Termékeink

VENORUTON KAPSZULA 50X

VENORUTON KAPSZULA.jpg
Cikkszám: CV1278
8 330 Ft
7 933 Ft + ÁFA
Egység: 50 dbBruttó egységár: 167 Ft / 1 db
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRAVenoruton kapszula

O-ß-hidroxietil-rutozid (oxerutin)Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

- Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.A betegtájékoztató tartalma:1. Milyen típusú gyógyszer a Venoruton kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2. Tudnivalók a Venoruton kapszula szedése előtt

3. Hogyan kell szedni a Venoruton kapszulát?

4. Lehetséges mellékhatások

5 Hogyan kell a Venoruton kapszulát tárolni?

6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A VENORUTON KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Venoruton az ún. érvédő, kapilláris (hajszálér)-stabilizáló gyógyszerek (bioflavonoidok) csoportjába tartozik. A Venoruton a legvékonyabb véredények, a hajszálerek területén hat, mérsékli a víz és egyéb anyagok átáramlását az érfalon keresztül. Amennyiben a beteg visszértágulatban, illetve bizonyos más alsóvégtagi vénás megbetegedésben szenved, a hajszálerek fokozott áteresztő képessége a bokák megduzzadását idézi elő. A Venoruton hatására csökken a duzzanat és enyhülnek az ezzel járó általános tünetek, így a lábban érzett fájdalom, fáradtság, merevség és görcsök. Az ilyen betegek számára egyúttal javasolt rugalmas kötés (általában harisnya) viselése is; kimutatták, hogy a Venoruton alkalmazása ilyen esetekben további javulással jár.A Venoruton javallott a krónikus vénás elégtelenség korai stádiumában kialakuló, gyakran enyhe, vagy közepes fokú láb­szári visszértágulattal együtt jelentkező vénás keringési zavar, és az ezzel társuló tünetek [pl. fáradt, nehéz láb érzés, görcsök, érzékelési zavar, és „nyugtalan ” lábak (restless leg)] enyhítésére, továbbá az idült vénás elégtelenség kezelése során alkalmazott rugalmas kötés hatásának javítására.

2. Tudnivalók a Venoruton KAPSZULA szedése előttNe alkalmazza a Venoruton kapszulát:

- allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Venoruton egyéb összetevőjéreAmennyiben az alsó végtagok megduzzadása szív-, vese-, vagy májbetegség következménye, ne használjon Venorutont, mert ezekben az esetekben a készítmény nem hatékony.A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek:

A Venoruton alkalmazása miatt nincs szükség egyéb gyógyszerek adagjának módosítására.Terhesség és szoptatás

Az általánosan elfogadott biztonsági előírásoknak megfelelően a terhesség első három hónapjában ne szedjen Venorutont. Terhesség, vagy szoptatás esetén a gyógyszer alkalmazása előtt kérje ki kezelőorvosának véleményét.A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nincs arra utaló adat, hogy a Venoruton alkalmazása befolyásolná a gépjárművezetéshez, gépke­zeléshez szükséges képességeket.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A VENORUTON KAPSZULÁT?Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja:Krónikus vénás elégtelenség és szövődményei esetén:

Kezdő adag: naponta háromszor 1 kapszula.A kezelést a tünetek teljes megszűnéséig és a vizenyő felszívódásáig folytatni kell.

A tünetek mérséklődése általában 2 héten belül megkezdődik.Ezután lehetőleg változatlan, de legalább napi 500-600 mg Venorutonnak megfelelő adagban a kezelés folytatása javasolt, mely a Venoruton kapszula alkalmazása esetén legalább naponta kétszer

1 kapszula szedését jelenti.

A tünetek és a vizenyő teljes elmúlásakor a kezelés felfüggeszthető. A tünetek ismételt jelentkezése­kor a kezelés újbóli megkezdése javasolt az előző időszakban alkalmazott dózisban. A minimális kezelési adag naponta 2x1 Venoruton kapszula.

Amennyiben a panaszok nem javulnak, vagy rosszabbodnak, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát.Ha az előírtnál több Venoruton kapszulát vett be:

Nem valószínű, hogy bármilyen komoly mellékhatás fejlődik ki, amennyiben véletlenül túl sok Venorutont vesz be. Ennek ellenére, azonnal forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.Ha elfelejtette bevenni a Venoruton kapszulát:

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására. Folytassa a kezelést úgy, hogy a következő esedékes gyógyszeradagot az elírt időpontban veszi be.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOKMint minden gyógyszer, így a Venoruton kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.A Venoruton ritkán okozhat emésztőrendszeri zavart, haspuffadást, hasmenést, hasi fájdalmat, gyomortáji diszkomfort érzést, emésztési zavart, bőrkiütést, bőrviszketést és csalánkiütést.A Venoruton nagyon ritkán okozhat szédülést, fejfájást, fáradtságot, kipirulást, túlérzékenységi reakciókat, anafilaxiaszerű reakciókat, anafilaxiás sokkot.A mellékhatások általában enyhék. Ha súlyosak a mellékhatások vagy néhány napnál tovább is fennállnak, hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A VENORUTON KAPSZULÁT TÁROLNIA gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!Legfeljebb 30 oC-on tárolandó. Nedvességtől védve tartandó.A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Venoruton kapszulát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információkMit tartalmaz a Venoruton kapszula

- A készítmény hatóanyaga: 300 mg O-ß-hidroxietil-rutozid (oxerutin) kapszulánként

- Egyéb összetevők: makrogol 6000

Kapszulatok: sárga vas-oxid, titán-dioxid, zselatin

Felirat: Sellak, fekete vas-oxid (E172), propilénglikolMilyen a Venoruton kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Alsó és felső részén sárgás-bézs színű, átlátszatlan 1-es méretű „VENORUTON 300” jelzéssel ellátott kemény zselatin kapszulába töltött sárga színű szagtalan granulátum.

30, illetve 50 kapszula PVC/Al buborékcsomagolásban és faltkartonbanA forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártóA forgalombahozatali engedély jogosultja:

Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege), 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47Gyártó:

Novartis Hungária Kft., BudapestOGYI-T-5299/03-04A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma:2008. december 5.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!