergiát okozhatnak, a Sanatopicban azonban egy hipoallergén lanolin-származékot használunk.

Triethanolamin

Emulzifikáló anyag

Oenothera biennis

Ligetszépe-olaj


Methylparaben.

Tartósítószer, melyet minimális mennyiségben alkalmazunk.

Használati útmutató

A nap folyamán bármikor alkalmazható, de legcélszerűbb fürdés vagy zuhanyozás után használni. A krémet vékonyan a bőrre kenjük, majd kíméletesen a bőrbe masszírozzuk. A krém gyorsan felszívódik, az egész testre használható.

A sérült, elvékonyodott vagy elvakart bőrön rövid ideig enyhe csípő érzést okozhat. Erre különösen kisgyermekek bőrének ápolásakor figyelemmel kell lenni. Érzékeny bőrön az első 3-4 napban enyhe csípő érzés bármely testápolónál előfordulhat, emiatt tehát nem érdemes váltogatni a készítményeket.

Színezéket és illatanyagot nem tartalmaz.

Bőrbetegségek

A bőr kiszáradása a legtöbb bőrbetegséget rontja, de különösen az alább felsoroltak esetén elengedhetetlen a bőr rendszeres ápolása. A rendszeres ápolással sokszor megelőzhető a tünetek kiújulása és jelentősen kevesebb gyógyszerre és gyógyszertartalmú krémre van szükség.

Atopiás ekcéma (csecsemőkori ekcéma)

Kontakt ekcéma (allergiás és irritációs)

Psoriasis (pikkelysömör)

Időskori bőrviszketés

Ichthyosis (örökletes, száraz bőrrel és pikkelyszerű hámlással járó bőrbetegség)

Kérje ki kezelőorvosa véleményét a Sanatopic alkalmazása előtt és számoljon be tapasztalatairól is neki.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 20 000 Ft összegért!