Termékeink

FLEBAVEN 500MG FILMTABLETTA 60X

flebaven tabletta.jpg
Cikkszám: CV64627
6 020 Ft
5 733 Ft + ÁFA
Egység: 60 tabl.Bruttó egységár: 100 Ft / 1 tabl.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termékismertető / Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Flebaven és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A diozmin az úgynevezett bioflavonoidok csoportjába tartozik, a hajszálereket stabilizálva fejti ki hatását. A Flebaven hatóanyaga a visszerek működésére hat és védi a vénákat; fokozza a visszerek tónusát és a hajszálerek ellenállását. A Flebaven csökkenti a duzzanat előfordulását és gyulladáscsökkentő hatása is van.
A Flebaven felnőttek számára javasolt, krónikus vénás elégtelenség (visszérbetegség) okozta panaszok és tünetek (pl. fájdalom, "nehézláb-érzés", lábfáradtság, nyugtalan láb, éjszakai lábikragörcsök, duzzanat és jellegzetes visszeres elváltozások (mint pl. seprűvéna, visszeres dudor)), valamint heveny aranyérbetegséggel összefüggő tünetek (mint pl. fájdalom, vérzés, duzzanat a végbéltájékon) kezelésére.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha tünetei 6 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, amennyiben a Flebaven-t krónikus vénás elégtelenség kezelésére szedi.
Ha a Flebaven-t heveny aranyérbetegség tüneteinek enyhítésére szedi és tünetei 7 napon belül nem enyhülnek vagy éppen súlyosbodnak, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
2. Tudnivalók a Flebaven szedése előtt
Ne szedje a Flebaven-t:
- ha allergiás a diozminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) bármely egyéb összetevőjére.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Flebaven szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Krónikus vénás elégtelenség (visszérbetegség)
Ha a kezelés során romlik az állapota, például bőr- vagy visszérgyulladás lép fel, tömötté válik a bőr alatti szövet, erős fájdalom jelentkezik, bőrfekély, vagy nem szokványos tünetek mutatkoznak (pl. hirtelen kialakuló duzzanat egyik vagy mindkét lábon), azonnal forduljon kezelőorvosához.
A Flebaven kezelés hatása kiegyensúlyozott életmód mellett a legkedvezőbb:
- kerülendő a napozás és a hosszas állás,
- megfelelő testsúlyt kell fenntartani,
- egyes betegeknél kompressziós harisnya viselése javíthatja a vérkeringést.
A Flebaven nem hatásos szív-, máj-, vagy vesebetegség okozta alsó végtagi duzzanat csökkentésére.
Heveny aranyérbetegség
Heveny aranyeres roham esetén csupán korlátozott ideig - 15 napon át - szedhet Flebaven-t. Ha a panaszai nem szűnnek meg ez idő alatt, forduljon kezelőorvosához!
Ha rosszabbodik az állapota a kezelés során, pl. fokozott vérzést észlel a végbeléből, véres a széklete, vagy aggasztják a vérző aranyeres csomók, forduljon kezelőorvosához!
A Flebaven kezelés nem pótolja az egyéb végbéltáji kórképek megfelelő kezelését.
Gyermekek és serdülők
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél nem ajánlott.
Egyéb gyógyszerek és a Flebaven
Ez idáig nem számoltak be kölcsönhatásokról diozmin és más gyógyszerek között. Mindazonáltal, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A Flebaven bevétele étellel
A Flebaven-t étkezés közben kell bevennie.
Terhesség és szoptatás
A Flebaven alkalmazásának biztonságossága a terhesség és a szoptatás során nem bizonyított, ezért alkalmazása ezekben az időszakokban nem ajánlott.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, bármiféle gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Flebaven egyáltalán nem, vagy csupán elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
3. Hogyan kell szedni a Flebaven-t?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Adagolás
Krónikus vénás elégtelenség (visszérbetegség)
Az ajánlott napi adag 2 tabletta, amely bevehető egyszerre, vagy két adagra elosztva.
Ezt a gyógyszert legalább 4-5 héten keresztül kell szednie, mielőtt javulás várható. Ha betegségének tünetei 6 heti kezelés után súlyosbodnak, vagy nem javulnak, kezelőorvosához kell fordulnia.
Az orvosi tanács nélküli, önkezelés 3 hónapig tarthat. Mindazonáltal, hosszabb időn át is szedheti a Flebaven-t, ha a kezelőorvos megítélése szerint Ön nem szorul egyéb, meghatározott kezelésre.
Heveny aranyérbetegség
Az ajánlott adag a kezelés első 4 napján napi 6 tabletta.
Majd további 3 napon keresztül a javasolt dózis napi 4 tabletta. Ezt követően a fenntartó kezelésre javasolt adag: napi 2 tabletta.
Ha a tünetek nem enyhülnek vagy súlyosbodnak 7 napi kezelés után, kezelőorvosához kell fordulnia. A Flebaven-nel végzett önkezelés 15 napig tarthat (a kezelés első hetét követően a napi adag 4 tabletta) - ha ez idő alatt nem szűnnek meg a tünetek, kezelőorvosához kell fordulnia.
Az alkalmazás módja
A Flebaven-t étkezés közben kell bevenni.
A tablettát egy pohár folyadékkal nyelje le.
Ha az előírtnál több Flebaven-t vett be.
Ha a szükségesnél több tablettát vett be, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Ez idáig nem számoltak be diozmin túladagolásáról.
Ha elfelejtette bevenni a Flebaven-t
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A diozmin esetében a következő mellékhatásokról számoltak be:
Gyakori (10 betegből legfeljebb 1-et érinthet):
- Hasmenés, emésztési zavar, hányinger, hányás.
Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1-et érinthet):
- Vastagbél-gyulladás (kolitisz).
Ritka (1000 betegből legfeljebb 1-et érinthet):
- Fejfájás, rossz közérzet, forgó jellegű szédülés (vertigo),
- Bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés (urtikária).
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- Hasi fájdalom,
- Vizenyő (az arc, az ajkak és a szemhéjak duzzanata). Kivételesen angioödéma jelentkezhet (gyorsan kialakuló szöveti duzzanat például az arcon, az ajkakon, a nyelven, vagy a torokban, ami megnehezítheti a légzést).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Flebaven-t tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Flebaven 500 mg filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga: 500 mg mikronizált diozmin filmtablettánként.
- Egyéb összetevők (segédanyagok):
A tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, polivinil-alkohol, karboximetil-keményítő-nátrium (A típusú), talkum, magnézium-sztearát
A filmbevonatban: poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171), makrogol 3000, talkum, sárga vas-oxid (E172).
Milyen a Flebaven 500 mg filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Barnás sárga, mindkét oldalán domború, filmbevonatú, hosszúkás filmtabletta. Az ovális alakú bélyegző által meghatározott tabletta méret: 16,0 mm × 8,5 mm.
A Flebaven 500 mg kiszerelései: 15, 30, 60, 90, 120, 150 és 180 filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!