Termékeink

Hegkezelés

Mi is az a heg?

A heg a mélyebb hámsérülések után fennmaradt, a sebek gyógyulása után kialakult szövet. Fontos tudni, hogy a hegszövet, nem normális szövet. Nincsennek benne izzadság-, faggyú mirigyek, vagy szőrtüszők és működésében is eltér az előtte ott lévő szövettől.

Életünk során előbb utóbb mind szerezünk magunknak kisebb-nagyobb sérülésekből származó, műtéti vagy a pattanások után maradt hegeket. A hegek a személyiségünk részét is képezik, viszont ha feltűnő helyen vannak, ronthatják az önbizalmunkat, önértékelési zavarokat okozhatnak. Ha kiterjedtebb hegről van szó, nem csak esztétikai problémák merülhetnek fel. A heg viszkethet, fájhat, ha hajlatokban van feszülő érzést kelthet, ami a mozgásban is akadályozhat minket. Éppen ezért a minél kisebb hegesedéssel járó sebgyógyulás kiemelkedően fontos.

Mikor kell elkezdeni a hegkezelést?


A különböző készítményeket a seb gyógyulásának eltérő fázisaiban kell elkezdeni használni. Ezekre külön-külön kitérünk az egyes készítményeknél. Fontos megjegyezni viszont, hogy a hegkezelés hosszabb időt vesz igénybe, általában 2-4 hónapig tart.


Már meglévő heget is érdemes kezelni?


Természetesen hosszabb kezelést (akár egy év) igényel, de igen, akár régi hegeknél is jelentős javulást érhetünk el bizonyos készítményekkel.

Milyen hegkezelő készítmények vannak?

A patikákban számos krém, gél, tapasz közül választhatunk. A teljesség igénye nélkül szeretnénk most ezeket összegezni, kiemelve a fontosabb tulajdonságukat, megkönnyítve a választást.

Hámosító kenőcsök:

Ilyen pl. a Neogranormon, Bepanthen készítmények. Nem igazán hegkezelők, inkább a felületi hámsérülések (kisebb vágások, karcolás, horzsolás) gyógyításában van szerepük. Ezek a kisebb sérülések ugyan maguktól is gyógyulnak, de akár több évig is látszódhat a nyomuk. A hámosító kenőcsök segítik a seb szebb gyógyulását. Kiemelkedően hasznos a Bepanthen Plus, mely a hámosító dexpanthenolon kívül fertőtlenítő hatású klórhexidint is tartalmaz. Használatát a többi hegkezelővel ellentétben már a sérülés kezdetétől el lehet kezdeni.

Curiosa gél:

A vérzés megszűnése után már használható. Cink-hialuronátot tartalmaz. A hialuronsav rendkívül fontos a kötőszövet regenerálásában a cink a felülfertőzés megakadályozására szolgál.

Contractubex gél és tapasz:

Előnye, hogy a gél gyógyszerként van bejegyezve, így magasabb minőséget képvisel és hatása klinikailag is igazolt. Ehhez képest az ára viszont kedvezőnek mondható. 3 hatóanyagot tartalmaz: hagymakivonat, heparin-mátrium és allantoin. Már meglévő hegekre is alkalmazható, fedőkötéssel fokozható a hatása.

Szilikont tartalmazó gélek és tapaszok:

A szilikátok különböző formái forradalmasították a hegkezelést. Kitűnő hatékonyságuk abban rejlik, hogy egy kettős tulajdonságú réteget képeznek a hegen. Ez a réteg kívülről megakadályozza a nedvesség bejutását belülről viszont engedi szellőzni a heget. Ezek a körülmények a heg gyógyulása szempontjából a legideálisabbak. Fontos megjegyezni, hogy a szilikonos hegkezelőket csak a seb záródása és a varr leválása után lehet elkezdeni használni. Az alkalmazás módja is eltér. A géleket vékony rétegben, egy mozdulattal kell elkenni, nem szabad masszírozni. Pár perc alatt száradnak, és kialakul az imént említett kettős réteg. A megfelelő hatás elérése céljából akár napi 18-20 órát is érdemes fent hagyni őket. 

Kelo-cote: Több kiszerelésben (6g,15g,60g) kapható. A gyártó “tapasz”-nak hívja, utalva a már említett szilikon rétegre, de valójában gél állagú. Előnye, hogy kapható UV-szűrős változatban is (Kelo-cote Soalire), a napfénynek kitett bőrfelület esetében ezt érdemes választani.

Dermatix ultra: Borsosabb árú, de nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk róla. Plasztikai sebészet is rendeli tőlünk, azt hiszem ez nem véletlen.

Cica-care géllap: Két méretben kapható, ténylegesen tapasz formájú.Hatását klinikailag is vizsgálták, kiemelkedő eredményeket értek el vele égési sérülések gyógyításában. Az égési hegek 100%-a jelentős javulást mutatott! (Carney et al., 1994)

Cicaplast gél: A La Roche-Posay terméke. A termékcsaládra jellemző módon illatanyag mentes, érzékeny bőrűeknek lett kifejlesztve.

És hogyan válasszunk a sok termék közül?

Összegezve az eddigieket íme egy kis segédlet:

Felületi hámsérülések →  Bepanthen Plus krém, Curiosa gél

Mélyebb sérülések → Bármelyik szilikonos termék vagy Contractubex gél

Mélyebb sérülések látható helyen → Dermatix ultra, Kelo-cote gél

Mélyebb sérülés napfénynek kitett helyen → Kelo-Cote solaire

Érzékeny bőrűeknek → Cicaplast gél

Már meglévő heg kezelése → Dermatix ultra vagy Contractubex fedőkötéssel alkalmazva

Végül pedig egy táblázat is álljon itt, ahol az árakat is összegeztük. A "vásárlás" gombra kattintva további információk érhetőek el az adott termékről.

Bepanthen Plus kenőcs 30g 1510 Ft

Vásárlás!

Curiosa Gél 15g 1610 Ft

Vásárlás!

  30g 2390 Ft

Vásárlás!

Contractubex gél 20g 2655 Ft

Vásárlás!

  tapasz 21X 5795 Ft

Vásárlás!

Kelo-cote gél 6g 3960 Ft

Vásárlás!

  15g 7200 Ft

Vásárlás!

  60g 16.800 Ft

Vásárlás!

  15g solaire(napvédős) 8400 Ft

Vásárlás!

Dermatix ultra gél 6g 6075 Ft

Vásárlás!

  15g 12.275 Ft

Vásárlás!

Cica-care tapasz 6x12cm 11.700 Ft

Vásárlás!

  12x15cm 22.215 Ft

Vásárlás!

Cicaplast gél 40 ml 2670 Ft

Vásárlás!

Ingyenes szállítás

Az ingyenes szállításhoz
vásárolj még 15 000 Ft összegért!